18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hattulassa luodaan rentoa ilmapiiriä

Kosti Kurosen suunnittelema Hattulan kenttä on mahdutettu napakasti pieneen tilaan.

Hattulan kentän – alkuperäiseltä nimeltään Hattulan Business Golf – perusti 90-luvulla omille mailleen paikallinen liikemies ja K-kauppias Reijo Riihimäki. Yhdeksän reikäinen kenttä siirtyi muutama vuosi sitten tehdyillä kaupoilla Linna Golfin omistukseen.

Tämän jälkeen Hattulassa ryhdyttiin panostamaan voimakkaasti markkinointiin. Edulliset maksut houkuttelivat uusia lajin harrastajia kentän jäseneksi, ja pian siitä tuli jäsenmäärältään Suomen suurin seura. Sittemmin vaihtoehtoisten pelimuotojen yleistyttyä, myös Hattulan jäsenmäärä alkoi tasaantua. Tänä päivänä silti yhä tuhannet harrastajat eri puolilta maata maksavat jäsenmaksunsa Hattulaan.

Hattulan kenttä on vuosikaudet ollut yksi kevään nopeimmin väylänsä avaavista kentistä. Näin tänäkin vuonna, sillä ensimmäiset lähtöajat on jaettu Lehijärven rantamaisemissa kiirastorstaina.

”Hattulan kenttä on talvehtinut hyvin. Pientä lumihometta on havaittu, mutta kyse on lähinnä värihäiriöstä, joka ei kuitenkaan vaikuta pelaamiseen. Kenttä on siis hyvässä kunnossa vuodenaikaan nähden, ja saammekin kentän auki torstaina kokonaisuudessaan kesäviheriöille”, Hattula Golfin toiminnanjohtaja Olli Tapola sanoo.

Kaudelle 2011 on luvassa muutoksia monellakin osa-alueella. Seuran kotisivut ja ilme tulee uudistumaan, lisäksi käytössä on uusi hallinto-ohjelma. Hattulan uusi slogan puolestaan kuuluu: ”Iloista ja rentoa golfia”.

”Hattula Golfissa tullaan panostamaan iloisuuteen, rentouteen ja energisyyteen. Meillä ei pikeepaidassa tarvitse olla ylin nappi kiinni. Kentällä tulemme palkitsemaan pelaajia hyvästä suorituksesta. Esimerkiksi nelosella birdien tehnyt saa klubilla pullollisen energiajuomaa, kuutosella samasta tempusta tienaa hot dogin kahdella nakilla.”

Nelosella

Nelosella birdien tehnyt tienaa vastedes klubilla energiajuomaa.

Klubiravintolassa on myös uusi ravintoloitsija ja siellä tuotteet tulevat uudistumaan. Nykyisille ja uusille jäsenille seura tarjoaa etuja ns. Tiilaakson yhteistyön merkeissä.

”Aulanko Golfin, Tawast Golfin ja Linna Golfin kansssa tullaan kauden aikana sopimaan ajanjaksoja, jolloin Hattula Golfin jäsenenä pääsee pelaamaan edellä mainituilla kentillä edullisemmalla greenfeellä. Yhtenä uutuutena on mahdollisuus ostaa Hattula Golfin jäsenyys Finnair Plus -pisteillä.”

Tapolan mukaan pääsiäisen greenfee-ajat ovat olleet Hattulassa kysyttyjä. Pitkäperjantaina on melko täyttä, mutta viikonlopulle ja maanantaille on vielä aikoja vapaana. Myös avajaispäivänä eli torstaina on peliaikoja jäljellä.

”Ajanvaraus aukesi tiistai-aamuna ja puhelinlinjat ovat käyneet kuumana. Toivotaan, että sääennusteet pitävät paikkansa ja saamme viettää pääsiäisen kauniissa säässä.”

Hattula Golfissa on tällä hetkellä jäsenmaksun maksaneita noin kolmisentuhatta. Jäsenvaihtuvuus on seurassa vuoden aikana noin 500 jäsentä: ”Monet ostavat osakkeen tai vuokraavat pelioikeuden joltain muulta kentältä, kun ovat meillä päässeet aloittamaan harrastuksensa edullisesti ja helposti. Tämä on lajin kannalta tietysti hyvä asia, että jokainen pääsee harrastamaan golfia itselle parhaaksi näkemällään tavalla.”

Aikuisten jäsenmaksu on Hattulassa tällä kaudella 78 euroa ja pelikausimaksu 350 euroa. Yhdeksän reiän green maksaa 25 euroa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje