Aihe: Talista pay and play kenttä - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

Talista pay and play kenttä

Etusivu Foorumit Yleistä Talista pay and play kenttä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 93)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189062 Ilmoita asiaton viesti

  Helsingissä on mainio golfkenttä keskellä kaupunkia. Miksi ei Talista tehtäisi kaikkien kaupunkilaisten yhteistä pay and play kenttää? Kaupunki palauttaisi kaikkien sijoittamat varat ja tekisi vuokraamalleen maalle pay and play kentän. Tällöin kaikki Helsinkiläiset ja muut pääsisivät tasaveroisesti nauttimaan kentästä ilman älyttömän pitkiä jonoja. Kaupungin tuki vuokran muodossa tulisi kaikkien Helsingin golffareiden hyödyksi.

  #502002 Ilmoita asiaton viesti

  Kannatetaan. Sopisi hyvin pay & play -kentäksi helppouden ja lyhyyden vuoksi. Ei kuitenkaan onnistune, koska kaupungin toiminnan perusta ei ole tavallisen ihmisen edunvalvonta.

  Lisäksi nykyinen ’perus-Talilainen’ aines valuisi muille lähikentille, joten eiköhän unohdeta koko ajatus.

  #502003 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo Tali on hieman unohduksissa oleva paikka, en ole koskaan käynyt ja jotenkin on jäänyt sellainen kuva etten voi sinne mennäkkään. Onkohan Talin ilmapiiri todella niin sisäänpäin kääntynyt kuin väitetään? Talista harvoin kuulee kommentteja. Pitänee ottaa riski ja koettaa tutustua tulevaisuudessa – jos sinne pääsee pelaamaan ilman että pitää olla jäsen. Ja jos pääsee niin eikös se silloin ole jo ikäänkuin ’pay and paly’ – kenttä?

  #502004 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Taliin on aina päässyt kun ilmoittaa tulostaan kaksi päivää ennen (kilpailut erikseen, ilmoitus tehtävä kirjallisena kotiseuran kautta). HCP -vaatimus miehet 24 ja naiset 30.

  Kenttäopas kertoo sen olevan ’Suomen vanhin ja arvostetuin kenttä Talin kartanon puistossa’.

  Well, ehkä jäsenkunta on Suomen vanhinta, mutta kenttä on kaukana Suomen arvostetuimmasta. Kummallista, että vain Talissa on 10 vuoden aikana saanut osakseen enemmän öykkäröiviä vuorineuvoksia ja epäystävällisyyttä joka taholta kuin kaikilla muilla kentillä yhteensä.

  Oikea Talin kukkanen on harjoitusviheriöllä (chip) oleva kyltti ’Vain Jäsenille’.

  Ei muuta kuin yleiseen käyttöön kaikille hesalaisille.

  #502005 Ilmoita asiaton viesti

  just joo. Mäkin haluan käyttö oikeuden teidän autoonne, maksan tietysti. Southpawille kysymys: Kuinka monta kertaa olet pelannut Talin lyhyen ja helpon kentän parissa??? Tai teetkö siellä lähes aina pudottavan kortin?? Maksamalla greenfeen pääsette kaikki sinne pelaamaan jos kuulutte johonkin golfseuraan ja tasoitus on vaaditulla tasolla. Kentäälä voi muuten oleskella täysin ilmaiseksikin. Siellä törmää ulkoilijoihin ja koiran ulkoiluttajiin. He osaavat liikkua siellä varovaisesti ja eivät liiku vaara-alueilla. Itse kysyn miksi tästä Talista nousee aina kauhea haloo milloin mistäkin syystä? Jonoista, jäsenistä, tasoitusrajoista ja helppoudesta ym. ym. Oletteko te ihmiset vain kateellisia vai mikä on. Jos se on niin helppo ja huonoilmapiirinen kenttä -ei minun mielestäni- pysykää poissa. Jos en pidä jostain kentästä syystä tai toisesta minä en sinne mene. Jos on taas kenttä jonne en pääse -esim Kytäjä heti valmistuttuaan- en ole vaatimassa kenttää yleiseksi kansankentäksi tms. Kiitos kun luitte. Ja sitten vain hyökkäyksiä tähän suuntaan. : )

  #502006 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Terwe Arsu

  Ei, emme ole Talilaisille kateellisia, vaan Tali olisi sijaintinsa ja kentän lay-outtina sopivan haastava ja mukava ’koko kansan kentäksi’. Pay And Play on hyvä idea ja todellakin STADI saisi jotain hyötyä siitä. Nykyisin Tali on golf klubina yksi niitä harvoista klubeista jossa jäsenistö on liian ylpeä tervehtiäkseen greenfii pelaajia, se on se syy miksi Tali tökkii. Oletteko te/Ovatko he jotenkin parempaa porukkaa muihin pelaajiin nähden?

  #502007 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ja mieluummin p&p kenttä kuin tonttimaaksi, mikä on vuosien varrella ollut toistuvasti uhkakuvana, kuinka todellisena, sitä en tiedä.

  Jo yksikin henkilö on saattanut muovata Talin ulospäin näkyvää kuvaa ja ilmeisellä jäsenistön suostumuksella. Lieneekö jonkinlainen kilpikonnapuolustus johon maamme vanhin kenttä on vuosien varrella vetäytynyt?

  Eikö muuten Luukin musta maanantai perustu alunperin seuran ja kaupungin väliseen maanvuokrasopimukseen?

  #502008 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt en ymmärtänyt ’Luukin MUSTA maanantai’ ilmaustasi. Mikäli tarkoitat kierroksen kestoaikoja niin sinne ei pidä mennä mentaliteetilla ’neljässä tunnissa on läpi kierrettävä’. Sadat pelaajat ovat vuosien varrella aloittaneet ja saaneet kipinän golf-harrastukseen juuri Luukin maanantaipäivinä. En usko, että heistä monikaan pitää niitä päiviä ja hetkiä mitenkään mustina. Muillakin kentillä (vähintään niillä joissa on kaksi kenttää) saisi olla golfin aloituskynnyksen madaltavia toimia.

  #502009 Ilmoita asiaton viesti

  Nopea tarkastaminen osoitti että gf maksaa Talissa viikonloppuna 50 euroa. Viimeksi pelasin gf:llä Kurkissa (55 euroa). Olisinpa muistanut että Talikin on olemassa – olisi säästynyt kilometrejä ja 5 euroa. Ei kuulosta huonolta vaihtoehdolta. Ainakaan hinnoissa Tali ei syrji ’pay & play’ ajatusta.

  Jos ’Hesaalainen’ tarkoittaa että kaikkien pitäisi päästä kentälle kun vaan maksaa niin tämä ajatus sotii ainakin turvallisuutta vastaan. Kokeneempien seurassa olisi hyvä aloittaa tämän lajin harrastaminen. No Talissa tämä ei todellakaan taida onnistua.

  #502010 Ilmoita asiaton viesti

  Moi. Ehkä kaupunkilaiset ovat joidenkin mielestä liian ylpeitä. En kyllä kierrä tennishallissakaan moikkaamassa kaikkia. Tuttuja kylläkin. Vastaan kyllä tervehdykseen ja silloin tällöin moikkaan tuntemattomiakin, mutta en mä jaksa koko ajan moita hokea, siellä kun kulkee aika paljon ihmisiä. Jos tökkii Talissa niin voi voi. Itse menen sinne pelaamaan. Samanlaista se on joka klubilla. Sulla oikeasti tökkii joku muu… Oikeassa olet siinä, että kenttä sijaitsee loistavalla alueella. Maksamalla greenfeen pääsee sinne myös pelaamaan. STADI hyötyy siitä jo vuokran verran. Eli höpö höpö… Mikä kenttä ei muuten sopisi koko kansan kentäksi?

  #502011 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  mua harmittaa eniten se jäsenpolitiikka – että jonoon päästäkseen tarvitsee suosituksia. Kertonee jotain klubista. (oon tästä ennenkin samaan foorumiin kirjoittanut)

  #502012 Ilmoita asiaton viesti

  Suosituksen tarkoituksena on lähinnä se, että kun pääsee jäseneksi niin nämä suosittelijat opastavat sinua klubin tavoille ja kertovat kaikesta siihen liittyvästä. Miksi sinua harmittaa tämä politiikka ja mitä se sinun mielestäsi klubista kertoo? Jos viitsit selventää. Suosittelijat saat helposti kertomalla caddiemasterille huolesi. Hän ohjaa sinut ryhmään missä on ainakin yksi jäsen, joka voi sinulle suosituksen antaa. Siis mikäli ymmärrät ja osaat golfin etiketin. Räyhääjiä ja kentänrikkojia tuskin kukaan suosittelee missään maailmassa. Mutta sinä tuskin kuulut niihin. Tervetuloa.

  #502013 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitan todellisella pay and play kentällä sellaista joka tuottaa täsmälleen sen verran rahaa mitä hoito ja korjausinvestoinnit tuottaa. Eli jos kentällä 30000 kierrosta niin 3 miljoonan markan budjetilla kierros voisi maksaa n 16 euroa ja jos tähän lisätään investoinnit niin päästään varmaan johonkin 22-27 euroa kierros. Se vasta kuullostaisi mukavalta. Tuollaisilla GF:llä Tali olisi mulle ykkösvaihtoehto. Ja myös kaikkien Helsinkiläisten n 10000 golffarin etu toteutuisi tässä.

  #502014 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos osaat lukea rivien välistä, niin pidän siis hyvänä käytäntönä Luukin maanantaisysteemiä, josta olen paikallisten kuullut käyttävän leikkimielistä nimitystä musta maanantai.

  Itsekin olen tainnut siellä aikoinaan pelata ensimmäisiä kierroksiani,

  Kylläpä sitä ollaan herkkähipiäisiä…?:-)

  #502015 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mitähän ’Hesalaasen’ mielestä mahtaa ’Pay and Play’ tarkoittaa?

  #502016 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vaikken olekaan Talin jäsen, ihmettelen sitä volinaa mikä Talin käytännöistä jne aina välillä nousee.

  Talissa nyt vaan asiat tehdään Talin tavalla, jonka he ovat itse muodostaneet, eikä siinä pitäisi olla nokan koputtamista.

  Jos Taliin on pitkät jonot, niin silloin Taliin on pitkät jonot ja onhan Espooseenkin kohtalaisen pitkät jonot nykyisin.

  Uskoisin Talin kaltaisen ry:n toimivan voittoa tavoittelematta juuri niin kuin ketjun aloittaja maalaili pay and play -kentän toimintatavaksi. Enkäpä ole kuullut suomalaisen Oy-pohjaisen kentänkään vielä tavoittelevan voittoa.

  Talissa on ihan mukava käydä kerran pari kesässä pelaamassa, enkä ole sen kummempaa koppavuutta havainnut -90-luvun alusta alkaneiden vierailujen aikana.

  Vain jäsenille -rajoitus vaikka harjoitusgreenillä selittyy vähänkään ajattelevalle Talin sijainnilla. Ja eiköhän greenfee-pelaaja tai kilpailuun osallistuva lueta kuitenkin ’jäseneksi’ tämän suhteen.

  Ja muistakaa. Tali on kuitenkin Suomen golfin kehto, vaikkakin kenttänä jäänyt jonkun verran välinekehityksen jalkoihin. Itse kun en hallitse noita yli 300m:n draiveja, voin nauttia pelaamisesta Talissa täysin sydämin. Eikähän Talissa arvokilpailuissa kuitenkaan aivan järjettömiä tulosilotulituksia järjestetä.

  Kyllä jokaisen, jolla siihen on mahdollisuus kannattaisi käydä Talissa ainakin yksi kierros pelaamassa.

  #502017 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jep, jep. Arsulla taitaa tökkiä ajatus, eikös Talia luonnehdita Suomen arvostetuimmaksi kentäksi ja myös yksi vanhemmista. Joten voisit Arsu perehtyä Golf etikettiin ja hyviin tapoihin, joihin kuuluu tervehtiminen golf kentällä. Jos katsot ettei Talilaisten täydy tässä asiassa käyttäytyä samoin, niin jää sen tien toiselle puolelle (kutomotie) tennishallellesi ja vaihda lajia kokonaan, arvattanenkin pelaat myös kalastajatorpalla. Hesalaiset jotka luulevat olevansa muuta kuin ovat kyllä tökkivät, mutta ei stadilaiset.

  Muista kentistä sen verran, ei ole muita kenttiä näin hyvien kulkuyhteyksinen sisällä lähellä stadia, josta myös kaiken maailman nappulat (lue Suomen golfin lupaukset) voisivat jopa kontulasta tulla sprolella ja dösllä ja jos maksu olisi kohdallaan kekarat pelaisivat ja hoitaisi samalla kuntoaan. Arvostetut klubilaiset opettaisivat hyviä käytöstapoja, kuten tervehtimistä, ja junnut imisivät myös sosiaalista kasvatusta itseensä. Mutta uskon että se tässä tökkiikin Arsua, ei kontulan paskasakki saa tulla Taliin pelaamaan

  #502018 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kun nyt golfetikettiin kuuluu tuo kaikkien tervehtiminen, tervehdin kaikkia umpioutojakin ollessani kentällä, klubilla jne. Joskus kuitenkin tulee mieleen Helsinki City Maratonin lähtö tai vaikka Finlandia-hiihdon lähtö, jos siellä kaikki tervehtisivät kaikkia…

  On pääkaupunkiseudulla muitakin kenttiä kuin Tali, joihin esimerkiksi juniori pääsee julkisilla kulkuneuvoilla, joskaan ei yhtä tiuhoilla kulkuyhteyksillä kuin Taliin. Vaikka nyt esimerkkeinä Vuosaari, Lakisto ja Keimola. Jatkakoon joku luetteloa, jos katsoo sen tarpeelliseksi.

  #502019 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ota kartta käteen ja näytä missä on pääkaupunkiseudulla lakisto? Vai oletko niitä savikukkoja jotka luulee että pääkaupunkiseutu alkaa inarinjärven eteläpuolelta.

  #502020 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös se Espoo vielä lueta pääkaupunkiseutuun? Lakistoon näyttää pääsevän bussilla oven eteen.

  #502021 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aika yleisen käsityksen mukaan pääkaupunkiseutu muodostuu yhdestä kaupungista (Helsinki) ja kolmesta ’kaupungista’ (Espoo, Kauniainen ja Vantaa).

  Rajauksia voi tietenkin kukin tehdä miten haluaa ja parhaaksi näkee.

  #502022 Ilmoita asiaton viesti

  Parempi idea on, että Helsinki rakentaa oman pay & play kentän jos semmoiseen katsoo aihetta. Ei ole mitään järkeä tuhota yhtä Suomen vanhinta klubia ja sen kulttuuria. Golffiin kuuluu klubikulttuuri ja sitä on syytä vaalia.

  #502023 Ilmoita asiaton viesti

  Vuosaarestahan sellainen piti tulla. Virkamiehet eivät kuitenkaan ymmärtäneet golfista mitään ja kaupunkilaisten ’etuoikeus’ kentälle jäi toteutumatta ja kentästä tuli bisnestä perustajille.

  #502024 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Talin tietäjät vaihtaisivat seuraa ehkäpä juuri sinun kotikentällesi.

  #502025 Ilmoita asiaton viesti

  Joo Hesaan kyllä tarvittais kymmenkunta pikku-talia ; par 3 -kenttiä, joita lapset saisivat sahailla ja muutama uusille ja vanhoille lähiöille ala Paloheinä ja Vuosaari alkuperäisessä tarkoituksessa.

  Kun mäenlasku oli muotia 60-luvulla meillä oli Maunulassa ( Pekiksen hynda), hyndia oli;
  Käpylässä,
  Pohjois-Haagassa,
  Lauttasaaressa,
  Mellunkylässä ,
  ukinmäessä,
  Ruskeasuolla,
  Munkkivuoressa,
  Helsinginkadulla,
  Alppilassa,
  Herttoniemssä ( suurin 52 m ) .
  Ilman näitä ei kundit olisi voinut lähteä
  Hyvinkäälle ( 60 m ),
  Lahden Suurmäkeen (80 m )
  Puijolle 90 m ja
  Rukalle 120 m.

  Vaikka yksi harjoitusgriini taloyhtiöiden pihoille tai lähimaastoihin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 93)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Talista pay and play kenttä