Aihe: kuinka sujuu oikealla kädellä lyöminen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

kuinka sujuu oikealla kädellä lyöminen

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu kuinka sujuu oikealla kädellä lyöminen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 166)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #172506 Ilmoita asiaton viesti

  Tällä palstalla on kevään ja kesän aikana puhuttu paljon oikean käden käyttämisestä swingin voimantuotossa. Olen monien muiden tavoin ryhtynyt ajattelemaan swingiä lyövänä liikkeenä vetämisen sijaan. Ensimmäistä kertaa elämässä lyömisessä tuntuu olevan jotain järkeä ja ajatusta, eikä tarvitse rangella miettiä mitään vempautuksia, joilla saadaan lyönti pysymään kasassa koko kierroksen ajan. Kiitokset avusta fukkelle ym. keskusteluihin osallistuneille! Tiedän etten ole ainoa, joka on alkanut soveltaa näitä uusia ajatuksia omassa pelissään. Haluaisinkin nyt kysyä kanssaveljiltä, että kuinka nämä ajatukset ovat muuttaneet heidän peliään? Ja minkälaisia ongelmia tai ajatuksia oikealla kädellä lyöminen on aiheuttanut? Olen odotellut koko kesän sitä massiivista huukkia, jota monilla muilla on ilmennyt, mutta sitä ei vaan ole tullut. Raudoilla en saa aikaiseksi minkäänlaisia kierteitä kumpaankaan suuntaan. Ainoa ongelma mikä on ilmennyt, on vasemmalle lyöminen. Raudoilla lyönnit ovat tikkusuoria, mutta n.15 metriä vasemmalle (esim.i5) wedgellä sitten vähän vähemmän. Driverilla lyön joko vasemmalle suoraan tai slaissina oikealla. Meinaa väylät käydä kapeiksi, kun joutuu tähtäämään keskelle, koska ei tiedä kummalle puolelle lähtee…eikä ne siltikään väyläälle päädy! Luulen, että ongelmani on alkuasennossa, jolloin hartialinja on mahdollisesti avoin. Täytyy tarkistaa… Koska muita vaivoja esim hook, duffit ym. ei ole, pelkäänkin etten ole positiivisessa kehitysluupissa 🙂 (on muuten aivan upea sana!) Kertokaa hyvät ihmiset ajatuksistanne!

  #238012 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Se minä vaan sanon, että jos mun pitää jotain lyöntitekniikkaa miettiä lyödessäni, niin olen metsässä ja syvällä. Kaikista paras kun ei ole edes se mielessä kun lyö palloa ja lopputulos on silloin paras.

  Harjoitteleminen onkin sitten toinen tarina ja silloin on mielessä vaikka mitä.

  #238013 Ilmoita asiaton viesti

  Onnittelut uusista oivalluksista!

  Swingiä näkemättä ei voi muuta kuin kommentoida oman kokemuksen pohjalta. Itsellä, joskus aikanaan, pull-ongelmaan löytyi helpotusta, kun muisti synkata huolellisemmin ylä- ja alakerran, ja ’pidätellä’ vasenta puolta yläkerrasta. Todennäköisimminhän tuo pulli tulee, kun lapa on squre swingirataan/polkuun nähden, mutta rata/polku kulkee hieman ulkoa sisälle (ja jos lapa jää auki, tuloksena vasemmalta alkava fade->slaissi). Voi olla, että hartialinja on auki jo setupissa (pyydä kaveria tsekkaamaan), tai sitten yläkerralle tulee vain turha kiire nyt kun olet alkanut keskittyä oikean puolen toimintaan (mentaalia fokusta seuraa fyysinen vastine). Itsellä mielikuvan korjaamiseen auttoi, kun mietti passiivisempaa vasenta hartiaa. Koska on hieman vaikea selittää yksiselitteisesti mitä se tarkoittaa, kokeile oheista (fukke taisi jossain vaiheessa käyttää vähän samanlaista juttua mekanismien selittämisessä): ajattele, että pidät mailaa vasemmalla kädellä setupissa, ja sitten teet oikealla kädellä bsw:n ja dsw:n (jolloin ikään kuin heität palloa vasemman käden alta). Jotta tuon pystyt tekemään, pitää vasenta puolta yläkerrasta pidetellä dsw:ssa ja osumahetkellä ikään kuin passiivisena. Kun saat mielikuvasta kiinni, kokeile siirtää se molempien käsien swingiin. Isoilla pojilla tuossa on ajatuksena pitää hartiat enemmän tai vähemmän square osumahetkellä, vaikka alakertaa painaa menemään. Ohessa vielä kuva jostakin aiemmasta ketjusta asiaa havainnollistamaan.

  Tämä toimi siis minulla, ajatuksen yleismaailmallisesta pätevyydestä en sano mitään…

  #238014 Ilmoita asiaton viesti

  Makex kirjoitti: (24.7.2007 15:43:29)
  Ja minkälaisia ongelmia tai ajatuksia oikealla kädellä lyöminen on aiheuttanut?

  Kertokaa hyvät ihmiset ajatuksistanne!

  No tiikerin opeilla oikea kättä käyttäen swingistä saa laajemman ja driveen sen 20 metriä lisää ja…ylipäänsä swingi alkanut taas toimia.

  #238015 Ilmoita asiaton viesti

  Siirryin kans keväällä tuohon oikean puolen käyttöön,Fukkelle kiitokset. Mua se on ainakin auttanut paljon,jotenkin selkeyttäny svingiä. Mutta kyllä mulla on johtoajatuksena oikeen käden veto,ja nimenomaan yläkäden, kun sais tuon kyynärpään lähteen sinne oikeelle radalle. Tunne on mahtava kun se sillon tällöin lähtee,ei mitään grossaamisen tunnetta oikea kämmen vaan poimii pallon mukaan. Vaikeinta on ollu löytää se oikee svingirata ja rytmi, ajoitus, pallon paikka……….

  #238016 Ilmoita asiaton viesti
  pjs

  Scoop kirjoitti: (24.7.2007 16:48:41)
  Swingiä näkemättä ei voi muuta kuin kommentoida oman kokemuksen pohjalta. Itsellä, joskus aikanaan, pull-ongelmaan löytyi helpotusta, kun muisti synkata huolellisemmin ylä- ja alakerran, ja ’pidätellä’ vasenta puolta yläkerrasta.

  Esitänpä minäkin arvaukseni, valitettavasti omaan räveltämiseeni pohjautuen: juuri tälläisiä lyöntejä (pull tai pull-fade) tuntuu tulevan usein silloin, jos oikea polvi (tai oikea puoli) karkaa heti downsvingin alussa. Sen jälkeen sitten hartiatkin karkaavat eikä ole mitenkään mahdollista lyödä sisältä ulos.

  Korjausta voi hakea oikeaa polvea pidättelemällä, oikean jalan stanssia kääntämällä hiukan oikealle, svingaamalla mailan grippi oikean jalan ulkosyrjän alla tai jollain muillakin konsteilla.

  #238017 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mulla tulee näitä suuria hookkeja aina silloin tällöin, mutta silloin kun niitä ei tule pelaan parasta golffia koskaan.

  Sattu muuten tossa Evian Masterssissa silmään svingi jota haluaisin Fukken tai ts:n kommentoivan. Brittany Lincicomen oikean käden tykitys ja vasemman lonkan väistö näyttäisi minun silmään sellaiselta johon suuntaan haluaisin pyrkiä lyöntiäni viemään. Tosin sitä ei näytetty hidastuksena joten ei voi tarkasti sanoa mitä siinä oikeasti tapahtuu.

  #238018 Ilmoita asiaton viesti

  Makex kirjoitti: (24.7.2007 15:43:29)
  Olen odotellut koko kesän sitä massiivista huukkia, jota monilla muilla on ilmennyt, mutta sitä ei vaan ole tullut.

  Paras tapa varsinkin puilla ja draiverilla lyödä huukkia, on lyödä reilu duffi. Se vääntää hienosti lavan kiinni ja kylä lähtee huukkia.

  #238019 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oikealla kädellä lyöminen on tyttöjen hommaa. Tosimies lyö vasemmalla.

  #238020 Ilmoita asiaton viesti

  jep.tarkista tosiaan että hartialinja on varpaitten ja reisien kanssa samassa linjassa,ja etuolkapää ylempänä .ja se TEMPO

  #238021 Ilmoita asiaton viesti

  Makex kirjoitti: (24.7.2007 15:43:29)
  Tiedän etten ole ainoa, joka on alkanut soveltaa näitä uusia ajatuksia omassa pelissään. Haluaisinkin nyt kysyä kanssaveljiltä, että kuinka nämä ajatukset ovat muuttaneet heidän peliään? Ja minkälaisia ongelmia tai ajatuksia oikealla kädellä lyöminen on aiheuttanut?

  Kertokaa hyvät ihmiset ajatuksistanne!

  No kerronpa minäkin kokemuksiani oikean käden käytöstä – tosin vähän erilaisia!

  Kauden alkaessa lyönti oli ensimmäistä kertaa heti kasassa. Rytmi tuntui oikealta, pallot lensivät helpon oloisesti, ja peli kulki hymyssä suin. Mutta tämän lajinhan ei tietenkään kuulu mennä tuolleen, joten joskus loppukeväästä päätin minäkin alkaa kokeilla näitä uusia mystisiä oikean käden oppeja.

  Ja olihan se valtavaa. Huukkia alkoi pukata ja krossaamisen lopettamiseen oli pakko alkaa keskittyä. Ja aina vaan laitoin enemmmän ja enemmän oikeaan käteen poweria. Kunnes sitten eräänä päivänä suunta vaihtuikin tolkuttomaan slaissiin. Krossaaminen oli loppunut ja oikea käsi löi niin lujaa ja jäykkänä, ettei riliisiä ehtinyt tapahtua enää lainkaan. Pallot päätyivät samaan suuntaan kuin so***it, mutta siis tolkuttomalla matalalla kierteellä. Lapa jäi jatkuvasti niin hirveän auki, että lyhyet mailat sujahtivat pallon alta, ja pidemmät kepit veivät oikealle metsään.

  Ja nyt on sitten lyöty tuhansia palloja etsien edes jonkinlaista rytmiä lyöntiin, mutta oikeasti vailla mitään pointtia. Vanha rytmi ei enää löydy ja uusi ei toimi. Pelaamaan ei enää uskalla lähteä ja rangellakin pelottaa jo etteivät suojaverkot kohta kestä. Heinäkuussa odottelen jo vapauttavaa talvea, jos vaikka hallissa tämä taas aukenisi. Mutta on se vaan saakurin pitkä tämä Suomen kesä …

  Ja tämä tarina on tosi.

  #238022 Ilmoita asiaton viesti

  Bogisti kirjoitti: (30.7.2007 17:27:29)
  No kerronpa minäkin kokemuksiani oikean käden käytöstä – tosin vähän erilaisia!

  Paska juttu… Suosittelen, että haet tuntumaa chipeistä. Unohda täysswingi hetkeksi, keskityt vain osumaan ja tuntumaan. Siitä pikkuhiljaa laajennat kohti puolipitchiä ja pitchiä jne. Fokusoi myös siihen, että pysyt koko ajan connected mahdollisimman hyvin, eli esim. siten, että setupissa ja chipatessa (ja siitä eteenpäin) ’puristat’ käsivarret kehoa vasten, ikään kuin rintalihaksiin tiiviisti kiinni, ja pidät sitä ajatusta myös swingatessa (näin unohtuu ranteet ja turha fokus käsien tekemisiin).

  Tsemppiä.

  #238023 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  jepjep, oikean käden dominoivaa svingiä on nyt harjoiteltu puoli vuotta ja pikku hiljaa alkaa tuntua omalta. Normaali hyvä lyönti lähtee hieman tähtäyksestä oikealle ja palaa pikku drawlla tähtäyslinjaan. Yhden mielikuvan haluaisin jakaa muille tuuppareille joita aihe kiinnostaa ja josta voisi olla apua pyrkimyksissä. Fukke korosti oikean käden aktiivista toimintaa välittömästi backsvingin loputtua ja tämä on ollut avainmielikuva minulle. Elikkä mielikuvassa oikea käsi sivaltaa downsvingissä mailan läpi hartioiden linjassa kun hartioiden linja osoittaa vielä 45 astetta kohteesta oikealle. Tämä vaatii rauhallista bs:n loppua jotta hartiat eivät ’pomppaa’ eli aukea liian aikaisin downsvigissä.

  Kritiikkiä otetaan mieluusti vastaan.

  #238024 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä kuuluuko aiheeseen ollenkaan mutta tuossa kuukausi sitten sattui samaan ryhmään mies jolla oli vasen käsi kantositeessä eli pelasi ainoastaan oikeata kättä käyttäen, punaiselta tiiltä tosin. Putatessa käytti vasenta tulena. Esimerkiksi avaukset olivat todella hyviä. Täytyy sanoa että hänellä oli oikean käden käyttö kohdallaan…

  #238025 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mitä ne kädet nyt sitten niinkuin oikeesti tekee lyönnissä?

  Ennen vanhaan löin aikas vahvasti käsillä, olikos termi tyyliin ’puhelinkoppisvingi’. Nyt olen jostain antanut itselleni kertoa, että alakerta on se mistä voima tulee lyöntiin ja kädet on ikäänkuin ’passiivisena’ ja tulee sieltä alakerran voimasta kyllä sitten mukaan. Onko käsillä ainoa liike periaatteessa ylös ja alas suhteessa rintaan? Eli missään vaiheessa kädet ei liiku rinnan päälle?

  Sekasin olen, myönnettäköön….liikaa ajatuksia päässä.

  #238026 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jamasa Lupe kirjoitti: (28.10.2007 11:51:40)
  Sekasin olen, myönnettäköön….liikaa ajatuksia päässä.

  Olet kakkosluupissa. Matkalla takaisin ykköseen ?;-)

  #238027 Ilmoita asiaton viesti

  Minä yritän saada ne kädet ylös ja selän taakse ja sitten kun saa ensin lantion liikkeelle niin
  sen jälkeen oikee kyynärpää eellä vedetään niin maan perkeleesti.Tämmösellä ajatuksella mää svingaan, joskus käy hyvin toisinaan ei.

  #238028 Ilmoita asiaton viesti

  Viikolla tuli videoitua tuota lyöntiä. On se järkyttävää mitä ihminen luulee tekevänsä ja mitä todellisuudessa tekee. Pysty taaksevienti ja yläkroppa tehosti sitä nousemalla ylös, lantio liukuu alastulossa ja kierto myöhässä, saatto sellanen flätin oloinen. Tuolle asialla
  pitää tehdä jotain, mutta mitä?

  No tänään lähdin rangelle kokeilemaan tuota lantio lyöntiä. Lyhyt flätimpi vajaa taaksevienti ja niinkuin tuosta on ollut juttua, lyödään vain lantiolla. Pikku hiljaa homma alkoi luistaa paremmin ja välillä aivan mahtava fiilis, palo lähti aivan kuin itsestään. Eikä tarvinnut vasemman eikä oikean käden vetoa, kädet tuli sieltä aivan itestään läpi osuman hienon tuntuiseen loppuasentoon ylös. Tätä minä meinaan harjoitella ensi talvena.

  #238029 Ilmoita asiaton viesti

  four birdie kirjoitti: (28.10.2007 18:33:05)
  Eikä tarvinnut vasemman eikä oikean käden vetoa, kädet tuli sieltä aivan itestään läpi

  On se järkyttävää mitä ihminen luulee tekevänsä ja mitä todellisuudessa tekee.

  Sinäpä sen sanoit 😉

  #238030 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tänään käytin ensimmäistä kertaa kentällä sitä svingiä jonka olen muodostanut Fukken tarinoinnin perusteella. Siis sen muutaman päivän takaisen ahaa-elämyksen jälkeen jossa lyödään neutraalilla/heikolla gripillä ’pushslaissia’ oikealla kädellä. Tai ei siis lyödä mutta siltä se palloon tulo tuntuu. Korkeaa säännöllistä feidiä tulee (Muutama isompi feidi mutta silti hyvin pelissä) ja lyöntipituuttakaan ei voi moittia. Duffeja tuli vajaissa lähestymisissä muutamia mutta se kai oli kestettävä.

  14 griiniosumaa, loput neljä 2m sisällä griinin reunasta, 4 birkkua, 5 bogia, kolme 3:n putin griiniä. Tuntuu aika positiiviselta lyöntitavalta jo näin aluksi. Tällä mennään siihen asti kunnes tulee huono päivä, sitten vaihetaan taas tekniikkaa 😉

  #238031 Ilmoita asiaton viesti

  No enpä tiedä löinkö oikealla kädellä, mutta swingin sai siihen mitä ts on yrittänyt opettaa. Vappuaattona uusi ennätys 85 lyöntiä/kierros ja tuntui niin pirun hyvältä (nyt mä tän osaan!). Vappupäivänä piti tietysti mennä pelaamaan (jäykällä ja kipeällä kropalla) ja tuloksena katastrofi ennenkuin väylän 12 jälkeen sai homman taas toimimaan avauksissa. Onneksi sentään löytyi loppumetreillä. No eilen taas, (tai siis nyt) vietettiin(tään) nollauspäivää. Tuo juniori (kundi 14v.) uhosi että ennen greencardin 1 vuotispäivää tasoitus on singelissä, alle 2 viikkoa aikaa ja nyt se on 10,2. Lupasin jotain vielä määrittelämätöntä palkinnoksi. Ehdotuksia, jotain muuta kuin että otan omaan käyttöön sen uudet hoganit ja annan tilalle vanhat hyvät, pestyt cobrat;)?

  #238032 Ilmoita asiaton viesti

  Omakohtaiset kokemukset ovat hieman ristiriitaisia. Nyt oikea käsi piiskaa palloa kunnolla ja pallo lentää pääsääntöisesti oikealta vasemmalla vanhan pushin/faden sijaan. Uudeksi ongelmaksi tuli mataloitunut lentorata ja sen mukana tullut pidempi lyönti. Eka kierros takana ja suurin osa lähestymisistä meni pitkäksi… + satunnainen kylkiosuma on vaihtunut duffiksi.

  #238033 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Fabio kirjoitti: (5.5.2008 10:55:35)
  Omakohtaiset kokemukset ovat hieman ristiriitaisia. Nyt oikea käsi piiskaa palloa kunnolla ja pallo lentää pääsääntöisesti oikealta vasemmalla vanhan pushin/faden sijaan. Uudeksi ongelmaksi tuli mataloitunut lentorata ja sen mukana tullut pidempi lyönti. Eka kierros takana ja suurin osa lähestymisistä meni pitkäksi… + satunnainen kylkiosuma on vaihtunut duffiksi.

  Supistukset vaihtuneet tuon kuvaelman perusteella extensioon. Jatka samaan malliin… paitti käytä lyhyempiä mailoja 🙂

  #238034 Ilmoita asiaton viesti

  Itse huomasin tähän liittyen saman kuin mitä TS yllä jo totesi.

  Mitä enemmän aloin tuota rotaatiota miettiä ja ’oikea käsi alta’ -ketjua pohtia, niin sitä enemmän rupesi tulemaan syviä divotteja ja vähän duffin poikasta. Otin mailasta sentin alempaa kiinni ja johan lähtee kuin rusakko puskasta. Fade vaihtui draw:ksi ja pallot tuppaavat menemään aavistuksen vasemmalle.

  Nyt vain inhottaa se että mailat taitaa olla vähäsen epäsopivat. Tuntuvat hirvittävän raskailta, saa oikein kunnolla vääntää ranteilla ylös ja DSW:ssä pidätellä ettei kopsahda maahan liian aikaisin =/

  Taitaa olla aika ostaa itselleen parempi peli =)

  #238035 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä tuo oikean käden (tiedostettu) mukaanottaminen swingin voimantuottoon on omaan peliin tuonut aika lailla tolkkua. Viime kesänä aloin tuohon perehtymään, ja kylläpä vain kannatti.
  Roppa kaupalla on tullut varmuutta ja lisää mittaa(!!) lyönteihin. Aika lailla mielekkäämpää on pelailla, kun niitä birkkupaikkoja avautuu helpommin…jo pidentyneen lyönnin ansiosta.
  Toinen asia, jota lyönnin ’murtuessa’ muistutan mieleen, on vasemman jalan jämäkkyys. Eli vasen koipi ei päästä kroppaa liukumaan yli, vaan auttaa kiertymään.
  Näillä eväillä rähistään täällä Keski-Suomesssa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 166)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu kuinka sujuu oikealla kädellä lyöminen