11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kuluva kausi kierrosmäärien suhteen vaihteleva

Pickalassa on pelattu tänä kesänä noin 1200 kierrosta viime vuotta vähemmän. Kuva Forestin 16. väylältä.

Suomen Golfkenttien yhdistys SGKY teki Golfpisteen pyynnöstä kesän kierrosmääriä kartoittaneen kyselyn golfklubeille. Kyselyn tulos oli hyvin kaksijakoinen. Vastauksia tuli 19 klubilta. Niistä yhdeksällä kierrosmäärä on kasvanut kesään 2012 verrattuna. Suurin kierrosmäärän kasvu oli 13 prosenttia. Kymmenellä klubilla kierrosmäärä on tässä kohtaa kautta laskenut viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Suurin kierrosmäärien pudotus on 11 prosenttia, jota voidaan pitää jo varsin huomattavana määränä. ”Kierrosmäärien vaihtelu jakautuu täysin eri puolille Suomea. Tänä kesänä on ollut runsaasti paikallisia, rankkojakin sateita ja sillä on ollut varmasti vaikutusta, ovatko sateet sattuneet päälle”, SGKY:n puheenjohtaja Ville Nurmi kommentoi tuloksia luettuaan. Jos SGKY:n tekemän kyselyn kaksijakoiset vastaukset ynnää yhteen, kierrosmäärät ovat pysyneet käytännössä viime vuoden tasolla. ”Eroa on alle prosenttiyksikön tuhannesosan”, Nurmi laskee.

Nordcenterissä on pelattu saman verran kuin viime kesänä. Kuva Benz-kentältä.

Nordcenterissä on pelattu saman verran kuin viime kesänä. Kuva Benz-kentältä.

Masterissa ja Pickalassa laskua Espoon Master Golfissa kierrosmäärät ovat laskeneet 11 prosenttia. Laskua on myös kolmen kentän Pickalassa, tosin prosentuaalisesti Masteria vähemmän. ”Olemme viime vuotta 1233 kierrosta jäljessä”, Pickalan toimitusjohtaja Jari Hakkarainen sanoi viime perjantaina. ”Tosin hyvä syksy voi korjata tilanteen. Tuo määrä vastaa meillä muutaman päivän kierroksia”, hän jatkaa. Pickalassa etenkin keskikesä oli haastava. Toukokuussa kierrosmäärissä oltiin vielä noin tuhannen verran viime vuotta edellä, mutta kesä- ja heinäkuu olivat haastavia. ”Kelit olivat huonot ja meillä oli jonkin verran ongelmia viheriöiden kanssa”, Hakkarainen kertoo. Nordcenterissä on pelattu toimitusjohtaja Staffan Tuomolinin mukaan tismalleen saman verran kuin viime kesänä epävakaista ilmoista huolimatta. Hill Siden Valley Coursella on ollut pelaajia viime vuotta enemmän.Hill Siden strategia näyttää toimivan Ville Nurmen johtamalla kahden kentän Hill Side Golf & Country Clubilla kierrosmäärät ovat kasvaneet viime vuodesta. Hill Coursella kierrosmäärä on pysynyt viimevuotisella tasolla ja Valley Coursella pelaajamäärä on kasvanut. Hill Side teki täksi kaudeksi strategisen päätöksen, jonka mukaan Hill Course on varattu osakkaiden ja pelioikeutettujen sekä heidän vieraidensa käyttöön. Valley Course on avoin kaikille golfareille ilman tasoitusrajoja. ”Näyttää siltä, että strategiamme toimii ja olemme päässeet siihen, mitä tavoittelimme. Eli kun tarjoamme osakkaille parempia pelimahdollisuuksia he ovat myös pelanneet aiempaa enemmän”, Nurmi hehkuttelee.

Virpiniemi Golfissa kiritään kohti viime vuoden lukemia.

Virpiniemi Golfissa kiritään kohti viime vuoden lukemia.

Oulussa odotetaan loppukiriä Oulun kupeessa olevassa Virpiniemi Golfissa kierrosmäärät ovat kasvaneet kentän jokaisena viitenä toimintavuotena. Etenkin viime kesä oli menestys ja kierrosmääriin tuli lähes 2500 kierroksen kasvu edellisvuoteen. Tänäkin kesänä Virpiniemessä on pelattu paljon, tosin ei yhtä paljon kuin vuosi sitten. ”Olemme noin 200 kierrosta viime vuotta jäljessä, mutta suunta on oikea. Suurimmillaan ero viime vuoteen oli 800 kierrosta. Uskon, että viime vuoden kierrosmäärä saadaan vielä kiinni”, toimitusjohtaja Kalle Hirvisalo sanoo. Oulun korkeudella kierrosmääriin on vaikuttanut etenkin kylmä alkukesä. Myös Oulun Golfkerhon kentillä ollaan viime vuotta ”jonkin verran jäljessä.” Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje