Lappu luukulle W-Golf Mäntsälässä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Lappu luukulle W-Golf Mäntsälässä

W-Golf Mäntsälän kenttä ehti täyttää 20 vuotta ennen kuin toiminta päättyi.

Kenttäyhtiö Mäntsälän Golf Oy päätti elokuisessa yhtiökokokouksessaan, että yhtiön toiminta loppuu 31.12.2013. Tämä tarkoittaa myös 20 vuotta toimineen W-Golf Mäntsälän 9-reikäisen kentän toiminnan alasajoa.

”Syyt eivät ole taloudelliset. Tämä oli ihan toimiva yritys”, sanoo W-Golf Mäntsälän Terttu Weckman, joka ei mielellään halua ruotia golftoiminnan alasajon taustoja.

Se ei ole ihme, sillä taustalta löytyy sukuriita.

Mäntsälän Golf Oy on perheyritys. Kun yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Risto Weckman menehtyi kolme vuotta sitten, yritys ja golfkentän maapohja siirtyivät perikunnalle.

Osa perikunnasta halusi jatkaa golftoimintaa maillaan, osa ei. Ei-puoli voitti ja lopputulemana kenttäyhtiön ja golfseuran välinen sopimus irtisanottiin. Golftoiminta kuitenkin jatkui tähän syksyyn asti kolmivuotisen irtisanomisajan puitteissa.

”Viime vuodet pyöritimme kenttää kahdestaan sisareni Päivi Tikkakosken kanssa. Minä olin kahvio- ja pro shop -vastaava, Päivi toimitusjohtaja ja kenttämestari”, kertoo Terttu Weckman, joka on kentän perustaneen Risto Weckmanin tytär.

Kolmivuotinen irtisanomisaika olisi mahdollistanut golftoiminnan pyörittämisen vielä vuoden ajan. Kenttäyhtiön toiminta päätettiin kuitenkin lopettaa jo nyt, sillä viimeisen 2,5 vuoden aikana ei tapahtunut liikahduksia toiminnan jatkumisen turvaamiseksi, eikä positiivisia signaaleja ollut odotettavissa jatkossakaan.

Terttu Weckmanin mukaan eri vaihtoehtoja toiminnan pelastamiseksi – kuten esimerkiksi kentän myymistä – ei edes tosissaan harkittu perikunnan golftoimintaa vastustavalla puoliskolla.

W-Golfin junioreiden kauden päätöstapahtuma pidettiin 12.10. Tapahtumaan osallistui 16 junioria, joilla ei ensi vuonna ole enää kotikenttää. Kuva W-Golf Mäntsälä

W-Golfin junioreiden kauden päätöstapahtuma pidettiin 12.10. Tapahtumaan osallistui 16 junioria, joilla ei ensi vuonna ole enää kotikenttää. Kuva W-Golf Mäntsälä

Seuran kohtalo auki

Mäntsälän Golf Oy:n hallinnoimalla kentällä toimii golfseura W-Golf Mäntsälä, jolla on 511 jäsentä.

Seuran tulevaisuudesta päätetään sen syyskokouksessa 24.11. Seuran johtokunta esittää kokoukselle, että seura pidettäisiin pystyssä vaikka sillä ei enää ensi vuonna ole kotikenttää.

Golfliiton sääntöjen mukaan seuran on tällaisessa tapauksessa erottava liitosta tai hankittava uusi kotikenttä säilyttääkseen liiton jäsenyyden.

”Kokous sitten päättää olemmeko tulevaisuudessa liiton jäsen vai emme”, W-Golf Mäntsälä ry:n puheenjohtaja Seppo Hiltunen sanoo.

W-Golf Mäntsälä ry:n jäsenmäärässä ei ole tapahtunut notkahdusta kotikentän epävakaasta tilanteesta huolimatta.

Kun seuran ja kenttäyhtiön sopimus irtisanottiin, seurasta lähti noin 200 jäsentä, mutta uusia tuli sen verran, että tuon vuoden nettotappioksi tuli noin 100 jäsentä. Viime ja tänä vuonna jäsenmäärä on vähentynyt noin 50:llä, eli vajaalla 10 %, per vuosi.

Lapun luukulle laittavalla kentällä on siis riittänyt varsin mukavasti pelaajia, sekä omia jäseniä että vieraita, sen viimeiseksi jääneeseen kauteen asti.

Janne Knuuti

W-Golf Mäntsälä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)