European Tour Destinations -ketjun jäsenyys pakottaa Linna Golfin kehittymään - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

European Tour Destinations -ketjun jäsenyys pakottaa Linna Golfin kehittymään

European Tour Destination -ketjuun ainoana suomalaiskenttänä kuuluva Linna Golf oli hiljattain tarkan syynin alla, kun ketjun tarkastaja vieraili hämeenlinnalaiskentän viheriöillä.

Linna Golf kuuluu ainoana suomalaisena golfkenttänä arvostettuun kansainväliseen European Tour Destinations -ketjuun. Ketjussa on yli 30 kohdetta kolmelta eri mantereelta. Jäsenillä on laatukriteerit, joiden täyttymistä arvioidaan säännöllisesti. Toukokuussa European Tour Destinationsin johtaja Iain McInally vieraili Linna Golfissa.

McInally on entinen golfammattilainen, joka innostui golfista 13-vuotiaana nähtyään legendaarisen espanjalaisen Seve Ballesteroksen pelaavan. Oman uransa huippuhetki oli yhteinen kierros Ballesterosin kanssa 1990-luvun puolivälissä.

Golfammattilaisuus loppui aikanaan, mutta lajia hän ei suinkaan jättänyt. Golfuran jälkeen McInally on toiminut johtajana 10 eri golf resortissa, viidessä eri maassa ja kolmella eri mantereella. Työkokemus loi pohjan nykyiselle työlle, jossa hän kiertää ympäri maailmaa arvioimassa European Tour Destinations -ketjuun kuuluvia kenttiä.

Tahti on 1–2 kenttää viikossa. Työ on erittäin liikkuvaa, ja pääkonttorilla Englannissa, Wentworthissa häntä ei useinkaan näy.

Kohteet ovat keskenään hyvin erilaisia ja tämä asettaa arvioinnille haasteita. Eroja löytyy niin ilmastosta, paikallisista olosuhteista kuin työntekijöiden määrästäkin. Esimerkiksi kiinalaisessa resortissa saattaa olla ympäri vuoden töissä 1050 työntekijää. Vertailun vuoksi Linna Golfissa vilkkaimpaan sesonkiaikaan työskentelee 20 henkilöä.

Kenttiä verrataankin sekä maailmanlaajuisesti että saman leveyspiirin toimijoihin. Linna Golfia vertaillaan esimerkiksi Pohjois-Englannin ja muiden Pohjoismaiden kenttiin.

Kaikki ketjun kentät arvioidaan säännöllisin väliajoin. Puolueeton arviointi eli auditointi tehdään joka toinen vuosi. Auditoinnissa arvioidaan ja pisteytetään tarkasti kaikki kentän toimintaan liittyvät asiat kuten palvelu, rakennukset, kentänhoito ja kunto. Tämän lisäksi Linna Golfilla käy joka vuosi muutama niin sanottu mystery shopping -asiakas, jotka arvioivat samoja asioita ostavan asiakkaan näkökulmasta.

Auditoinnin ja mystery shoppingin tuloksia käydään aina rakentavasti läpi. McInally muistuttaa, että myös maailman parhaiksi rankatuilla kentillä on aina pientä kehitettävää. Hänen mukaansa European Tour Destinations ei ole keppiä heiluttava tiukka valvoja, vaan enemmänkin sparraaja ja kumppani.

”Linna Golfille verkostoon kuuluminen on todella iso ja tärkeä asia. Linna Golf voi oppia ja ottaa mallia suoraan alan parhailta golftoimijoilta. Yhteyttä ketjun pääkonttoriin pidetäänkin kauden aikana lähes viikoittain”, Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehto kertoo.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje