9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Uudet liiton valmentajat

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Uudet liiton valmentajat

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 132)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • OB

  Mielenkiintoinen kattaus uusia valmentajia. Olisi mielenkiintoista nähdä miten uudet valmentajat laittavat tilanteen kuntoon ja mitkä ovat toimet ja toimenpiteet. Olisiko jonkinlainen kirjallinen ulostulo mahdollista uusilta (ja osin entiseltä) koutsilta ?

  Kävin kommentoimassa aiheeseen liittyvässä uutisessa, mutta tässä vielä omat ajatukseni aiheeseen liittyen:

  – Mikael Salminen oli Eero Kangasniemen bestmaninä Eeron häissä.
  – Eero Kangasniemi oli Mikael Salmisen bestmaninä Mikaelin häissä.
  – Mikael Salminen on Eero Kangasniemen lapsen kummi.

  Eero Kangasniemi on Golfliiton valmennuspäällikkö. Eero Kangasniemi tulee siis olemaan Mikael Salmisen esimies.

  Tämähän ei toki tarkoita vielä, etteikö Mikael voisi olla pätevin kyseiseen tehtävään valittu henkilö.

  Mikael Salminen on viimeiset vuodet toiminut taksikuskina sekä myyjänä rakennusalan firmassa. Golfvalmennustaustaa hänellä ei ole.

  Mitä mieltä muut ovat, onko näillä meriiteillä oleva henkilö sopiva aloittamaan valmennusuransa maajoukkueen liittovalmentajana? Onko Golfliiton hakuprosessi ollut kestävä esimerkiksi jääviyden näkökulmasta?

  Jos asia on noin kuten Outsider kirjoittaa, niin kyllä Eero ja Mikael tukevat käsitystämme hyvä veli-verkostosta. Ei hyvä! Toki tiedotteessa mainitaan sana ”valitsijat”, mutta kyllähän tuo haiskahtaa.

  Kyllä asia on noin, valitettavasti. Asianhan voi varmistaa vaikka suoraan Eero Kangasniemeltä halutessaan.

  ”Miehen vahva lajituntemus, vakaa persoona ja kyky hahmottaa prosesseja vakuutti valitsijat”

  Monessa muussa lajissa, kuten jalkapallossakin, muodollinen valmentajalisenssi on vaatimuksena. Esimerkiksi jalkapallossa Klubi sai kokea tämän kantapään kautta kun päävalmentajalta vaadittiinkin UEFA Pro lisenssi. Muodollinen pätevyys on hyvä asia, mutta ei toki takaa vielä mitään. Mutta on ainakin periaatteessa teoreettinen pohja kunnossa. Mahtaako Golfliitolla olla mitään muodollista kriteeristöä näille valmennustiimin valinnoille? Jos on niin olisi mukava nähdä sellainen. Jos ei ole niin kannattaisi miettiä asiaa.

  Nyt nuo valintaperusteet ei ainakaan itselle vakuuta siitä mitä kontribuutiota valittu henkilö tuo valmennustiimiin. Kilpapelaajaosaamista tiimistä jo näyttää löytyvän.

  Kyllä taksikuskin kokemuksesta voi olla paljon hyötyäkin kun voi esim. ajella ryhmää maailmalla. Mutta kyllä nuo PGA-valmentajatutkinnon puutteet pistävät hieman silmään tiimissä. Ei ole ollut ilmeisesti tunkua.

  Tämä Outsider, joka on luonut nimimerkkinsä tänään, on ehkä ”insider” noissa piireissä ja aiemmin foorumilla varmaan jollain muulla nimimerkillä (?). Miksi tarvittiin uusi?

  Kyllä hakijoita on ollut näihin rooleihin useampia kymmeniä. Myös sellaisia, joilla on reilusti PGA:n ja muuta koulutustaustaa olemassa.

  Tulen ulkoa sisälle. Täällä ja swingini kanssa. Tili on luotu, koska muut eivät näytä tuovan havaittuja epäkohtia esiin.

  Ihan hyvä että kerrot…. tosin poistetaan kohta noi sun viestit, kun liitto soittaa modelle/esimiehelle.

  Olisi kiva tietää miksi poistetaan?

  @Range siinäpä hyvä kysymys. Jos luulevat, että vuonna 2024 ihmisiä saa hiljennettyä poistamalla kommentteja sekä keskustelujen avauksia, niin ehkäpä siinä saatetaan mennä vielä pahemmin pieleen. Mielenkiintoista seurata mitä tässä tulee vielä tapahtumaan.

  Sami Sarpakunnas
  Moderaattori

  Ei poisteta viestejä näiltä osin, eikä liitto sitä päätöstä tee, vaan Golfpiste. Ketju katosi äsken hetkeksi virhepainalluksen yhteydessä, mutta kuten huomaatte, se on palautettu sellaisenaan. Yhtään viestiä ei ole poistettu tai moderoitu. Pahoittelut mielipahasta ja antoisia keskusteluja.

  Hienoa, ettei Golfpisteellä ole tarvetta sensuroida keskustelua, mikäli se pysyy asialinjalla.

  Toivottavasti Golfliiton tekemät valinnat herättävät mielenkiintoa ja keskustelua.

  Johansson ja Jendelid olivat viimeiset päävalmentajat sen jälkeen vastuu valmennuksesta on ollut Juvosella ja Kangasniemellä. Kyse ei ole valmentajista vaan johtamisesta jota ei ole.
  Aina voidaan valita uudet valmentajat ja syyttää heitä kun asiat menevät huonosti, mutta omaa johtamista ei kehitetä.

  Parempi laittaa vinkkiä esim. Iltasanomille ja vastaaville, siltä varalta että Golfpiste ja Otavamedia haluaa tätä sensuroida. Se että golfliiton käsillä on taas uusi skandaali, ei yllätä.

  Jos asia on niin kuin Outsider kirjoittaa, niin tällainen tavallinen palstanlukija pitää selvänä, että Kangasniemi on jäävännyt itsensä valinnan suhteen. Tokihan niin oli?

  Itse jätän iltapäivälehdet rauhaan ja luotan siihen, että Suomen suurin golfmedia eli Golfpiste ottaa asian käsittelyyn. He ovat kuitenkin nähneet jo tämän ketjun, niin asia on viimeistään nyt heillä tiedossa.

  Siihen en toki osaa ottaa kantaa, miltä osin Kangasniemi on jäävännyt itsensä, jos niin on tehnyt. Se ei kuitenkaan poista kyseenalaistusta Salmisen ”CV:n” riittävyydestä kyseiseen tehtävään.

  Luuletko oikeasti että Golfpiste joka saa merkittäviä tuloja golfiitolta joka vuosi ja tuottaa esim. jäsenlehteä haluaa noita kaivella? Näistä golfiiton tietoturvaongelmistakin on vaiennut täysin, tulivat julkiseksi vasta kun puolueeton media niistä uutisoi:

  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000009619203.html

  Ilmeisesti 50% golfliiton valmentajista omaa valmentajan tutkinnon. Tässä kohtaa tietysti voisi kysyä että miksi liitto panostaa valmennuskoulutuksiin jos se ei aseta omiin valmentajatehtäviinsä muodollista golfvalmentajan koulutustasoa.

  Tämä debatti käytiin PGA tasolla jo kun Minea valittiin tekemään liitolle töitä pelkillä ”pelasi ammattilaisena 2000-luvun alkupuolella. Sama linja näyttää jatkuvan.

  Oletan että kaikissa muissa palloilulajeissa ei pääse edes maajoukkueen apuvalmentajaksi jos ei ole tutkintoa alla.

  ”Oletan että kaikissa muissa palloilulajeissa ei pääse edes maajoukkueen apuvalmentajaksi jos ei ole tutkintoa alla.”
  —————-
  Niin. Jossain ketjussa kysyin, että miksi noissa golf-maajoukkueissa on 2 valmentajaa (en tiedä koulutusta/pätevyyttä), kapteeni ja fysioterapeutti ja sitten pelaajat, eli kyseenalaistin tarvitaanko noita ”ei pelaajia” noin paljon?
  —————-
  Mutta, katsokaapas viime vuonna loistavasti menestynyttä (ihme jos ei pääse vuoden urheilija äänestyksissä palkinnoille) Suomen tenniksen Davis Cup joukkuetta.

  Siellä on kapteeni (ei valmentaja) Jarkko Nieminen (ei taida olla valmentajatutkintoa) ja nimikkeellä apuvalmentaja Henri Kontinen (ei taida olla valmentajatutkintoa), fyssari ja pelaajia. Eli ei noita ”liiton” valmentajia, koska joka pelaajallahan on omat valmentajat. Ko herrat on luomassa taktiikka, fiilistä, kohottomassa tunnnelmaa, sparraamassa ja niin edelleen. Ei siellä enää mitään noilla (liiton)valmentajilla tehdä.

  Korvanappiin on tullut tietoa että Opetus- ja Kulttuuriministeriö (OKM) olisi alustavasti kiinnostunut näistä valmennuskuvioista ja sen taustoista. Olisi varmasti kannattanut miettiä miltä kuvio näyttää ulospäin ja vasta sen jälkeen tehdä päätöksiä.

  Näinhän tämä menee kuten Range edellä kirjoitti. Eihän nämä mitään svingin rakentajia ole, vaan pikemminkin hengen luojia. Kovin paljon heiltä eikä keltään muualtakaan voi odottaa, sillä amatöörigolfimme taso on nyt todella vaisu. Talentteja ei ole. Golfliitolta on selvä virhe kutsua nimettyjä valmentajiksi eikä kapteeniksi tms.

  Ihmettelen miksei golfliitto valitse valmentajiksi parhaita valmentajia. Ja jos valitsikin hakijoiden joukosta parhaat, on kummallista ettei maajoukkueiden valmentajiksi löydy parempia hakijoita, miksi ei löydy?

  No toisaalta, jos golfliiton strategiaa tehdään vuonna 2023/2024 havainnon ”yhteiskunta on muuttunut” perusteella ollaan aika tavalla jäljessä kehityksessä, eikä toiminta voikaan olla kovin korkealla tasolla koviin kilpailija maihin verrattuna.

  Jos taas golfin pariin haikaillaan laajoja massoja lapsia ja nuoria, sen voi sanoa, että se on hyvin epätodennäköinen tavoite toteutettavaksi. Edellä mainittu tavoite varmaan kuulostaa hyvältä päättäjien korvissa, mutta nopeita dopamiineja pinoamaan tottunut nuori pääsääntöisesti kokee golfin olevan ”extremely boring”. Muutaman sukupolven kuluttua tilanne voi jo olla toinen, kun älylaitteiden haasteet selättäneet vanhemmat ymmärtävät golfin mahdollisuutena ohjata jälkikasvuaan terveyttä ja hyvinvointia edistävän, turvallisen ja mielekkään tekemisen pariin.

  Suomessa ei niitä parhaita valmentajia ole, asuvat kaikki ulkomailla. Budjetti ei yksinkertaisesti riitä, eivätkä he halua tänne matkustaa.

  Sinänsä jonkun lajiliiton rooli on täysin olematon yksilölajeissa, varsinkin golfissa. Maailman parhaat pelaajat raivaavat aina oman tiensä, maksavat itse valmentajansa, fysioterapeuttinsa jne.

  Tällaiset rahan kerjääjät eivät ikinä menesty, sponsoreita kyllä tulee sitten pyytämättä kun on tarpeeksi hyvä lajissaan.

  Konsepti toimii kyllä varmaan jos valmentajilla on hyvä budjetti viedä pelaajia leireille. Mielenkiintoista on nähdä mitä osallistuminen toimintaan maksaa pelaajille. Jos ei maksa juuri mitään niin ei hätää. Muuten voi kyllä köydä kuin Team Finland Akatemialle eli pelaajat jättävät toiminnan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 132)
Vastaa aiheeseen: Uudet liiton valmentajat

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Uudet liiton valmentajat