11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Loimijoen edullinen alkeiskoulutus ollut menestys

Loimijoen rangella on tänä kesänä riittänyt vilskettä ja vipinää. Kuva: Loimijoki Golf

Loimijoki Golf lanseerasi tälle kaudelle houkuttelevan aloittelijapaketin. 60 euron hintaan saa seuran ohjaajien vetämän kaksipäiväisen alkeiskurssin, PGA pro Reijo Partasen 1,5 tunnin jatkokurssin sekä ns. passiivijäsenyyden seuraan. Sillä saa pelata viisi kertaa kotikentällä normaalia pelimaksua vastaan. Portaittaiseen aloittelijakoulutukseen kuuluu myös green card -suoritus 20 euron hintaan, kun aloittelija tuntee osaavansa tarpeeksi. Hyväksytyn suorituksen jälkeen pelaaja voi sitten liittyä Loimijoki Golfin aktiivijäseneksi, jonka jälkeen hän saa myös virallisen tasoituskortin. Tällä mallilla on saatu aikaan loistavia tuloksia. Alkeiskurssilaisten määrä on kolminkertaistunut ja heitä on tähän mennessä ollut ripauksen vajaa 200. Käytännössä kaikki ovat suorittaneet myös green cardin ja lähes kaikki ovat liittyneet Loimijoki Golfin aktiivijäseniksi.

Loimijoki Golfin toimintamallin tavoitteena on tehdä innokkaista aloittelijoista pitkäaikaisia golfareita. Kuva: Loimijoki Golf

Loimijoki Golfin toimintamallin tavoitteena on tehdä innokkaista aloittelijoista pitkäaikaisia golfareita. Kuva: Loimijoki Golf

Helposti alkuun Loimijoki Golfin head caddiemaster Hanna Karppinen kertoo, että selkeäksi tehty portaittainen etenemismalli on saanut paljon kiitosta aloittelijoilta. ”Tavoitteenamme onkin ollut luoda selvät portaat, joita pitkin on yksinkertaista edetä lajin sisään. Aloituskynnys on tiputettu alas ja golfaria autetaan eteenpäin, jotta hän pääsee kunnolla alkuun eikä into ehdi loppua alkuvaikeuksien takia”, Karppinen kertoo. ”Uskon, että tällä tavalla saamme aloittelijoista pitkäaikaisia golfareita”, hän jatkaa. Omaa kieltään Loimijoen alkeiskoulutusmallin toimivuudesta kertoo se, että lähes kaikki green cardin suorittaneet ovat myös liittyneet seuran aktiivijäseniksi. Vertailukohdaksi voi ottaa Suomen Golfliiton tilastot, joiden mukaan valtakunnallisesti vain reilut 40 % green cardin suorittaneista liittyy golfseuraan.

Loimijoki Golfin idyllinen maalaiskenttä sijaitsee Ypäjällä.

Loimijoki Golfin idyllinen maalaiskenttä sijaitsee Ypäjällä.

Aloittelijat pääosin lähialueelta Hanna Karppinen kertoo, että valtaosa tänä kesänä koulutetuista uusista golfareista tulee Loimijoki Golfin lähialueelta, siis Ypäjän seudulta. Lisäksi kurssilaisia on tullut Loimijoelle aina Turusta, Tampereelta ja Helsingistä asti. ”Kaikki aloituspakettiin tarttuneet ovat yksityishenkilöitä, ryhmäkurssit ovat erikseen”, Karppinen huomauttaa. Osansa aloituspaketin suosioon on tietenkin onnistuneella markkinoinnilla. Loimijoki Golf mainosti edullista tuotettaan voimakkaasti lähialueen lehdissä kesän aikana. Myös Facebook-markkinointi otettiin haltuun. ”Mainostimme aloittelijapakettia paitsi omilla Facebook-sivuillamme myös ihan Facebook-mainoksilla ja sieltä onkin tullut hyvin kontakteja”, Karppinen kertoo. Uuteen nousuun Loimijoki Golf antaa toiminnallaan malliesimerkin siitä, kuinka hiipuva golfseura voi kääntää kurssiaan hyvinkin nopeasti. Viime vuonna seuran jäsenmäärä laski 76 henkilön verran ja jäseniä oli kauden päättyessä 691. Erinomaisesti onnistunut uusien golfareiden hankinta on kääntänyt jäsenmäärän selvään kasvuun ja nyt jäseniä on yli 900. Lisäksi Loimijoelta kuuluneiden tietojen mukaan näyttää vahvasti siltä, että alkeiskurssin jälkeenkin jatkuvan koulutuksen ansiosta aloittelijat ovat myös jäämässä lajin pariin. Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  mai says:

  Hienoa Loimijoki Golf. Idea on loistava ja lisäksi hyvä esimerkki siitä, mitä saadaan aikaan kun ammattitaitoinen PGA pro on aktiivisesti osana seuran tarjoamaa palvelua.

  Börje says:

  Hommanhan toteuttivat seuran omat ihmiset ja tämä osoittaa sen, että Pron merkitys on kyllä aloittelijoiden koulutuksessa varsin vähäinen.

  Läheltä seurannut says:

  Vielä kun sisällyttäisivät tuohon alkeiskoulutukseen edes vähän sääntö- ja etikettiopetusta niin homma olisi hyvällä mallilla. Nyt siellä jateaan green cardeja sellaisille ”pelaajille”, joilla ei ole hajuakaan siitä miten kentällä toimitaan ja millä säännöillä lajia pelataan. Se on mielestäni aavistuksen huolestuttavaa.

  opetuksen painopisteet? says:

  Osataan sitä muuallakin? Oma kokemus pelikokeesta oli seuraavanlainen. Näyttö sisälsi kolme väylää joilla opetusryhmään kuuluneet rouvat löivät kukin 15 lyöntiä per väylä, mailoja toisilleen juoksujalkaa pitkin väyliä lainaillen. Omaan lyöntiin alettiin valmistautua vasta kun edellisen lyöjän pallo oli pysähtynyt ja pulina jatkui alusta loppuun. Kolmannen väylän jälkeen homma saatiin kehujen saattelemana ns. maaliin ja parkkipaikalla pron tilisiirtolomake ja green card -lappunen vaihtoivat omistajia.