11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Virpiniemi Golf teki sen taas

Loppukesä ja syksy olivat vilkkaita Virpiniemi Golfin kentällä. Kuvassa Leena Waheeb ja Kari Harmainen syyskuisella kierroksellaan. Nyt kenttä on jo suljettu.

Oulun kupeessa Virpiniemessä on pelattu golfia nyt kuusi kautta. Jokaisena toimintavuotenaan Virpiniemi Golf on tehnyt uuden ennätyksen pelattujen kierrosten määrässä, toiminnan tuloksessa ja taloudellisessa tuotossa. Niin tapahtui tänäkin vuonna vaikka pohjilla oli joka suhteessa huikea kausi 2011 ja alkukesä oli Oulun korkeudella kylmin 80 vuoteen. Tällä kaudella Virpiniemessä pelattiin lähes tarkalleen 22 400 kierrosta Se on 350 kierrosta enemmän kuin viime vuonna vaikka kausi alkoi 2,5 viikkoa myöhemmin. ”Kierrosmäärissä oltiin kylmän alkukesän takia viime vuotta jäljessä aina elokuun alkupäiviin saakka. Loppukesällä ja syksyllä pelaajia oli kuitenkin niin paljon, että viime vuodesta mentiin ohi”, Virpiniemi Golfin toimitusjohtaja Kalle Hirvisalo kertoo. Talouspuolella kasvua tuli enemmän, vaikka green fee -myynti pysyi samalla tasolla kuin viime vuonna. ”Syyskuun loppuun mennessä olimme myyntituotoissa 30 000 euroa ja toiminnan tuloksessa 25 000 euroa viime vuotta edellä. Tänä vuonna kasvu muodostui pääasiassa mainosmyynnin lisäyksestä ja yritystapahtumien tuotosta”, Hirvisalo kertoo. Virpiniemessä pelattiin tänä kesänä kymmenkunta isoa yhteislähtökisaa, kun edelliskesinä niitä on ollut kaksi tai kolme.

Golfareita Virpiniemen 15. viheriöllä.

Golfareita Virpiniemen 15. viheriöllä.

Hyväkuntoinen kenttä avainasemassa Mihin Virpiniemi Golfin vuosi toisensa jälkeen jatkuva menestys sitten pohjautuu? Kalle Hirvisalo listaa syiksi määrätietoisen työn, yhtiön taloudellisen tasapainon ja Virpiniemen kentän upean sijannin Perämeren rannalla, mutta ratkaisevaksi asiaksi hän nostaa kentän kunnon. ”Kenttä on ollut viime vuodet huippukunnossa verrattuna siihen, mihin tällä korkeudella on totuttu. Kenttä saatiin kuntoon meidän kolmannen pelikauden lopulla ja silloinhan tapahtui kenttämestarin vaihdos. Se oli ratkaiseva tekijä.”, Hirvisalo taustoittaa. ”Nykyinen kenttämestarimme Pasi Voutilainen on nuori ja kunnianhimoinen, ja hänellä on hirveä halu näyttää osaamisensa. Pasi uskaltaa kokeilla ja ottaa vähän riskejä. Nyt hän on onnistunut kaikessa”, toimitusjohtaja kiittelee. Kentän huippukunto alkaa olla jo osa Virpiniemi Golfin imagoa. Tällainen maine houkuttelee paitsi pelaajia myös yhteistyökumppaneita. ”Virpiniemi on hyvässä maineessa golfarien keskuudessa. Puhutaan, että olemme hyvä kenttä hienolla paikalla ja sekin on tiedetään, että yhtiön talous on kunnossa. Tämä kaikki tuo positiivista imagoa ja sellaisessahan on kiva olla mukana”, Hirvisalo puhuu yhteistyökumppaneiden suulla. Virpiniemi Golf tekee kumppaniensa kanssa aina viisivuotisen yhteistyösopimuksen. Kun ennen kentän avausta solmitut ensimmäiset sopimukset olivat viime vuonna katkolla, vain viisi väyläsponsoria vaihtui. Muut jatkoivat sopimuksia ja joidenkin kohdalla yhteistyötä laajennettiinkin.

Virpiniemi Golfin merenrantaväyliä on syystäkin kehuttu ainutlaatuisiksi Suomessa.

Virpiniemi Golfin merenrantaväyliä on syystäkin kehuttu ainutlaatuisiksi Suomessa.

Osakkeiden arvo säilynyt Virpiniemi Golf Oy on ollut koko toimintansa ajan velaton yhtiö. Toisin kuin monella muulla golfyhtiöllä, sen osakkeiden arvo on pitänyt hyvin pintansa. Esimerkiksi 6 500 euroa osakeannissa maksaneita osakkeita on myyty tänä vuonna Golfpisteen Pörssissä 5 000 – 7 500 euron hintahaarukalla. Hirvisalon mukaan alle 6000 euron hintapyynnöt ovat harvinaisia poikkeustapauksia. Uusia osakkeita merkitään edelleen vuosittain muutamia vaikka Suomessa eletään taloudellisesti epävarmoja aikoja. ”Vielä satakunta osaketta pitäisi saada merkintöjen kautta menemään”, Hirvisalo katsoo isoa kuvaa. Virpiniemen lähiaikojen suurinvestointi on 450 000 euroa maksava huoltohallin laajennus, jota rakennetaan parasta aikaa. ”Yritämme selvitä rakennusurakasta ilman velkaa. Hallituksella on kyllä valtuudet ottaa velkaa hallia varten, mutta meitä vähän haittaa se velanotto, kun emme ole tottuneet siihen”, Hirvisalo naurahtaa. Janne Knuuti Kuvat: Virpiniemi Golf

Virpiniemi Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  Pekka Montonen says:

  Onnittelut hallituksille & tj henkilökunnalle osuvan strategian toteutuksesta! Hyvä kello kalkattaa kauas. On hyvä, että uutisoidaan erilaisia golfyhteisöjä ja menestystekijöitä, eikä unohdeta myös vähemmän onnistuneita. Kuten Virvikin case osoittaa, hyvä yhteisöllisyys auttaa ratkaisevasti tiukoissa paikoissa. Ovat syyt mitä tahansa. Kiitos Janne ja Ilari hyvistä kirjoituksista.

  Jartsa says:

  Hieno tarina suomalaisesta golfista ja menestyksestä! Isot peukut Virpiniemelle!

  Jomppe says:

  Virpiniemen kenttä on ollut loistavassa kunnossa ja se on tarpeeksi vaihteleva monen tasoiselle pelaajalle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kentälle ja sen henkilökunnalle ei muuta kuin hyvää jatkoa eteenkin päin.

  Tipi says:

  Virpiniemi golf on varmasti ollut aika iso tekijä ja vauhdittaja kehityksessä mikä Virpiniemen alueella näkyy: muutamassa vuodessa se entinen puskittunut maisema on hävinnyt ja toiminta on vilkastunut myös golfkentän ympäristössä! Sinne on kiva mennä! Kenttä on mielenkiintoinen, useimmille tarpeeksi haastava ja ollut tosiaan kovan työn ansiosta aivan loistokunnossa. Nyt kun katsoo ikkunasta tuota lumista maisemaa niin sitä toivoo että ensi kevät olisi edes hiukan suotuisampi säiden puolesta! 🙂