15.–22.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][17]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Vesa Airio

”Auki, jos ei lunta”, Hiisi Golf tunnetaan Farmi-kentästään, jolla kausi on maamme pisimpiä

Hiisi-Golfissa pelataan golfia joskus jopa ympäri vuoden. Kotoisa kenttä on kovassa käytössä jo aikaisin keväällä.

Hiisi-Golf sijaitsee upealla paikalla Hiidenvuolteen rantamaisemissa Lempäälän Vaihmalassa, vain noin kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Tampereelta etelään.

Hiisi koostuu kaikille avoimesta kuusireikäisestä par kolme kentästä, joka kantaa nimeä Hiisi sekä tasoituskelpoisesta, yhdeksänreikäisestä Farmi-kentästä. Pelikausia Farmi-kentällä on venytetty molemmista päistä niin, että vähälumisina vuosina on ollut joskus mahdollista pelata jopa vuoden jokaisena kuukautena!

Lisäksi klubilla on kaksitoistapaikkainen range, jossa osa lyöntipaikoista on katettuja, sekä lähipeliharjoittelu-alue, josta löytyy putti- ja chippigreenit bunkkereineen. Klubin range soveltuu rautamailoille, pitempi range sijaitsee puolen kilometrin päässä klubilta.

Caddiemaster sekä Pro-shop toimivat punaisessa rakennuksessa ja aivan sen vieressä sijaitsee majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoava Vaihmalan Hovi. Ravintolan ruoka on tunnetusti herkullista ja viehättävässä kartanossa käynti kannattaa muutenkin.

Lähipelialueilla ja rangella kävi kova kuhina saapuessani klubille. Kevään hieman tuulinen ja kolea ilma ei ollut kartoittanut ainakaan aktiivipelaajia kentältä. Päivä-aikaan maanantaina lähtijöitä tuntui olevan mukavasti.

Harjoitusgreeniltä bongasin klubin nuoren työntekijän muutaman lajista kiinnostuneen tytön kanssa. Peetu Lipsanen kenttähuollosta oli kiinnitetty Vesilahden Yhtenäiskoulun yläasteen golf-tutustumispäivän aktiviteetteja vetämään. Toinen ryhmä koululaisia opettajiensa kera oli juuri poistumassa rangelta. Nuorten tutustumiskäynnit kentillä poikivat takuulla uusia innokkaita pelaajia myös Lempäälän helposti lähestyttävälle klubille.

Jäin rangelle hieman lämmittelemään ja väijymään peliseuraa. Muutaman pallon lyötyäni paikalle porhalsi Jari Lehtonen. Sovimme nopeasti yhteisestä kierroksesta. Jari kertoili tekevänsä yökeikkaa ajamalla ison lehtitalon jakelukuljetuksia, niinpä hänelle jää mukavasti valoisaa aikaa peliharrastukselle. Sitä en tullut kysyneeksi, milloin tämä energinen herrasmies ehtii nukkumaan.

Klubilta Farmi-kentän ykköstiille pääsee ajotien kautta kiertämällä, klubin jäsenet käyttävät mieluiten salamyhkäistä ja merkitsemätöntä polkua, joka alkaa rangen katoksen takaa.

Kelohonkaisella taukokioskilla voi vielä tehdä viimehetken tankkaukset ennen kahvilan vieressä sijaitsevalle avauspaikalle siirtymistä. Jarin tuttu pelikavaveri Hannu Kortessalo sattuu odottelemaan lähtövuoroaan taukopaikalla. Jari rekrytoi Hannun välittömästi porukkaamme, lähtöajan vaihto sujui pikku pirautuksella klubille.

Farmi-kenttä aukeaa nimeään mukaillen mukavasti kumpuileviin peltomaisemiin. Lyöntisuunnassa oikealla puolella kulkee klubille johtava tie, sen suojaksi on varotoimenpiteenä viritetty korkea suojaverkko. Nykyiseltä ykköstiin sijainnilta saa kyllä tömäyttää yhdeksänkymmenen asteen slaissin tielle päätyäkseen.

Pallojen häviämisen vaara on minimaalinen ensimmäisten viiden–kuuden väylän aikana, tilaa riittää joka suuntaan. Ihan helpolla ei kenttä pelaajia kuitenkaan päästä, sillä par-neloset ovat melko pitkiä. Kakkosväylä, par-kolme, huitaistaan pieneen ylämäkeen. Silläkin on mittaa yli sataviisikymmentä metriä.

Jari ja Hannu lyövät kättä kierroksen päätteeksi.

Peli kulkee lupsakasti. Varsinkin greeneillä Jarin ja Hannun paikallistuntemus tulee vahvasti esille, kun viheriöiden kevätrullit ja -kaadot ovat tarkasti kaksikon tiedossa.

Kentän päätösväylää, joka nykyisin palvelee par-kolmosena, ollaan muuttamassa par-neloseksi. Sen jälkeen Farmi pitenee uudistuksen myötä noin puolitoistasataa metriä. Mielenkiintoinen lopetusväylä lyödään voimakkaasti kallistetulle pikku viheriölle, taukotuvan viereen. Kioskilta onkin loistavat näkymät ysille. Jari ja Hannu päättävät jatkaa vielä toiset yhdeksän reikää – eikä minuakaan ollut vaikea houkutella mukaan!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje