- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Suomen golfvälinekauppa mullistui – Golf Center osti Golf Balancen!

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen golfvälinekauppa mullistui – Golf Center osti Golf Balancen!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 89)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1305522 Ilmoita asiaton viesti

  Melkoinen jytky:

  ”Golf Centerin ja Golf Balancen yhteenlaskettu liikevaihto on noin kymmenen miljoonaa. Kaupan jälkeen Golf Centeristä tulee välinekaupan uusi markkinajohtaja.”

  Suomen golfvälinekauppa mullistui – Golf Center osti Golf Balancen liiketoiminnan

  #1305523 Ilmoita asiaton viesti

  Ihmettelen kyllä jos jatkavat kahdella eri brändilla, kuluttajan kannalta olisi selkeämpi jos olisi yksi verkkokauppa ja kaikki yhden nimen alla. Kolme toimipistettä pk-seudulla on myös paljon, mutta mikä ettei jos kulurakenne sen sallii.

  Kilpaileva Golf Sky on kyllä niin umpisurkea palveluissaan että paljon ei vaadita niiden päihittämiseen.

  #1305524 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä ei ole kyllä kaikkein mukavin uutinen, sillä olen pitänyt Golf Balancen asiakaspalvelusta, ilmapiiristä, hinnoittelusta jne huomattavasti paljon enemmän kuin Golf Centerin myyntihallin ota tai jätä tyyppisestä toiminnasta. Pahaa pelkään, että kauppahinnan takaisin saamiseksi tulee Golf Balancen ”toiminnan viilaaminen” kolahtamaan niin olemassa olevaan henkilöstöön kuin meihin asiakkaisiin tavalla tai toisella. Se on kai tätä normaalia liiketoimintaa…..

  #1305525 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Balancessa on kyllä rennompi meininki ja hinnoista on lähtenyt kassalla -15% ihan vain kysymällä, mutta jos on todellista asiantuntemusta tarvinnut esim. mailojen hankinnassa niin Golf Center Tapiolaan on pitänyt mennä. Golf Balancen myymälät muistuttavat melko lailla kirpputoria, tavaraa on siellä täällä lojumassa. Ainakin viime kesänä Paloheinän rangenurkassa oli tavaraa pitkin lattioita ja mitään ei oikein löytynyt. Henkilökunta oli paikalla lähinnä ”hyvän sään” aikana, melkoista arpomista jos jotain halusi mennä testaamaan.

  Veikkaan että Golf Center tuo ryhtiä toimintaan ja kilpailuasetelma jatkuu markkinoilla joka tapauksessa. Erinomaisia tarjouksia on aina tullut syksyä kohden!

  #1305527 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Balancessa on tosiaan useimmiten päästy hinnoista sopuun. Nyt taitaa vaaka kääntyä Golf Skyn tai nettikauppojen suuntaan.

  #1305528 Ilmoita asiaton viesti

  Nämä molemmat ”brändit” ovat niin amatöörimäisiä ilmeeltään ja mainonnaltaan että aivan uusi nimi, ilme ja verkkokauppa lienee tulossa.

  Samalla voisi valikoimiin ottaa myös alle 60 -vuotiaille suunnattuja vaatteita ja varusteita.

  Balancen paniikkialennusmyyntejö tulee kyllä ikävä.

  #1305529 Ilmoita asiaton viesti

  Nykyisin verkkokaupan aikaan ei erikoistavarakauppa pysty hankkimaan monopoliasemaa tai ainakaan ylihinnoittelemalla hyötymään siitä. Mutta joo, minäkin jään kaipaamaan syksyn tyhjennysmyyntejä

  #1305532 Ilmoita asiaton viesti

  Veikkaisn että Suomen golfkausi eroaa sen verran muun maailman vastaavasta että meillä tullaan jatkossakin järjestämään joka syksy tyhjennysmyyntejä. Siitäkin huolimatta että pelikausi näyttää kestävän jopa yllättävän pitkälle.
  – tuskinpa ne viimekesän lyhythihaiset golfpaidat ja lippalakit olisivat enää tähän aikaan vuodesta mitään bestsellereitä.

  #1305535 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Golf Balancen hinnoittelu on ollut huokeampaa kuin Golf Centterin. Balancen brändi on minusta näistä selkeästi heikompi ja yleensä myös ostaja haluaa pitää oman nimensä.
  Lähinnä tulee mieleen, että ostettiinko kilpailija pois tai Balance kassa on ammottanut tyhjyyttä.
  Golf Sky on kuin Balance 5-8 vuotta sitten. Jos Sky pitää hinnoittelun ja hankkivat muutamia täsmähankintoja myyntiin, niin kasvua on odotettavissa.
  En ehkä palkkaisi niin paljoa nuoria,kuin on ollut tapana. Monen ikäisillä saa parhaan myyntituloksen.

  #1305553 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Centerin palvelu on ollut ylimielistä, tämän on moni havainnut. Oli jo aikoinaan Herttoniemen liikkeessä. On sielläkin ihan hyviä tarjouksia ollut loppusyksystä, esim. viime vuonna ostin kengät -50% alennuksella. Kärrytkin tuli ostettua -40% alennuksella.

  Lienee puhtaasti kyse kilpailijan pois ostamisesta ja sitä kautta markkinaosuuden kasvattamisesta. Pääkaupunkiseudulle ei mahdu kolmea isoa välinemyyjää, erikoistavarasta kun on kysymys. Golfbalancen taloustietoja kun katsoo, niin veikkaan että kauppahinta ei ole ollut kovin korkea.

  Suurin osa liikevaihdostahan syntyy verkkokaupasta ja Golf Centerillä on kyllä paras verkkokauppa. Ilmaiset ja helpot palautukset myös, toisin kun esim. Golf Skylla. Heidän osaaminen on kyseenalaista, osa myyjistä ei tiedä mailoista mitään. Kerran olin heidän liikkeessään ja helposti tulee mielikuva että äkkiä pois täältä.

  Golf Centeriä käytän jatkossakin, jos on hyviä tarjouksia. Tapiolan myymälä on tämän maan viihtyisin ostospaikka. Ulkomaisista verkkokaupoista tulee tilattua myös, joten vaihtoehtoja riittää.

  #1305574 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Kahlua kanssa samaa mieltä.
  Yleisesti suomalaisten golf liikkeiden pitäisi opetella verkkokaupan perusteet ja hankkia alusta, josta voi hakea ja tilata. Golf center on muita selkeästi edellä.

  #1305575 Ilmoita asiaton viesti

  Täältä myös lämmin suositus Golf Balancelle. Golf Skyssa ei kannata asioida, kerran tilannut ja piti olla kuluttajaneuvojaan yhteydessä kun eivät suostuneet vastaanottamaan normaalia palautusta. Selvisi että useilla asiakkailla ollut samanlaisia ongelmia kyseisen yrityksen kanssa vaikka kuluttajasuojalain mukaan verkkokaupassa pätee 14 vuorokauden lakisääteinen palautusoikeus.

  #1305576 Ilmoita asiaton viesti

  Golfskyn verkkokauppa toimi erinomaisesti ainakin viime vuonna kolmen tilauksen kokemuksella. Toimitukset olivat todella nopeita ja yksi toimitus tuli toiselle puolelle Suomea jopa seuraavana päivänä tilauksesta. Kerran tuli käytyä liikkeessäkin kenkäostoksilla ja homma pelasi hyvin. Golfcenterin verkkokauppa ei ole oikein tätä päivää ja yrityksen talousluvut myös tämän vahvistavat.

  #1305577 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Sky on jo hävinnyt pelin, puolet pienempi kuin uusi Golf Center. Urheiluvälinekaupassa markkinaosuus ratkaisee ja Golf Center on jatkossa suurin.

  #1305578 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä Balance ja Center on viime vuodet taistellu nettikauppojen ja Golf Skyn:n paineessa ja se näkyy tuloksessa. Vaikka myyntiä on ollu ihan kiitettävästi, niin viivan alle on jääny vaan ropoja. Noitten lukujen pohjalta myyntihinta ei varmasti tee alalle uusia miljonäärejä. Jospa se Mäkinen menee Golf Sky:n duuniin, kuten yhtiökumppaninsa teki jo pari vuotta sitten. Totta on se, että iso skarppauksen paikka on kaikilla toimijoilla mitä tulee osaavaan asiakaspalveluun, se ei riitä, että on kivaa ja rentoa, jos osaaminen puuttuu. Osaajia on kyllä ollut vuosien saatossa kaikissa leireissä. Itse olen kyllä saanut vuosien varrella hyvää ja osaavaa palvelua kaikissa näissä firmoissa vaikka välillä sitä on joutunut vähän vaatimaan, tiedän kyllä kenen puoleen kääntyä kun on asiantuntemusta tarpeen. En ihmettelisi yhtään, jos jossain vaiheessa nähtäisiin, että nyt jäljelle jäävistä leireistä toinen, Golf Sky, ostaisi Centerin pois…

  #1305579 Ilmoita asiaton viesti

  Kahlua: Golf Sky on jo hävinnyt pelin, puolet pienempi kuin uusi Golf Center. Urheiluvälinekaupassa markkinaosuus ratkaisee ja Golf Center on jatkossa suurin.

  Todennäköisesti lunta on tullut sisään molemmissa yhdistyneissä firmoissa niin paljon viime vuonna, että on pakko yrittää jotain. Jotenkin tästä liikevaihdon ihannoinnista tulee mieleen vanha ekonomivitsi jonka version x. löysin netistä:

  ”Kaksi ekonomia käveli kadulla huonona pörssipäivänä, ei tapahtumia. Toinen huomasi koiran kikkareen ja tuumasi toiselle:”Syötkö tuon, jos maksan Sulle 10 k€?” Toinen tuumasi, että mikäs siinä ja söi kakan ja sai 10 k€. Hetken kuluttua näkivät sitten kissan tarpeillaan ja sitten olikin sen ensimmäisen vuoro kuulla sama ehdotus – ja tuumasta toimeen; ensimmäinen söi kissan kikkareen ja sai toiselta sen 10 k€. Hetken jatkoivat vaitonaisina ja sitten ensimmäinen tuumasi:”Olikos tässä nyt järkeä, molemmat syötiin p-skaa, eikä kumpikaan voittanut mitään?” Toinen siihen:”Mut tehtiin me aika hyvä liikevaihto!”

  #1305581 Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen nyt saanut jonkun verran korvanappiin tietoa ja Golf Center tulee tähän kauteen agressiivisesti. Historia on myös näyttänyt että pienemmät tekijät joutuvat helposti väistymään, esim. Golfpoint lopetti pääkaupunkiseudulla.

  Huhua on myös että Golf Center on ottanut kilpailijaltaan joidenkin kenttien pro shoppeja hallintaansa. Kuluttajan kannalta tietysti hienoa jos kirittäjiä on ja samaa tavaraahan kaikki myy. Hinnat ja palvelu on ne jotka ratkaisee.

  #1305667 Ilmoita asiaton viesti

  Ei moittimista kummankaan mainitun golfkaupan palveluissa tai asenteissa. Usein kaupoilla saa omannäköistään palvelua, vaikka näin ei tietenkään saisi olla. Jopa nyppypyllyt pitäisi palvella hyvin, sillä asiakashan on aina oikeassa🤗

  #1305686 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin Porvoo golf vaihtoi pois Golf Skyn proshop-palveluista toiseen toimijaan kun eivät ilmeisesti olleet tyytyväisiä. Se on moro ja takaisin mistä tulivat!

  #1305742 Ilmoita asiaton viesti

  Proshopin palveluun vaikuttanee eniten paikalla oleva henkilökunta, joka useinkaan ei ole kauppaa operoivan yrityksen henkilökuntaa, vaan kenttäyhtiön palveluksessa. Pääosa normaalin proshopin tuotteista, kuten pallot, tiit, hanskat, vaatteet ja lippikset eivät myöskään vaadi suurempaa osaamista vaan ostajat tietävät mitä ostavat. Mailat voi olla jo toinen asia, mutta harvemmin niitä kai ostetaan proshopeista vaan ennemminkin pääliikkeistä asiantuntevien mestereiden avustuksella. Laaja demosetti-valikoima tietysti olisi proshopissa eduksi myös sitä operoivan yrityksen liiketoiminnalle. Proshop voisi siis myös olla päälikkeen / verkkokaupan näyteikkuna. Samoin ”huoltopiste” olisi eduksi.

  #1305769 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jälleen hyvä, neutraali ja asian ytimeen osuva kirjoitus Klubipelaajalta. Olen täysin samaa mieltä hänen esittämistään näkemyksistä.

  #1305781 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Mikä kivijalkamyymälöistä on ensimmäisenä loputusuhan alla. Oma arvaukseni Olari, vaikka on ihan OK

  Tagi on lippulaivamyymälä, nyt ja tulevaisuudessa.

  Golfbalacen paloheinän proshop/myyntipiste toimii, kun vähän kehittävät toimintaa ja tunnistavat keväällä olevan asiakaskunnan ostokäyttäytymisen. Mahdollisia asiakkaita on keväällä valtavasti.

  Vantaa Petikko kaipaa valoa sekä järjestelmällisyyttä (minusta nuhjuinen). Toki onko myöskin liian lähellä muita liikkeitä.

  Planmeralle on idässä omassa yksinäisyydessä, itselle tuntemattomin.

  Kuten klubiprelaaja mainitsi, demomailojen siirto proshoppeihin saattaisi lisätä heräteostoksia.

  Golfsky ei tarvitse paljoa parantaa, niin pystyy helposti haastamaan isomman. Selkeyttämällä verkkokaupan sivuja sekä yksi tunnettu fittaaja suomesta tai ulkomailta.

  #1305792 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Skyn verkkokauppa on on kyllä karmea. Hakuja ei rajata esim. merkeittäin ja palautuksissa pahoja ongelmia. Lähetykset tapahtuu esim. vanhoissa pakkauslaatikoissa kustannussyistä.

  #1305797 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä haittaa siitä on jos lähetys saapuu jo kertaalleen käytetyssä laatikossa? Laatikko menee kuitenkin kierrätykseen

  #1305818 Ilmoita asiaton viesti

  Luhtarölli: palautuksissa pahoja ongelmia

  Ihan mielenkiinnosta, kun ei ole ikinä tarvinnut golftarvikkeita palauttaa niin mistä syystä olet palauttanut tilatut tavarat?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 89)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen golfvälinekauppa mullistui – Golf Center osti Golf Balancen!