7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Eurooppa tourin katseluongelma

Etusivu Foorumit Yleistä Eurooppa tourin katseluongelma

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 174)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1278700 Ilmoita asiaton viesti

  Näkyvätkö Europian Tourin kisat muulla tavoin kuin Viasatin kautta,missä
  Golfin selostus on muutettu suomeksi ja tapahtuu nyt Pasilasta? Ei voi
  ymmärtää miksi ammattitaitoinen britti/jenkki-selostus useamman selostajan
  voimalla on poistettu? Ei pelitä näin?

  #1278724 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on seuraavat kielivalinnat: SWE, NOR, DAN, ENG, ORG. Sekä ENG että ORG tuottavat selostuskieleksi suomen. Toivottavasti tämä on siirtymävaiheen ongelma. Olen tehnyt tästä Viasatille vikailmoituksen. Muutkin englanti-vaihtoehdon haluavat voisivat viestittää asiasta Viasatille.

  #1278730 Ilmoita asiaton viesti

  Luulin, että ongelma oli vain Viaplay:ssä – joka kyllä onnistui loppusyksystä viimein tarjoamaan myös englanninkielisen vaihtoehdon, miksi nyt ei! Kärvistelin sillä tämän päivän ja tarkoitus oli siirtyä Viasatin katsojaksi huomenna, kun fiilikseen vaan ei pääse ilman todella asiantuntevia ja ammattimaisen leppoisia selostajia, mutta pahalta siis näyttää.
  Varmasti lähtee palautetta, jos tilanne on huomennakin tuo. Viaplay:lle myöskin, näin ei voi jatkua!

  #1278735 Ilmoita asiaton viesti

  Käykääs lukemassa Twitterissä aiheesta, kyse ei ole Viasatin ongelmasta vaan ovat siirtyneet kokonaan selostuksessa kotimaiseen vaihtoehtoon. Kielellä ei ole merkitystä, mutta selostuksen pitäisi olla ammattitaitoista. Ikävä kyllä kotimaista, järjetöntä horinaa ei vaan pysty kuuntelemaan. Suosittelen kansalaisadressin avaamista asian osalta, eli Viaplay:n suuntaan vaan ankarasti palautetta kaikkien tuubien kautta.

  #1278739 Ilmoita asiaton viesti

  Ei voi olla totta – mutta on (Viasatin twiitistä):

  ”Suomalaisia kiinnostavat suomalaiset. TV-lähetyksissä näkyvyyttä ei aina voi taata, mutta suomalaisselostuksen avulla pystymme nostamaan omia pelaajiamme entistä tärkeämpään asemaan lähetyksissä. Luvassa on paitsi suomalaisten tulosseurantaa, kisoja sekä haastatteluita suorissa tv-lähetyksissä. Täytyy toivoa, että tänä vuonna näemme myös suomalaisvoittoja ja saamme vedettyä koko lajin suosiota suuremmaksi”, sanoo Viasatin urheilutuotannoista vastaava Ville Klinga.”

  Tarkennan vielä että ei minulla mitään ole sitä vastaan että selostus tehdään Viasatin studiosta Suomessa, mutta meille jotka haluamme alkuperäisselostuksen paikan päältä on annettava siihen mahdollisuus. Muuten se on goodbye.

  #1278740 Ilmoita asiaton viesti

  Luvassa siis lähetyksiä täynnä horinaa mitä Korhonen on tehnyt reiällä viisi ja mitä tarvitaan, että pääse cutista. Siis asioita mitä jokainen pystyy itse tarkistamaan European Tourin tulospalvelusta. Golf on niin tylsä urheilulaji seurata, että ketään se ei vedä kentille, vaikka jokaisen kierroksen jälkeen suomalaispelaajat kävisivät reikä reiältä tuloksensa läpi.

  #1278765 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä on sama ongelma kuin Premier Leaguen peleissä. Suomalainen selostus pilaa koko tunnelman, kun puhutaan koko ajan. On kuin selostaja olisi kerrankin päässyt ääneen, ja tykittää tulemaan kaiken mitä tietää, riippumatta siitä kuuluuko se meneillään olevaan tapahtumaan. Learning curve time. Vähän on enemmän. Äänen saa tietenkin pois, mutta ei se ole sama kuin englanninkielinen selostus. Klingangalla ei ole nyt tatsia tässä, vaikka aikomus on hyvä. Viasat golf on nyt harkinnassa jatkoa ajatellen.

  #1278784 Ilmoita asiaton viesti

  Vastaus Viasatin asiakaspalvelusta: Ainakaan tällä hetkellä ei ole saatavilla englanninkielistä selostusta.
  Nyt painostusta kehiin!

  #1278791 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä on sama ongelma kuin Premier Leaguen peleissä. Suomalainen selostus pilaa koko tunnelman, kun puhutaan koko ajan. On kuin selostaja olisi kerrankin päässyt ääneen, ja tykittää tulemaan kaiken mitä tietää, riippumatta siitä kuuluuko se meneillään olevaan tapahtumaan.

  Samaa mieltä. Tuo koskee melkein kaikki suomenkielisiä otteluselostuksia lajista riippumatta. ”Syöttää pallon/kiekon vasempaan reunaan”. Jokainen tv-katsoja näkee aivan saman itsekin. Miksi se täytyy selostaa? Vastaan itse: kun selostaja ei muuta osaa.

  Sen verran mitä olen muilla kielillä selostettuja futismatseja seurannut, niin tuollaista selostusta ei kuulu.

  Ehkä se ajan kanssa muuttuu, saa nähdä, toivottavasti.

  #1278802 Ilmoita asiaton viesti

  On kyllä valitettavan heikkotasoista tuo suomenkielinen ”selostus”. Mikähän siinä lie, että ”tällä hetkellä ei ole saatavilla englanninkielistä selostusta.” Jääkiekkolähetyksissä kyseinen asia onnistuu, mikä ettei golfkanavalla.
  Palautetta laitettu Viasatille, ehkäpä massapainostus auttaa tässä íhmeellisessä asiassa.

  #1278803 Ilmoita asiaton viesti

  Itsekin olin yhteydessä Viasatin asiakaspalveluun ja samaa kertoivat, tällä hetkellä ei ole saatavilla englanninkielistä selostusta eikä ole suunnitelmissa että olisi tulevaisuudessakaan saatavilla. Ei luulisi olevan vaikeata tarjota myös sitä alkuperäistä selostusta, saanhan sieltä jo nyt valittua ruotsin- tai tanskankielisen selostuksen.

  #1278804 Ilmoita asiaton viesti

  Joo palautetta lähti täältäkin. Pari tuntia suomalaisten jorinoita riitti. Vaihdoin selostuksen paremman puutteessa ruotsille, oijoijoijoi, mutta ennemmin sitäkin…

  #1278806 Ilmoita asiaton viesti

  Palautetta lähetetty! Protestiksi viasatpaketti irtisanottu.

  #1278811 Ilmoita asiaton viesti

  Haluamme tuoda nyt European tourille suomenkielisen selostuksen, koska tourilla on suomalaisia pelaajia ja suomalaiset selostajat seuraavat tarkemmin pelaajiemme edesottamuksia. Eli kuten sanoit, pelkän kielen vuoksi tätä ei tehdä, vaan haluamme tarjota alkuperäisen selostuksen, joka kiinnittää erityishuomiota myös Suomalaisiin pelaajiin.
  — siis tarjota alkuperäisen selostuksen?? – ymmärtääkseni se ei ole suomenkielinen.
  — meitä kiinnostaa golf ja kilpailu, ei välttämättä suomalaisten takia, vaikka se kiinnostusta lisääkin – sitä suuremmalla syyllä vaatisi ammattimaista selostusta!
  — Kun huomenna ja ylihuomenna ei ole mukana suomalaisia, saammeko selostuksen oikeana, joka tarkoittaa englanninkielistä, vai selostavatko suomalaiset huomenna sitä mitä heidän maanmiestensä edesottamukset ovat kahden ei-pelipäivän aikana?

  #1278827 Ilmoita asiaton viesti

  Liityn joukkoon ja laitoin myös Viasatille palautetta. Se että tuntee lajin ja suomalaiset pelaajat ei vielä tee selostajaa tai kommentaattoria. Eilen ärsytti myös kun lähetyksessä haastatellaan pelaajaa ja nämä hyväkkäät juttelee siihen päälle jonnin joutavia. Vaihdoin tänään kieleksi ruotsin vaikken sitä kunnolla edes osaa, kuitenkin korvalle miellyttävämpää. Luulisi että olisi helppoa vaihtaa suomessa suomalainen selostus vaihtoehdoksi vaikka tanskalle ja jättää englanninkielinen saataville.

  #1278835 Ilmoita asiaton viesti

  Aivan hölmöksi asian tekee se, että Viasatin satelliittiantennin kautta olen katsellut englanninkielistä selostusta varmaan 15v viime vuoden loppuun saakka. Koska selostus on olemassa, niin epäilen että tämä on kustannuskysymys? Palveluntarjoaja Viasat ei vaivaudu infoamaan asiakkaitaan näistä muutoksista, nehän tehdään meidän asiakkaiden etua ajatellen. PGA tour jäi aikoinaan pois samoin US Masters. Epäilen että vuoden päästä Viasatilla ei golfia ole lainkaan, kyllä tämä kanava alkaa olla taputeltu ja odottelen että järkevä palveluntarjoaja ottaa hoitaakseen eurooppatourinkin golflähetykset.

  #1278836 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä englanninkielinen selostus on laadukas, mutta ohjaus melko ala-arvoista. Erittäin brittihenkisten lasien läpi toteutettu- vanhoja staroja näytetään, vaikka tulos olisi ”ynnä muuta”- kategoriassa.

  Tarkennuksena lähetysoikeuksiin: Viasatilla ei ole koskaan ollut US Master`in oikeuksia, ne myydään erillisinä PGA Tour’in oikeuksista. Siksi Nelonen näytti niitä aikoinaan, vaikka Viasatilla näkyi PGA Tour.

  #1278837 Ilmoita asiaton viesti

  ET:llä sentään seurataan kisan kärjessä olevia toisin kuin PGA:lla eikä kesken kisan haastatella yhtä tähteä oli tulos mikä tahansa unohtaen kentän tapahtumat. Tähän vielä lisää jokaisen lyönnin seuraaminen ja selostajien hehkutus ja selitys miksi tuo lyönti ei nyt juuri onnistunutkaan niin yhden miehen show on valmis.
  – ja sitten nippu putteja tietämättä yhtään missä ollaan menossa.
  ET:n kuvaus oli ennen parempaa, se täytyy kyllä myöntää, mutta kisaa seuratessa edetään kuitenkin loogisesti ja tilanne on tärkeämpää kuin yksittäiset irralliset lyönnit. Siitä olisin jatkossakin valmis maksamaan, kunnollisella selostuksella.

  #1278839 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kaikki nämä kommentit saavat minut entistä tyytyväisemmäksi taannoiseen ratkaisuuni irtisanoa Viasat. Säästin viljalti rahaa ja mielipahaa.

  #1278842 Ilmoita asiaton viesti

  Ei tehdä tästä nyt numeroa, mutta kyllä minä niin mieleni pahoitin kun kuuntelin tämän päivän Abu Dhabin turnauksen suomenkielistä selostusta Viaplayltä (by-the-way Viaplayn sopimuksen saa irtisanottua koska tahansa). Arvatenkin nuori herra Tyry ja hänen kaverinsa Teemu selostivat kisaa studiossa lippahattu päässä ja lippa takana suojaamassa punaisia niskoja.
  Kyllä Viasatilla ja Viaplayllä pitää olla vaihtoehtona britti-englanninkielinen selostus, ei meikäläinen kestä näitä nuorten sällien suomenkielisiä sisäänlämpiäviä höpötyksiä. Pakko oli tehdä niin kuin joskus kultaisella (?) 70-luvulla jolloin lätkän MM-kisojen aikana laitoimme Raimo ”Höyry” Häyrisen päälle radion puolelta ja hiljensimme kokonaan TV:n äänen. Nyt vaan päinvastoin laitoimme telkun äänettömäksi ja kuuntelimme radiosta Yle Tampereen lähetystä (parempi vaihtoehto sekin sekin oli). Annoimme kyllä varsin suorasukaista palautetta Viaplaylle. Asiakas on aina oikeassa, aina.

  #1278869 Ilmoita asiaton viesti

  Onko joku kokeillut vaihtaa maa Britteihin tai Saksaan esimerkiksi F-Securen Freedomella ja sen jälkeen kirjautua Viaplayhin?
  En itse valitettavasti pysty asiaa testaamaan kun ei ole tuota Viaplayta.

  #1278874 Ilmoita asiaton viesti

  Lähetin Viasatin nettisivujen kautta eilen tämmöisen palautteen:
  ”Kun avasimme Viasat Golfin eilen aamulla, järkytys oli valtava, kun aikaisempi upea englanninkielinen selostus oli vaihtunut suomenkieliseksi. Olemme katsoneet Viasat Golfia ainakin 10 vuotta (Telia Viihteen kautta). Olemme aina nauttineet brittiläisistä selostajista. Heidän golftietämyksensä oli erinomaista. He tunsivat pelaajien taustat ja kertoivat juttuja pelaajasta, joka ruudussa kulloinkin näkyy. He pysyivät asiassa eivätkä selostaneet aivan jotain muuta kuin mitä katsoja näki. Myös selostajien taustajoukot tekivät kentällä kovasti töitä, jotta selostajat pystyivät kertomaan esim. miten pallo makaa ja millä mailalla pelaaja on lyömässä. Heidän selostuksensa oli myös hienoa viihdettä, kun he viljelivät harmitonta huumoria. Toista on nyt. Suomenkielinen selostaja, jonka nimeä en edes tiedä (enkä haluakaan tietää), on asiantuntemuksensa osalta tasolla ’musta tuntuu’, ’luulisin’, ’muistaakseni’, ei tunne pelaajia, ei osaa ääntää heidän nimiään, höpöttää jotain koko ajan eikä höpötyksen lomassa ollenkaan seuraa mitä ruudussa näkyy. Jos selostuskieli on vaihdettu siksi, etteivät kaikki Suomessa ymmärrä englantia, tilanne ei yhtään parane tuon selostajan toimesta, kun hän sanoo esim. ’back-to-back-birdies’ ja ’no worry’. En usko, että tilanne muuttuu, vaikka selostaja vaihdettaisiin toiseen suomenkieliseen selostajaan, koska yksinkertaisesti suomalaisten asiantuntemus ja ammattitaito ei riitä brittien rinnalla. Siispä: miten saan selostuskielen vaihdetuksi englanniksi?”

  Minulle on ihan yks hailee, jos suomenkielinenkin selostus on jatkossa käytettävissä siltä varalta, että joku haluaa sitä kuunnella. Pääasia on, että mahdollisuus kuunnella lähetystä englanninkielisenä palautetaan ja pikaisesti!

  #1278875 Ilmoita asiaton viesti

  Kanindödare: olen kanssasi jetsulleen samaa mieltä, hyvä kommentti.
  Viaplayllä tai Viasatilla voi olla suomenkielinen optio tyyliin oma ikoni jota voi klikata tai TV:n kielivalinta mutta britti-englantilainen selostus on must.
  Suomenkielinen selostus ei pääse samalle tasolle sadassakaan vuodessa?

  #1278881 Ilmoita asiaton viesti

  Olen katsellut Viasatia vuodesta 2001 golfin vuoksi ja olisin vaihtanut jo miljoona kertaa pois, jos olisi ollut joku muu vaihtoehto tarjolla. Vääriä laskuja (voitte arvata mihin suuntaan) on tullut tänä aikana keskimäärin yksi per vuosi jne jne.
  Tämä että englantia ei saa selostukseksi tällä hetkellä on ihan naurettava selitys, kun tarjolla on ruotsi, tanska, norja ja ties mitä. Kuvastaa hyvin taas kyseisen putiikin toimintaa. Ei ole asiakaspalvelu tätä päivää eikä ole koskaan ollut.

  #1278889 Ilmoita asiaton viesti

  Komppaan täysin Kanindödaren palautetta Viasatille. Reklamoin itsekin puhelinpalvelun kautta samasta aiheesta, puhelimeen vastasi elämään kyllästynyt tympeä mies-”asiakaspalvelija”. Muutosta ei hänen mukaansa ole
  tulossa, koska niin moni haluaa kuulla suomalaisten pelaajien tilaanteesta.
  Eiköhän suomalaistenkin peliä seurata, kunhan pelaavat kärkiryhmissä.
  Olisi mielenkiintoista lukea tältä palstalta Viasatin/Viaplayn virallinen
  selitys muutokselle ja ovatko aikeissa palauttaa oikeat selostajat kehiin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 174)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Eurooppa tourin katseluongelma