18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Ahokas lonkkaleikkaukseen kauden jälkeen

Lonkkavaivainen Antti Ahokas hakee karsintoihin virettä Orlandosta jossa hänellä on kimppakämppä © Getty Images

Lonkkavaivainen

Challenge Tourin kauden finaalikisa pelataan viikonloppuna 45 parhaan pelaajan kesken Italiassa. Suomalaisilla oli Tourilla vain yksi edustaja, Antti Ahokkaan kausi sujui mollivoittoisesti ja lopullinen sijoitus rahalistalla oli 109. Ansioita kertyi hieman vajaat 11.000 euroa.

Suomalaisittain loistavan amatööriuran jälkeen Ahokas pääsi heti Challenge Tourille jo vuodeksi 2007. Seuraavalla kaudella tuli läpimurto kahden voiton ja yhden kakkostilan myötä. Rahaa Ahokas tienasi tuolloin CT:lta vajaat 75.000 Tasaisuuden puute on kuitenkin leimannut otteita, seuraavien kolmen vuoden aikana onnistumisia ei ole juuri kertynyt ja Ahokas on pudonnut menestyksellä mitattuna kellariin. Kauden paras yksittäinen sijoitus oli 22:s.

Pelit jatkuvat Euroopan Tourin karsintojen toisessa vaiheessa Espanjassa, jotka käynnistyvät 2. joulukuuta. Neljällä eri kentällä käytävistä karsinnoista finaaliin etenee noin 15 pelaajaa kultakin ja finaalin 30 parasta ansaitsevat kortin Euroopan Tourille tulevaksi kaudeksi. Ahokkaan selkeä ykköstavoite on saada kortti Euroopan Tourille, jatkokierroksille pääseminen finaalissa varmistaisi myös kortin Challenge Tourille. Nykyiselläkin Ahokas uskoo pääsevänsä pelaamaan tarpeeksi Challenge Tourin kilpailuja menestyäkseen kiertueella kaudella 2012. Ns. täyttä kortti (top-80) hänellä ei kuitenkaan ole.

Ahokas on ollut karsintojen finaalissa kahdesti lyönnin päässä ET:n kortista( 2006 &2010), joten uskoa ripeäänkin nousuun perustellusti on mikäli palikat ovat sopivasti kohdallaan.

Tekniikkaa kuntoon

Ahokkaan mennyt kausi Challenge Tourilla oli tuloksellisesti varsin heikko, eikä peli asettunut uomiinsa kauden missään vaiheessa. Vuoden alussa pelattu Euroopan Tourin Joburg Open lupaili hyvää, kun lappeenrantalainen oli kisaamassa jopa voitosta päätöspäivään lähdettäessä. Tuon jälkeen tekeminen oli jatkuvasti hakemista, eikä yksittäisiä pilkahduksia lukuun ottamatta Ahokas saanut pelistään otetta. ”Suurimmat ongelmat olivat skooraamisessa, hyvätkään lyöntijaksot eivät näkyneet positiivisesti kortissa. Loppukaudesta taas koitin keskittyä enemmän pelkkään tulokseen, mutta peruslyömisen epätasaisuus rokotti tuolloin tulosta liikaa. Yksi tulevaisuuden pääteemoista tuleekin olemaan vahvempi perustekniikka, jonka varaan voi rakentaa yhä enemmän ja enemmän. Myös ulkomaalaista valmentajaa täytyy jatkossa pystyä hyödyntämään paremmin pitkästä välimatkasta huolimatta”, Ahokas suunnittelee.

Kurjuuden keskeltä Ahokas näkee myös valoa yössä

” Huonoista tilastoista huolimatta kaudessa oli myös hyvää, ja pystyin mm. pelaamaan rohkeampaa ja parempaa peruspeliä myös silloin, kun fiilis omasta pelistä ei ollut se paras mahdollinen”. Ennen karsintojen alkamista Ahokas suuntaa kolmeksi viikoksi Yhdysvaltoihin, jossa on edessä huolellinen harjoitusleiri ennen karsintojen alkamista. Euroopan Tourin karsintojen jälkeen Ahokas kohtaa uudenlaisia haasteita, vasen lonkka tähystetään pitkään jatkuneiden oireiden jälkeen. ”Syksyllä 2009 lonkkaan alkoi tulla ensimmäisiä oireita, ja tuon jälkeen sitä on yritetty jumpata eri tavoilla kuntoon. Tulokset eivät ole kuitenkaan tyydyttäneet ja viime keväänä aloitettiin lisätutkimukset. Eri ammattilaisten konsultoinnin jälkeen diagnoosina oli lonkan ahtauma ja sen korjaamiseen vaaditaan operaatio. Leikkaus hoidetaan heti karsintojen jälkeen, ja kuntoutumisajan pitäisi asettua 2 – 3 kuukauden väliin”. Ahokas ei menetä mahdollisia kuntoutumisajan kilpailuja, sillä tuona aikana sovelletaan ns. medical exemption – pykälää, jonka perusteella nuo kisat on mahdollista pelata myöhemmin. Lonkka korjataan tähystyksellä ja operaation hoitaa ortopedian erikoislääkäri Esko Kaartinen Eiran sairaalassa.

Mikko

Suomalaispelaajien vammat ovat vieneet miehiä kentän laidalle tiuhaan tahtiin. Roope Kakon pitkäaikaiset jalkaongelmat diagnosoitiin akillesjänteen repeämäksi, hänet leikattiin heinäkuussa. Paluu ET:lle ajoittuu alkuvuoteen 2012.

Mikko Ilosen oikea nilkka oli myös oireillut ja särkenyt jo pitkään. Hänen jalkansa operoitiin kesäkuun lopulla. Ilonen toipui odotettuakin nopeammin ja pääsi aloittamaan lajiharjoittelun jo elokuulla. Myös hän palaa työpaikalleen alkuvuodesta 2012 ”medical extensionilla”.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje