16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Peuramaa Golf odottaa suurosakkaan konkurssipesän velkojainkokouksen päätöksiä

Suurosakkaan konkurssia suurempi puheenaihe Kirkkonummella on arvuuttelu siitä, ketkä ovat jättäneet maksamatta taukotuvasta syömänsä 900 nakkia.

Perjantai-iltapäivä Kirkkonummella sijaitsevassa golfkeskuksessa on aurinkoinen ja lämmin. Parkkipaikoilla on runsaasti autoja. Molemmilla 18-reikäisillä kentillä on hyvä käyttöaste, samoin par 3-kentällä.

”Jos viikonlopun sääennnusteet pitävät paikkansa, starttiajat ovat piukassa”, ennakoi Peuramaa Golfin vt. toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Raoul Bergman.

Raoul Bergman on tuplaroolissa, kunnes uusi toimitusjohtaja Juha Ruponen astuu palvelukseen kesäkuun viidentenä päivänä.

Kevään kuumaksi puheenaiheeksi on noussut Peuramaan osakkeista noin 25 prosenttia omistavien Långvik Southin ja Kirkkonummen Kiinteistökehityksen talousongelmat. Långvik Southin konkurssi vahvistettiin maaliskuussa, Kirkkonummen Kiinteistökehityksenkin päällä liikkuu erittäin tummia pilviä.

Yritysten omistajista Henrik Lindfors jättäytyi pois Peuramaan golfyhtiön hallituksesta, Mika Lehto on edelleen mukana.

Långvik Southin konkurssipesän velkojainkokous pidettiin torstaina. Peuramaa Golf ei ollut tilaisuudessa läsnä, sillä kenttäyhtiöllä ei ole Långvik Southilta saamisia.

Bergmanin kertoman mukaan kaikista Långvik Southin vuokralle kentän toimistoon laitetuista ja jo edelleen vuokratuista pelioikeuksista on maksettu vastike.

”Minulle ei ole tullut konkurssipesältä vielä mitään viestiä kokouksen päätöksistä. Oletan, että seuraavalla viikolla kuulemme lisää”, hän kertoi.

Avoimet viikkokilpailut uutuutena

Peuramaan kahdella 18-reikäisellä kentällä kierretään vuosittain reilusti yli 50 000 kierrosta. Kuluvan kauden alku on ollut hyvinkin takkuinen heikkojen kelien johdosta.

”Vieraspelaajien osalta olemme kuitenkin toukokuun puolivälissä aivan samoissa luvuissa kuin edelliskaudella”, Bergman iloitsee.

Yhtenä uutena täkynä vieraat lasketaan mukaan viikkokisoihin. Greenfeen lisäksi kisa maksaan viitosen.

Radio Suomipopin juontaja, erikoisliikemies Juha Perälä (oik.) pudotti elämänsä ensimmäisellä virallisella kierroksella tasoituksensa lukuun 46. Virallisina valvojina entinen toimitusjohtaja Juha Tuukkanen ja Raoul Bergman.

Uutta ovat jokaviikkoiset Golf Balancen tavarapalkinnot, sekä kauden päätteeksi kaikkien osallistujen kesken matkalahjakortin arvonta. Lisäksi 15 eniten pisteitä kerännyttä pelaavat syksyllä oman finaalinsa, jonka paras saa myös matkalahjakortin.

”Edelliskaudella viikkokisa veti keskimäärin 30 pelaajaa. Tämän viikon keskiviikkona käydyssä kisassa osallistujia oli 67, joten suunta on oikea.”

Kadonneet nakit puheenaiheena

Vaikea talvi ja kylmä kevät ovat jättäneet jälkensä Peuramaalle. Perjantaina pelaamamme Porkkala –kentän ensimmäiset 11 väylää olivat vain tyydyttävässä kunnossa, jääpoltteen kuolettamia alueita oli laajalti väylillä. Viheriöillä ruohoa oli ilahduttavankin paljon, joten tulevissa Finnish Tourin kisoissa ne saattavat olla jo kelpo vireessä.

Peuramaa isännöi kesäkuun toisena viikonloppuna jo seitsemännen kerran peräkkäin Finnish Tourin kisaa, syksyllä ohjelmassa on kahden tourin karsinnat.

Miehittämättömien taukotupakioskien palvelujen ylläpitäminen ja etenkin ostosten maksaminen klubitalolle ovat tuottaneet harmaita hiuksia ravintoloitsijoille monissa paikoissa.

Peuramaalla ravintoloitsija laittoi klubitalon kassakoneen viereen kyltin jossa kolkutellaan nakkihävikin syyllisten omaatuntoa.

Ennen toukokuun puoltaväliä tiskille ilmestyneen kyltin viesti on tyly. Taukotuvassa syödyistä nakeista 900 on jätetty maksamatta. Vaikka väitteessä olisi hieman värikynän tuomaa pyöristystä ylöspäin, ongelma on käsittämättömän suuri.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  Maville says:

  Väistämätä herää kysymys: Onko niiden Långvik Southin osakkeiden vastike maksettu, joita osakkeita ei ole vuokrattu edelleen? Jutusta tämä ei käy ilmi, vaan siinä kerrotaan:”Långvik Southin konkurssipesän velkojainkokous pidettiin torstaina. Peuramaa Golf ei ollut tilaisuudessa läsnä, sillä kenttäyhtiöllä ei ole Långvik Southilta saamisia.Bergmanin kertoman mukaan kaikista Långvik Southin vuokralle kentän toimistoon laitetuista ja jo edelleen vuokratuista pelioikeuksista on maksettu vastike.”

  Peuramaan toimiston kautta pelioikeuksia on tarjottu vuokralle 610 euron hintaan, kun muut osakkaat pyytävät pelioikeudesta keskimäärin 550 euroa Golfpisteen pörssissä ja Peuramaa Golfin omalla kauppapaikalla. Onko todella kaikki 215 osaketta onnistuttu vuokraamaan edelleen, kun niin pörssi kuin Peuramaan oma kauppapaikka pullistelevat edullisempia vuokrausilmoituksia? Muistettava on, että Peuramaan toimiston kautta vuokrataan samanaikaisesti myös Kirkkonummen Kiinteistökehityksen (Mika Lehto, Nemea Bank) 200 osakketta.

  Hakematta mieleen tulee Harjattula Golfin kokema tappio, jossa suuromistaja jätti kahden vuoden vastikkeet maksamatta ja hakeutui konkurssiin. Golfyhtiö sentään osti osakkeet konkurssipesältä nimellisellä hinnalla.

  Erityisen merkillistä on, ettei Oy Peuramaa Golf Hjortlandet Golf Ab ole vieläkään tiedottanut suuromistajan konkurssista yhtiön osakkaille. Kun näin on, pitäisi yhtiön hallituksen olla varma siitä, ettei Peuramaan golfyhtiö tule kärsimään taloudellisesti suuromistajan konkurssista. Konkurssi ei vaikenemalla katoa olemattomiin.

  Kummastusta herättää myös, ettei Peuramaan golfyhtiön hallitus näytä ryhtyvän mihinkään toimiin konkurssipesän hallussa olevien 215 osakkeen suhteen. Ei ole yhdentekevää, kuka tai mikä osakkeet konkurssipesältä ostaa.

  On hämmästyttävää, että Peuramaan golfyhtiön hallitus näyttää täysin sivuuttavan osakeyhtiön ja osakkaiden edun ja osakkaiden tasapuolisen kohtelun. Miksi hallituksen ne jäsenet, jotka eivät kuulu suuromistajiin, toimivat suuromistajien hyväksi välittämättä edes siitä, että heille saattaa syntyä henkilökohtainen taoludellinen riski?

  Lukekaas poijjaat GoGolf-lehden 2/2017 loppupuolella oleva Seppo Palmisen kolumni: Golfin tulevaisuuden historia! Uusbisneshenkilöillä = ammattiomistajilla ja golfsitoutuneilla osakkeenomistajilla on vissi ero.