18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Lakesidessa tasapaino kohdallaan

Pirunpellossakaan ei voi välttyä vesiesteiltä...

Järvenranta ja Pirunpelto muodostavat sulassa sovussa kokonaisuuden, joka tunnetaan yhteiseltä nimeltään Lakeside Golf.

Riippilänjärven rannan läheisyyteen vuonna 1992 valmistuneen Järvenranta-kentän avauspuoliskolla järvi ihastuttaa tai vihastuttaa pelaajia lyönnin lopputuloksesta riippuen. Takayhdeksikkö on metsäisempi, vaihtelevien korkeuserojen täydentäessä kentän ilmettä.

Kuusi vuotta sitten avattu Pirunpelto on saanut nimensä jääkauden muokkaamista kiviröykkiöistä. Se tarjoaa vanhempaan sisareensa nähden erilaisen kokemuksen. Pirunpellon ominaispiirteisiin kuuluvat metsän reunustamat väylät, avokalliot sekä Sorvijärven metsälampi.

Vaikka karkkulainen kulttuurimaisema haluaa ottaa vieraansa avosylin vastaan, tuli kenttien viimevuotisissa kierrosmäärissä hieman takapakkia.

”Viime kaudella kierrosmäärämme putosivat jonkun verran, mutta greenfee-pelaajien osuus säilyi edelleen 25 prosentissa. Meille vierailijat ovat siis erittäin tervetulleita. Pari vuotta sitten kentillämme pelattiin 38 500 kierrosta ja sitä lukua lähdetään nyt parantamaan – tavoitteena on ylittää ensimmäisen kerran 40 000 kierroksen raja. Emme silti halua täyttää kenttiämme liikaa: meille on tärkeää, että asiakkaamme pääsevät pelaamaan silloin, kun se heille parhaiten sopii”, vakuuttaa Lakeside Golf & Country Club Oy:n toimitusjohtaja Johanna Mäkelä.

Tätä silmällä pitäen greenfee-hinnoittelussa on otettu tänä vuonna käyttöön joustava malli tasoittamaan sesonginvaihteluita. Greenfee-hinta voi olla listahintaa edullisempi kentän varaustilanteesta, vuodenajasta, sääolosuhteista, hoitotoimenpiteistä tai muista vastaavista tekijöistä johtuen.

Talouden elpyminen on näkynyt myös Lakeside Golfista varattujen yrityspäivien määrässä. Kysyntä on ollut selvästi vilkkaampaa kuin viime vuonna.

”Liian paljon yrityspäiviä ei kuitenkaan saa olla, sillä emme halua vakipelaajiemme kokevan jäävänsä kakkoseksi. Perusperiaatteena on, että toinen kentistämme on aina ns. tavanomaisessa käytössä. Myös henkilökunnan kannalta ajateltuna yritystapahtumia ei saa olla liikaa, ettei palvelu muutu rutiininomaiseksi. Jokaisesta tilaisuudesta pitää jaksaa innostua ja nauttia onnistuneen tapahtuman järjestämisestä”, Mäkelä korostaa.

Lakeside

Lakeside Golfissa tavoitellaan tänä vuonna 40 000 kierroksen rajaa.

Ensi kaudella 20 vuotta täyttävään golfkeskukseen ei ole luvassa tänä vuonna suuria toiminnallisia muutoksia, vaikka jatkuva yleinen kehitys on koko ajan tapetilla.

”Haluamme palvella asiakkaitamme hyvin ja tarjota palveluja, joita golfarit kaipaavat. Yksi merkittävistä kehitysaskeleista on loma-asuntotarjontamme: vuokrauskäytössä on nyt kolme korkeatasoista loma-asuntoa aivan Järvenranta-kentän kupeessa. Myös kilpailukalenteristamme löytyy monenlaista kivaa, tarjolla on paljon erityyppisiä avoimia kisoja eri kohderyhmille hyviä yhteistyökumppaneita unohtamatta.”

Yli 1500 jäsenen Lakesidessa on vireillä myös eri vaiheessa eteneviä kenttäsuunnitelmia. Erityisesti Järvenranta-kenttää on tarkoitus kehittää pelillisesti lähiaikoina.

Kausi käynnistyi Järvenrannan avaamisen myötä kiirastorstaina. Kovan talven nopea taittuminen yllätti monet, mutta ennätysavaamisesta jäätiin silti kauas. Aikaisimmillaan Lakesidessa on pelattu huhtikuun alkupäivinä.

”Talvi on kohdellut kenttiämme ihan hyvin, mitään suurempia ongelmia ei ole kummallakaan kentällä. Siitä kertoo toki sekin, että kaikki 36 reikää olivat jo huhtikuun puolella pelattavissa kesägriineille. Tällä hetkellä odotellaan vain lämpöä edistämään kasvua entisestään”, Mäkelä sanoo. Huonojen aikojen vuoksi osakekauppa ehti olla myös Sastamalassa perin hiljaista. Kevättalvi sujui kuitenkin positiivisissa merkeissä ja muutamia osakkeita on myyty.

”Useampikin osakekauppa on parhaillaan vireillä, joten hyvältä näyttää. Osakkeidemme jälkimarkkinat ovat myös toimineet hyvin, ja sitäkin kautta osakevaihtoja on tapahtunut.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)