23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

United Golf Group yhdistää golfkenttiä

Kauden 2017 aikana avattava Vantaan Golfpuisto, Continental Golf Park sekä Hiekkaharju Golf kuuluvat heinäkuussa perustetun golfkonsernin omistukseen. Yrityksen tarkoituksena on pyörittää golfkenttiä ja harjoituskeskusta, sekä tarjota entistä asikaslähtöisimpiä tuotteita kuluttajille.

Kauden 2017 aikana avattava Vantaan Golfpuisto, Continental Golf Park sekä Hiekkaharju Golf kuuluvat heinäkuussa perustetun golfkonsernin omistukseen. Yrityksen tarkoituksena on pyörittää golfkenttiä ja harjoituskeskusta, tarjota sellaisia tuotteita, joita markkinat haluavat.

Golfkenttämarkkinoilla on kaivattu yhteistyötä, profiloitumista ja uusia tuulia lajin palveluiden pyörittämiseen.

Torstaina julkistettiin tieto United Golf Groupin perustamisesta, sekä sen ensimmäisistä omistuksista.

Yrityksen taustalla ovat Supergolf, HLR Golf Academy, Ville Nurmi sekä Kari Laakso.

Ville Nurmi, Jari Koski ja Jari Ronkainen vaikuttavat Vantaan Golfpuiston takana.

Ville Nurmi, Jari Koski ja Jari Ronkainen kuvattuina Vantaan Golfpuiston alueella ennen rakentamisen käynnistymistä.

Konserni hallinnoi rakenteilla olevaa Vantaan Golfpuistoa, Leppävaarassa sijaitsevaa harjoituskeskusta Continental Golf Parkia sekä jo 1990-luvulla avattua Hiekkaharju Golfia josta yritys osti hieman yli 70 prosenttia eläkkeelle jäävältä Pekka Nikkaselta.

”Hiekkaharju Golfissa säilyy jatkossakin n. 280 osakkeenomistajaa ja heistä pidetään hyvää huolta. Tarkoitus on että United Golf Group ei enää myy ulos Tikkurilan Golfkeskus Oy:n osakkeita. Kaikki osakkeilla käytävä kauppa jatkossa toimii siis vapailla markkinoilla”,  United Golf Groupin hallituksen puheenjohtaja Jari Koski maalailee 9+6 reikäisen kentän osakkaiden tilannetta.

Hiekkaharjua on suunniteltu laajennettavaksi 18-reikäiseksi. Tämän projektin loppuunsaattaminen kestää Kosken arvion mukaan vuoteen 2021. Kenttä on ollut varsin hyvällä käyttöasteella, kausittain yhdeksän reiän startteja mukaan lukien kuusireikäisen kentät pelaajat on kirjattu 30-32 000.

”Pyrimme erottamaan omistamisen ja pelaamisen. United Golf Groupin tehtävä omistajina on pyörittää golfkenttiä ja harjoittelukeskusta sekä kehittää mahdollisimman hyvin asiakkaille sopivia tuotteita. Asiakkaamme voivat ostaa sellaisen määrän golfia kuin itse haluavat, ilman että pelaajia jaotellaan eri luokkiin”, Jari Koski määrittää liikeidean.

Ketjuuntuminen tulee lisääntyminen

Kenttien välinen markkinoinnillinen yhteistyö on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana. Omistuksellista fuusioitumista kehitellään parhaillaan Hirsalan ja Peuramaan kesken.

”Uskon, että ketjuuntuminen etenkin hallinnoimisen ja palveluiden tuottamisen suhteen tulee lisääntymään. Selvää on, että mekin haemme kasvua tulevina vuosina. Kahden kentän ja yhden harjoituskeskuksen kokonaisuutta kannattaa kasvattaa suuremmaksi”, luotailee tulevaisuutta United Golf Groupin toimitusjohtaja Ville Nurmi.

United Golf Group:

Vantaan Golfpuisto: Vantaan Petikkoon rakennettava 18 reikäinen golfkenttä. Rakentaminen on aloitettu toukokuussa 2015. Ensimmäinen yhdeksän reikää valmistuu tämän syksyn aikana ja avataan pelaamiselle keväällä 2016. Koko 18 reikäinen keskus harjoittelualueineen on valmis 2018-2019. Kenttä on avoinna kaikille golfin harrastajille. Suunnittelija on yksi tämän hetken Euroopan kuumimmista golfkenttäarkkitehdeista, englantilainen Martin Ebert.

Continental Golf Park: Espoon Leppävaarassa, Sellon takana sijaitseva Suomen suurin range jossa 120 lyöntipaikka Continental Golf Parkissa käynnistettiin tänä kesänä suuren suosion saanut Barkov Golf Shool, mikä oli junioreille suunnattu golfleiri. Leirin päätteeksi järjestettiin Barkov päivä, missä mukana oli NHL-tähti Aleksander Barkov. Barkov Golf Shool jatkuu ensi kesänä ja se laajenee myös muihin United Golf Groupin pisteisiin sekä muutamalle muullekin golfkentälle.

Hiekkaharjun golfkeskus sijaitsee hyvin kulkuyhteyksien päässä Tikkurilan pohjoispuolella junaradan varrella.

Hiekkaharjun golfkeskus sijaitsee hyvin kulkuyhteyksien päässä Tikkurilan pohjoispuolella junaradan varrella.

Hiekkaharju Golf: United Golf Group Oy on hankkinut enemmistöosuuden Hiekkaharjun kenttää pyörittävästi Tikkurilan Golfkeskus Oy:stä. Tämä tarkoittaa noin 70 % osakkeista. Hiekkaharju Golf on loistavalla sijainnilla oleva golfkenttä. Hiekkaharjun juna-asemalta on n. 250 metriä klubitalolle, mikä mahdollistaa junalla golfaamaan tulemisen. Tällä hetkellä Hiekkaharju tarjoaa pelattavaksi 9-reikäisen Pitkän ysin ja 6-reikäisen Kehä-6 kentän. Hiekkaharjun Golfilla on mahdollisuus laajentua 18-reikäiseksi kentäksi, jota varten on maat ja kaava jo valmiina odottamassa.

Omistajat:

Supergolf Oy Toiminut vuodesta 2004. Myy verkossa green feetä lähinnä Suomesa. Yhteistyökenttiä Suomessa on jo yli 60. Toimii myös matkanjärjestäjänä. Supergolf Oy:n perustaja Jari Koski toimii United Golf Group Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Hanna-Leena Ronkainen korjaamassa Aleksander Barkovin puttiotetta.

Hanna-Leena Ronkainen korjaamassa Aleksander Barkovin puttiotetta Leppävaarassa. Kuva Jari Jokinen.

HLR Golf Academy Yrittäjäpariskunta Hanna-Leena ja Jari Ronkainen. HLR Golf Academy vastaa jatkossa opetustoiminnasta johdolla kaikissa United Golf Groupin toimipisteissä. Hanna-Leena Ronkainen on United Golf Groupin opetustoiminnan vastaava.

Ville Nurmi pitkän linjan golfjohtaja  on toiminut mm. Suomen Golfkenttien yhdistyksen toiminnanjohtajana ja Hill Side Golfin toimitusjohtajana. Ville Nurmi toimii United Golf Groupin toimitusjohtajana.

Kari Laakso yrittäjä ja aktiivinen golffari joka on mukana United Golf Groupissa sijoittajana ja kehittämässä suomalaisen golfin liiketoimintamalleja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje