Aihe: Mitä tapahtuu Rinkussa? - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

Mitä tapahtuu Rinkussa?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä tapahtuu Rinkussa?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Rinkun etusivulla seuran kapteeni vihjaa samankaltaisia tapahtumia kuin yli 10 vuotta sitten.
  Ero on nyt siinä Espoon kaupunki haluaa alueen asumis-ja virkistys käyttöön”nykyisten toimintojen väistyttyä”.
  Eli onko Rinkun golfosake tänään Suomen kallein golfosake?

  Olen kuullut kaavasta onko totta?
  Onko osakken hinta yli 25 000€ jos kenttä myydään ? Silloin se on suomen kallein.Tällä hetkellä kallein Sarfvik noin 24 000€

  POKS pankin jäämistöistä on löytynyt lisää Rinkun osakkeita ja nyt nämä ovat kasautuneet muutamalle sijoittajalle, kuten kapteeni tuossa kertoo. Sijoittajat haluavat rakentaa alueelle jokamiehen huvipuiston ja lisäksi taloja. Ikävämpi puoli asiassa on että ilman golf kenttää nykyisten asuntojen arvo romahtaa; kuka hullu haluisi asua paikassa jossa ei ole mitään, ei edes kunnollista yhteyttä Helsinkiin. Eikä sitten uusienkaan arvo ole kummoinen. Tehdään Kivistö2 tai Suurpelto2 ja kesken jää, rakentajat menevät konkurssiin.

  Ei siis golfata mutta ei mitään muutakaan. Alue kurjistuu ja ränsistyy. Nykyisten asukkaiden kannattaisi siis myydä kaikka ja paeta.

  Vaikka ei mulla ole aavistustakaan. Epäilen ettei mitään tapahdu ainakaan lähivuosina.

  Mihinkä niiden nykyisten Rinkun vieressä olevien kiinteistöjen arvo laskisi?
  – siinähän on Masterin kentät vieressä eikä Luukki ja Lakistokaan ole kaukana.

  Rinkun osakkaille tällainen on vain hyvä tilanne. Osakkeen arvo säilyy varmasti kohtuullisena ja osakkaana pääsee nauttimaan harrastuksestaan parhailla eduilla.
  – eikä kannata luopua osakkeesta missään tapauksessa alle 20 tuhannen.
  – 25-30 tuhannella voi eikä harkita myyntiä tai vaikka vaihtoa Mastersin osakkeeseen 20-tuhannen välirahalla.
  – miksei myös SHG osakkeeseen jos saa yli 25-tuhatta väliin.

  Harmin paikka, mutta ei mikään korvaamaton vahinko. Hyvällä sijainnilla ja griineillä varustettu tylsä pelto.

  Mihinkä niiden nykyisten Rinkun vieressä olevien kiinteistöjen arvo laskisi?
  – siinähän on Masterin kentät vieressä eikä Luukki ja Lakistokaan ole kaukana.

  Kaikki on suhteellista. Niipperistä mennään golfaamaan mm kävellen, fillarilla tai omalla buggyllä. 5 km lisää matkaa ja tuplahinta (Master) ei kaikkia houkuttele. Luukki on kiva muttei sama kuin Rinkku. Niipperin etuna on Rinkku. Moniin asuntoihin kuuluu osake. Eipä siellä muuta ole. Laskisko hinnat, sitä en tiedä. Omalta kohdalta sanoisin että kiinnostus Niipperiin laskisi nollaan. Mutta: aatteleppa ite! sanoisi Jope jos kuulis tästä.

  En kyllä jaksa uskoa menis myyntiin. Kaava on Espoon sivuilla nähtävänä, ei se mikään salaisuus ole. Golf jatkuu niin kauan kaupungin puolesta kun toimintaa on. Osakkaat sen päättävät, jos saavat hyvät rahat niin varmasti suuri osa haluaa myydä.

  KL1

  Mihinkä niiden nykyisten Rinkun vieressä olevien kiinteistöjen arvo laskisi?
  – siinähän on Masterin kentät vieressä eikä Luukki ja Lakistokaan ole kaukana.

  Vaikkapa sen vuoksi, että asutusta tulee lisää ja sen myötä ruuhkia, vähemmän rauhallisuutta, jne.

  Eivät ihan kaikki Niipperin asukkaista asu siellä golfin takia.

  Niin mikä tämä POKS pankki on? Vaikea uskoa että jostain tyhjästä ilmestyy vanhoja osakkeita?

  Nää vitsihän se. POKS oli ennen konkurssia SKOP. Sitten se sanoi POKS. En tunne Rinkun konkurssin historiaa. Jossain osakkeet lienevät kierrelleet.

  Ok.

  KL1

  En tunne Rinkun konkurssin historiaa.

  En tiennytkään, että Ringside Golf Oy on joskus tehnyt konkurssin. Ehkä Otso voisi valaista asiaa niin minulle kuin kenties muillekin, jotka laillani eivät ole asiasta tietoisia.

  Liittyy -90 luvun alkuun kun kentän rakennuttanut Notareal Oy:n tytäryhtiö asetettiin konkurssiin. Lähes legendaarinen Jukka-Pekka Mattila, tuomittu talousrikollinen ja F1-veneiden maailman mestari oli tän kuvion Mastermind. Osakkeet olivat rahoittajapankin SKOP:n hallussa.

  En epäile hetkeäkään etteikö myös pienosakkaista löydy halukkaita muuttamaan osakkeensa rahaksi, jos se tilanne konkretisoituu. Raha ennen lojaliutta! Ja sillä rahalla saa jo sitten paljon korkeampaa standardia edustavaa Masterin osaketta ja vielä jää rahaa golflomiin!

  Juu pientä epätarkkuutta konkursseissa..

  ”17 MILJOONAA euroa eli noin 20 000 euroa osaketta kohti. Sato-yhtymän ehdollinen ostotarjous Espoo Ringside Golfin (ERG) omistamasta 61,5 hehtaarin maa-alueesta nostatti vuonna 2008 golfyhteisössä intohimoja kuin sohaisu muurahaispesään.”

  Arvaisin että osakkaat ovat keskimäärin vanhempia nyt kuin tuolloin, moni jo lopettanut pelaamisen. Halukkaita myyjiä voi olla enemmän kuin tuolloin. Toisaalta ry:llä on kasa osakkeita ja he tuskin myyvät.

  Epäilen ettei Master niin vain niele useita satoja rinkkulaisia, josko edes haluavat niin paljon lisää väkeä. Toki pelaajat hajaantuisivat varmaan moneen paikkaan. En kyllä tunne Masteria mutta kaikki ei aina ole niin yksinkertaisen selvää ett sanoo vaan päivää-tulin-teille. SHG:stä varmasti löytyis myyntihalukkaita osakkaita ja voi olla että osakekauppa piristyisi hetkeksi. Tosin ne osakkaat joita olen haastatellut, ajattelevat että vuokrapelioikeus riittäisi heille hyvin ja rahakin kelpaisi.

  Rinkkuhan vois myydä maat ja muuttaa Petikkoon. Sieltä voisi saada puolivalmiin kentän edullisesti.

  Yllättävän moni vanhempi kenttä on tehnyt konkurssin jossain vaiheessa. Ei niistä tietenkään kauheasti huudella.

  Brooklyne: Yllättävän moni vanhempi kenttä on tehnyt konkurssin jossain vaiheessa. Ei niistä tietenkään kauheasti huudella.

  itse asiassa hyvin harva golfkenttä on tehnyt konkurssin (viime vuosilt vain Hillside), koska perinteisesti rakennuttaja merkitsi osakkeet itselleen ja golfkenttä oli lähes velaton. Näitä omistajayhtiöitä on sitten haettu konkurssiin tai tehty muita järjestelyjä. Vai osaatko Brooklyne mainita Hillsiden lisäksi yhtään tapausta?

  PG

  Hillsiden lisäksi

  myös Kuusamon Golf Oy (2017), Peltola Golf Oy (2018) ja Tiirin Golf Oy (2018) menivät konkurssiin. Konkurssien syitä on perusteltu Golfpisteen sivuilla hyvin. Sitten pitäneekin mennä lähes 30 vuotta taaksepäin 1990-luvun lamakaudelle, jolloin Paltamon ja Outokummun kunnianhimoiset kenttähankkeet joutuivat vaikeuksiin rakentajayhtiöidensä konkurssin myötä tilanteessa, jolloin kentät olivat jo lähes valmiit. Ymmärtääkseni myös osakkeita ostaneet yksityiset ja yritykset menettivät hankkeisiin sijoittamansa rahat. Ringsiden tapaus lienee vastaavanlainen.

  PG
  PG
  PG
  PG

  Outokumpu Golf Oy:n konkurssista.
  https://ogs.fi/seura/historia

  PG

  Tässä vielä Peltolaa ja Tiiriä käsittelevä juttu. (Molemmat kentät menivät konkurssiin 2018).

  Kaksi kenttää katoamassa Suomen golfkartalta? – Molemmat myynnissä

  Onhan näitä kenttiä, kun joku viitsii kaivaa. Osalla on nimi vaihtunut:

  ”Ritan golfkenttä Porvoon tuntumassa myydään pakkohuutokaupassa 28. lokakuuta. Konkurssiin mennyt Oy Rita Golf omisti maata noin 40 hehtaaria. Alueella ehdittiin tehdä ennen vararikkoa perustus- ja tasoitustöitä.”

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003274666.html

  Sitten on kenttiä jotka on muuten vain lopettanut toimintansa, kuten Mäntsälässä yksi kenttä.

  Lisäksi Vantaan Golfpuisto, siellä ehdin kerran pelata.

  Mutta Rinkku ei ole seuraavien konkurssien joukossa. Olisko 3. eniten jäseniä. Kentän talous on kuosissa ja pelaajia riittää. Tapahtumat ja gf myynti tuottaa puolet tuloista, toinen puoli tulee osakkailta/vuokralaisilta. Pakkovastike on (kai) 50 euroa.

  PG

  Onhan näitä kenttiä, kun joku viitsii kaivaa

  Onhan niitä, mutta loppujen lopuksi yllättävän vähän. Rinkku, Rita, Paltamo ja Outokumpu kaatuivat 90- luvun lamaan jo ennen valmistumistaan. Myös Kuusamon, Tiirin ja Vantaan Golfpuiston rakentamiset ajoittuivat huonoon aikaan. Vastoinkäymisiäkin oli ja virhearvioita varmaan myös, seurauksena konkurssi vain muutaman vuoden toiminnan jälkeen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
Vastaa aiheeseen: Mitä tapahtuu Rinkussa?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä tapahtuu Rinkussa?