26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Bjärkas Golf-kesäretken arvoinen kokemus

Viheriöt ja niiden ympäristöt ovat Bjarkasin kentän parhaita ja kauneimpia osasia

Bergholmien perhettä kolmessa sukupolvessa. Linda ja Fredrik ( lapset sylissään) kantavat päävastuun kentän ja majatalon pyörittämisestä.

Bergholmien perhettä kolmessa sukupolvessa. Linda ja Fredrik ( lapset sylissään) kantavat päävastuun kentän ja majatalon pyörittämisestä.

Fredrik Bergholm on kemiöläinen yrittäjä, joka rakensi yhdessä isänsä kanssa kotitilansa maille 18-reikäisen kentän. Se avattiin vuonna 2006, väylien mitat backtiiltä pelattuna ovat 82-186 metriä. Joitain väyliä voidaan pelata taaempaa myös par-nelosina. Bergholmin perheelle kentän rakentaminen par-kolmoseksi oli tietoinen valinta.

”Kulurakenteeltaan se on helpompi malli. Katsoimme myös, että asiakkaamme, enimmäkseen Kemiönsaarella lomailijat ottavat tämän paremmin vastaan”, Fredrik Bergholm perustelee.

18-reiän kentän rakentaminen tuli maksamaan noin 300.000 euroa. Fredrik Bergholm ja vaimonsa, perulaissyntyinen Linda pitävät tilalla 32 majoituspaikkaa tarjoavaa hotellia, tilausravintolaa, sekä klubitalossa pientä proshoppia sekä kahvilaa

Fredrik Bergholm aloitti isänsä kanssa golfin ja 1980-luvun loppupuolella Paraisten kentällä pidetyllä peruskurssilla. Nyt hän toimii omalla kentällään myös valmentajana.

”Olemme tämän yhdessä suunnitelleet, pitkälti myöskin rakentaneet. Tavoite on ollut se, että golfin aloituskynnys saadaan alhaisemmaksi. Silti uskallan väittää, että Bjärkas Golf opettaa osaavaakin pelaajaa erittäin paljon lähestymisissä ja pelistrategiassa”, Fredrik Bergholm linjaa.

Perinteitä 1600-luvulle

Bjärkasiin autolla saapuessaan ensikertalainen huomaa pian, että nyt ollaan tavanomaista rennommassa paikassa. Tie johtaa pihapiiriin, jossa on Bergholmien kotitalon lisäksi uusittu majoitus-ja kokoustiloja sisältävä rakennus. Klubitalona toimivassa vanhassa rakennuksena on aiemmin toiminut merimieshuone, merimiehien majatalo ja hallinnollinen keskus jonka kautta kulkivat lähes kaikki merille lähtijät. Tilalla oli tämän johdosta myös Kemiön saaren ensimmäinen puhelin.

”Sukumme on isännöinyt tätä tilaa vuodesta 1689, mahdollisesti pidempäänkin. Poikamme ovat 16. sukupolvi. Majoituspalveluja aloimme tarjota vuonna 2002, golf tuli harjoitusviheriön, rangen ja kentän kautta mukaan seuraavien viiden vuoden aikana”, Bergholm taustoittaa. Hän oli itse Nokian palkkalistoilla Salossa vuoteen 2003 asti, jolloin ryhtyi päätoimiseksi yrittäjäksi.

Helsingistä Bjarkasiin on matkaa noin 170 kilometriä.. Lähimmät kentät ovat Wenoxa Golf sekä Meri-Teijo.

Helsingistä Bjarkasiin on matkaa noin 170 kilometriä.. Lähimmät kentät ovat Wenoxa Golf sekä Meri-Teijo.

Kentän lyhyyden vuoksi Bjärkas Golf ei ainakaan vielä ole saanut Golfliton jäsenyyttä. Tarvittavasta metrimäärästä puuttuu Bergholmille kerrotun mukaan 300-400 metriä.

”Meillä on vuosittain noin 6000 pelikierrosta. Haluaisimme määrän luonnollisesti tuplata. Eteenpäin mennään koko aika. Kenttä on hyvässä kunnossa, suusta suuhun menetelmällä tänne löytää jatkuvasti uusiakin pelaajia”.

Bjärkas markkinoi itseään pay&play-kenttänä, jollainen se monella mittarilla onkin.

”Suurin osa pelaajista on kiertänyt jo aiemminkin. Haluamme, että aloittelijoiden mukana ryhmässä on vähintään yksi greencardin omaava”, hän määrittää.

Kemiön saarella on noin 7500 asukasta. Kesän aikana majoittuvien määrä jopa nelinkertaistuu.

”Loma-aika on tietysti parasta sesonkia. Toivoisimm yhä useamman löytävän Kemiön monipuoliset palvelut. Täällä vierähtää helposti viikko eriaisissa aktiviteeteissä”, Bergholm markkinoi.

Greenfeen hinta on viikolla 22 euroa, viikonloppuisin 26 euroa.

Golfpiste arvioi:

Bjärkas Golf

Kenttä:

-Selkeä pelto-metsäkenttä, jossa paria väylää lukuun ottamatta reilusti tilaa.

-Useimmat avauslyönnit suoritetaan ylhäältä alas.

-Pari sokkolyöntiä, jotka kuitenkin pienellä kävelyllä selvitettävissä.

-Tiiauspaikat viimeistelemättömät, mutta pelattavissa.

-Väylät ja viheriöt erinomaisessa kunnossa

-Viheriöiden muodot ja koot vaihtelevat. Joitain erittäin kaltevia viheriöitä, lähestyttäessä tarvitaan myös strategista taitoa.

-Muutama siirtymä viheriöltä tiiauspaikalle tiukkaan ylämäkeen

Suosikkiväylä:

-18. lyhyt, visuaalisesti kaunis tarkkaa avausta vaativa reikä veden ympäröimälle viheriölle.

+Erittäin kaunis pihapiiri

+klubitalossa peruspalvelut kunnossa

+erinomainen palvelutaso

Teemu Tyry

Bjarkas Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje