18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Peltolassa 20 vuotta takana

Peltola Golfissa riittää tapahtumia pitkin juhlaviikkoa. Kuva: Peltola Golf

Peltola Golf aloitti toimintansa keskellä 90-luvun alun lamaa. Monien mielestä yritystoiminnan aloittaminen arveluttavassa ja heikossa taloustilanteeseen oli riskialtista toimintaa. Kenttä kuitenkin selviytyi vaikeista vuosista, ja juhlii tänä kesänä 20-vuotista taivaltaan.

Peltola Golf on yksityisin varoin ylläpidetty osakepohjainen kenttä. Jäseniä seurassa on reilusti yli 400, joka on 9-reikäiselle kentälle riittävä määrä. Jäsenmäärää kasvatetaan hallitusti, jotta jokainen pääsee pelaamaan silloin kuin itselle parhaiten sopii.

Hyvät harjoittelumahdollisuudet; 300-metrinen ruohorange, lähipelikenttä, harjoitusbunkkeri sekä putti- ja chippiviheriöt takaavat Peltolassa ajanmukaiset mahdollisuudet oman pelin kehittämiseen ja parantamiseen.

Peltola Golf haluaa profiloitua ennen kaikkea matalan kynnyksen golfkenttänä. Kuusireikäiselle pay & play -kentälle on jokaisen helppo tulla tutustumaan lajiin tai viettämään aikaa pelaillen vaikka koko perheen voimin.

Tulevina vuosina Peltola Golfia on tarkoitus kehittää edelleen perhekenttänä, mm. järjestämällä kaiken ikäisille peruskursseja ja erilaisia junioritapahtumia.

Kentän 20-vuotisjuhlia vietetään 28.–29.7. Lauantaina juhlitaan kuunnellen soul-laulaja Sami Saaren konserttia. Sunnuntaina, aamiaisen jälkeen, pelataan symbolisesti 20-reikäinen juhlapeli.

Peltola Golfissa järjestetään 27.7. ns. Pihiperjantai, jolloin kaikki greenfeet maksavat 20 euroa.

Eskelinen: ”Golfareilla on muutakin elämää kuin vain golf”

Peltolan maalaistunnelma viehättää monia golifn harrastajia.

Peltolan maalaistunnelma viehättää monia golifn harrastajia.

Minkälaisin tunnelmin Peltola Golfissa valmistaudutaan lähestyviin 20-vuotisjuhliin, toiminnanjohtaja Pia Eskelinen? Tosi hyvissä tunnelmissa. Meillä on juhlaviikko alkamassa, jota vietämmekin pidemmän kaavan mukaan. Järjestämme viikon aikana erilaisia kisoja, mm. bilebogey ja 54-reikäinen maraton. Juhlaviikko huipentuu Sami Saaren konserttiin ja 20-reikäiseen juhlapeliin. Millaisessa kunnossa kenttä on nyt? Kenttä on erinomaisessa kunnossa, pelaajat ovat olleet tosi tyytyväisiä kenttämestarin ja kentänhoitotiimin työhön. Väylät ja viheriöt selvisivät keväästä ja lumien sulamisesta hyvin. Kuinka greenfee-pelaajat ovat löytäneet Peltolaan? Greenfeepelaajien määrä on noin 40% kaikista pelaajista, eli hyvin ovat löytäneet. Vieraspelaajien määrä on kasvanut mukavasti muutaman viime vuoden ajan. Moni on yllättynyt, että näinkin ”sivussa” on oikeasti hyvässä kunnossa oleva golfkenttä. Koostuuko jäsenistönne pääsääntöisesti janakkalaisista vai onko joukossa paljon mökkiläisiä ja muualla asuvia? Suurin osa jäsenistä on lähiseuduilta: Riihimäki, Lammi, Hausjärvi, Janakkala. Tosin kasvava määrä jäsenistä tulee pääkaupunkiseudulta; osalla on mökki täällä päin, mutta osa on huomannut, ettei meille aja kuin noin tunnin verran Helsingistä. Nämä pääkaupunkiseutulaiset haluavat pelata ruuhkattomasti kauniissa maalaismaisemassa. Mikä on se ydinasia, millä te haluatte tulevaisuudessa erottua muista kentistä? Kenttämme on yksilöllinen ja palvelu on hyvää. Palvelemme vieraspelaajia kuin omia jäseniämme – kuin vanhoina ystävinä. Ympäristö, jossa Peltolassa pääsee pelaamaan, on rauhallinen ja kaunis. Täällä kiireet on helppo unohtaa. Onko laajennusta mietitty ja onko se mahdollista? Olemme laajennusta miettineet ja siihen olisi mahdollisuuskin, mutta olemme asiaa tutkineet perinpohjin ja tulleet siihen tulokseen, että emme laajenna. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että meidän havaintojemme mukaan pelaajat haluavat kiertää yhdeksän reikäistä kenttää, koska muut harrastukset ja perhe eivät salli tarpeeksi aikaa 18-reiän kiertämiseen. Pelaajien käyttäytyminen on viiden viime vuoden aikana muuttunut ja golfareilla on muutakin elämää kuin vain golf. Onko teillä kansallisen tason kilpapelaajia? Ei ole, tosin juniori- ja ladytoiminta on mukavasti elpynyt. Saa nähdä, mikä on tilanne tämän suhteen muutaman vuoden kuluttua.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje