20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Linna Golf pärjää rankingeissa ja asiakaskyselyissä, vaikka greenfeen hinta on noussut

Greenfeen hinta on Linnassa määräytynyt joustavasti kahden viime kauden ajan. Keskihinta on noussut merkittävästi asiakastyytyväisyyden samalla parantuessa.

Jos Linna Golf on tältä kaudelta vielä kokematta, alkaa olla kiire. Pelaamaan pääsee vielä tämän viikon ajan, ja joustavan hinnoittelun ansiosta vieläpä edulliseen hintaan. Joustava hinnoittelu on ollut käytössä Linna Golfissa kauden 2018 alkumetreiltä lähtien. Idea on lyhykäisyydessään se, että hinta joustaa sesongin, kellonajan ja muutaman muun muuttujan mukaan. Reaaliaikaisen hinnoittelun näkee suoraan Linna Golfin sivuilta.

”Meillä on käytössä viisiportainen järjestelmä, jossa kenttää ikään kuin arvotetaan sen mukaan, mitä pelaamisesta pitää kulloinkin maksaa, kun se suhteutetaan varaustilanteeseen, kentän kuntoon ja saatavissa oleviin palveluihin”, Linna Golfin asiakkuuspäällikkö Karri Koivu kertoo.

Ennen joustavaan hintaan siirtymistä Linna Golfissa tehtiin tarkat analyysit siitä, miten hinnoittelu kannattaa rakentaa. Paljon vinkkiä saatiin myös Lakeside Golfista, jossa hinnoittelumalli oli otettu käyttöön aikaisemmin.

Jo kausi 2018 osoitti järjestelmän toimivan, ja talon kannalta positiivisinta oli, että greenfeen keskihinta nousi ilman että asiakastyytyväisyys laski. Ensimmäisen kauden jälkeen kuunneltiin tarkasti myös kentän omia osakkaita, jonka perusteella greenfeen hintaa päätettiin entisestään nostaa prime time -aikoina. Kaudella 2019 Linnan greenfee on maksanut 60–120 euroa.

Vaikka asiakas on maksanut hiukan enemmän kuin ennen, on hän poistunut entistä tyytyväisempänä.

Muutos kannatti tehdä: greenfeen keskihinta on noussut Linna Golfissa kaudesta 2017 merkittävästi pelaajamäärien pysyessä käytännössä samoina. Tarkkaa euromäärää Linna Golf ei kerro, mutta kyse on kassavirrankin kannalta merkittävästä muutoksesta. Markkinatalouden perusprinsiippien mukaan on siis pääteltävissä, että ennen joustavan hinnoittelun käyttöönottoa hinta on Linna Golfissa ollut kysyntään nähden liian matala.

Linna Golfin kannalta tärkein tieto on se, että asiakastyytyväisyys on pysynyt sekä omien jäsenten ja osakkaiden että vieraspelaajien osalta erittäin korkealla tasolla. Vaikka asiakas siis on maksanut hiukan enemmän kuin ennen, on hän poistunut entistä tyytyväisempänä.

”Kun asiakkaita on joustavan hinnoittelun ansiosta aina suunnilleen sopiva määrä, olemme pystyneet tuottamaan myös palvelussa korkeinta mahdollista laatutasoa, eli sitä mitä meiltä odotetaankin”, Karri Koivu kertoo.

Linnassa kelluvuus toimii siten, että samassa lähdössä pelaavat greenfee-asiakkaat maksavat aina saman hinnan, eli hinta ei vaihdu varaustilanteen mukaan, kuten vaikkapa lentojen hinnoittelussa nykyään on yleisesti tapana. Ajankohdan ja kellonajan ohella hintaan vaikuttavat myös mm. kentänhoitotoimenpiteet, vaikka ne eivät välttämättä vaikuttaisi pelaamiseen, mutta näkyvät pelaajalle.

”Järjestelmästä on hyötyä myös asiakkaalle. Läpinäkyvyys on parempi. Asiakas pystyy määrittelemään sen hinta-laatu-suhteen, mitä halua kentästä maksaa. Hinnalla pystytään myös ohjaamaan kysyntää niin, että se on meidän omien, sitoutuneiden pelaajien kannalta järkevällä tasolla”, Koivu sanoo.

Linna Golfin maine Suomen parhaimmistoon kuuluvana kenttänä on jo sementoitu, ja kentän laatu on huomioitu laajemminkin. Golf World julkaisi muutama viikko sitten listansa Manner-Euroopan 100 parhaasta golfkentästä. Linna Golf on listalla ainoana suomalaiskenttänä komeasti sijalla 76. Sijoitus parani entisestään peräti 20 pykälää.

Golf World on vahva auktoriteetti alalla, joten sijoituksella on painoarvoa. Median nettijulkaisusta Linna Golfia on silti turha yrittää etsiä Suomen lipun avulla, sillä kentän kotimaaksi on lipun perusteella merkitty hyvin hämmentävästi Espanja.

Vieraspelaajien tyytyväisyyttä seurataan Linnassa Golfliiton Pelaaja Ensin -vieraspelaajakyselyn avulla. Tulokset osoittavat, että asiakastyytyväisyys on noussut entisestään. Tulos on tärkeä signaali, sillä huippukenttiin kohdistetaan aina erittäin kovia odotuksia ja jos niihin ei pystytä vastaamaan hinnan vieläpä noustua, näkyy se arvioissa karulla tavalla.

Pelaaja Ensin -kyselyn vastaajista 80 % Linna Golfin vieraspelaajista on valmiita suosittelemaan kenttää. Tätä halukkuutta mitataan niin sanotulla lähettiläspistemäärällä. Viime vuonna Linna golfin luku oli 72, se ylsi uuteen ennätykseen lähettiläsluvulla 78. Suomen kenttien vertailussa luku on ehdotonta kärkeä.

Linna Golf on kestomenestyjä myös Golflehden Kenttärankingissa ja eräs suurimmista voittajasuosikeista myös tämänvuotisessa rankingissa, joka julkaistaan Golflehden vuoden viimeisessä, 13. marraskuuta postiluukuista tipahtavassa numerossa. Kaksi vuotta sitten, kun Kenttäranking edellisen kerran toteutettiin, Linna Golf sijoittui kolmanneksi. Design, reititys ja pelattavuus sekä Kunto ja viimeistely -kategorioissa Linna Golf oli ykkönen kuten myös kokonaispalvelun osalta.

Kauden loppumetreillä Linna Golf toi jo markkinoille ensi kauden pelioikeudet. Kausikortti, joka sisältää myös loppukauden 2019 pelit, maksaa 990 euroa. Nuorisokausikortti 1990 tai sitä myöhemmin syntyneille irtoaa 650 eurolla. Kaupoille pääsee Linna Golfin nettisivujen tai Golfpisteen verkkokaupan kautta.

Lue seuraavaksi: European Tour Destinations -ketjun jäsenyys pakottaa Linna Golfin kehittymään

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje