23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Juha Perälä kurssi-isännäksi Paloheinä Golfiin

Radio Suomipopin juontaja, erikoisliikemies Juha Perälä tulee alkukaudesta vauhdittamaan ja viihdyttämään oppilaita sekä pelaajia maamme suurimpaan golfkeskukseeen.

Kehä ykkösen ja Tuusulantien pohjoispuolella sijaitsevan golfkeskuksen range on ollut avoinna jo kolmisen viikkoa. Kurssitoiminta käynnistyy lauantaina Hanna Teerijoen vetämällä peruskurssilla.  Yhdeksänreikäinen kenttä pyritään saamaan auki pääsiäiseksi.

Paloheinä on maamme suurin ”sisäänheittola” uusille golfareille, joita rangelle ja harjoitusalueille mahtuu kerrallaan toistasataa. Vilkkaimpina päivinä golfkeskuksen alueella heiluttaa mailaa 1500-2000 harrastajaa.

Paloheinän kenttä on tasainen, mutta etenkin viheriöiden ja niiden ympäristön osalta hyvin muotoiltu selkeä peruskenttä. Yhdeksikon viheriötä arvioimassa Golfliiton entinen toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi.

Muutama vuosi sitten laajennettu kenttä, ”Iso Ysi” on erittäin kovalla käytöllä läpi kauden. Peruskurssit käynnistyvät kahdesti viikossa.

”Kehitämme jatkuvasti kurssitoimintaamme, tavoittelemme erityisesti kasvua nuorten aikuisten keskuudessa”, kertoo opetustoiminnasta vastaava Hanna Teerijoki.

Juha Perälä tähtää vasurien SM-kisoihin

Kesäkuussa 2016 Talissa green cardin suorittanut Juha Perälä on tehnyt yhteistyösopimuksen Paloheinä Golfin kanssa.

”Peris” oli nuoruusvuosinaan rakentamassa Loimaan golfkenttää. Jo ensimmäisellä green card kurssillaan Talmassa 2010 Perälä nousi ainoana miespuolisena oppilaana ja priimuksena apuopettajan rooliin.

”Päätin aloittaa golfin vasemmalta puolelta idolini Phil Mickelsonin tavoin. Oikealta puolelta lyöminen tuntui heti alkuun turhankin helpolta. Paloheinän range ja kenttä ovat sopivan lähellä kaupungin ytimessä asuvalle. Ekan täyden kauden tavoite on saavuttaa singel-tasoitus. Kolmen vuoden aikana uskon pääseväni sille tasolle, ettei kaverien kanssa tarvitse jännittää tappiota peläten. Jos vasurien SM-kisat kuluvalla kaudella järjestetään, lähden ehdottomasti mukaan”, Perälä julistaa.

Uransa ensimmäisen hyväntekeväisyyskisan amputoitujen hyväksi hän pelaa jo toukokuussa.

Juha Perälä suoritti oman green cardinsa Talissa muutaman illan tehokurssilla huippuarvosanoin.

Paloheinässä Perälän virallinen titteli on kurssi-isäntä, jonka tehtävä on huolehtia oppilaiden viihtymisestä ja antaa tukiopetusta sitä tarvitseville varsinaisen opettajan apuna.

”Pidän henkeä yllä, kannustan ja aplodeeraan, annan opettajalle hengähdystaukoja . Epäonnistumisten hetkellä kuivaan kyyneleet ja olen se turvallinen olkapää johon voi nojautua. Erityisalaani ovat peruskursseilla lähipeliopetuksen lisäksi sääntö-ja etikettiasiat, jotka osaan kertalukemalta lähes ulkoa”, Perälä kertoo toimenkuvastaan.

Erikoisliikemiehenä Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa Suomea kiertävällä Perälällä on myös ajatuksia siitä, kuinka golfia voisi entistä tehokkaammin markkinoida lajia tuntemattomille.

”Ilmapiiriä kentillä voisi entisestään rentouttaa ja tuoda toimintaan vähän rock´n rollia. Musiikkia, hauskanpitoa ja kisaa, yhdessä kokemista ilman turhaa jännittämistä ja pönötystä.”

Vielä jalostamatonta ajatusta radion aamulähetyksen tekemisestä golfkentän rangelta siihen tapahtumaa yhdistäen hän pitää kannatettavana.

”Se voisi olla varsin siistiä.  Radio Suomipopin maaseutukiertue edellisenä kesänä on poikinut monia hyviä ideoita.”

 

Hanna Teerijoki (kesk.) on nostanut Paloheinän maamme suurimmaksi golfin opetuskeskukseksi.

Hanna Teerijoki lupaa Perälälle ”isoa roolia” pelaajien innostajana.

”Kurssi-isäntänä hän kehittää ja jalostaa pelaajillemme uusia kursseja, kilpailuja ja juhlia, joista tiedotamme tarkemmin pääsiäisen jälkeen”, Teerijoki kertoo.

Toukokuun ensimmäisellä viikolla käynnistyy ensimmäinen Hanna Teerijoen ja Juha Perälän kauden starttikurssi (4x2h) jo pelaaville.

Ilmoittautuminen käynnistyy virallisesti 3.4. Paloheinä Golfin sivujen kautta.

Viikonloppuna (1.-2.4. klo 9-16) ennakkoilmoittautumisia voi tehdä Paloheinän caddiemasterille kuiskaamalla oman nimensä lisäksi tämän korvaan lauseen ” Juha Perälän ja Hannan avulla hauskempaa golfia”.

Perälä on mahdollisesti itsekin viikonloppuna harjoittelemassa rangella, mikäli perjantaina Porvoossa pidettävän RadioGaalan jatkot eivät vie miestä toisaalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje