Vuoden viimeinen kierros… - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Teemu Tyry

Vuoden viimeinen kierros...

Albatross Golfia pidetään Tsekin parhaana kenttänä.

KUVASSA ALBATROSS kentän 16:s reikä Prahassa.

Niin on taas muka kiirettä pitänyt, että en ole blogia päivittänyt… Kiire on ollut hirmuinen, mutta myönnän suurimman osan niistä olevan tekosyitä. Eniten minua aina hirvittää aloittaa kirjoittaminen sillä tiedolla,että taas menee pitkäksi.

Nyt ei mene. Pistän kuitenkin lyhyesti vuoden pelit kirjoihin ja kansiin.Noin 75 kierrosta joka on taas enemmän kuin ennakoin.

Arvosana omille suorituksille 8+. Välillä hoksausten ja riittävän unen johdosta ihan maailmanluokan peliä ( lyhyinä annoksina), heikkoina hetkinä töherrystä jollaista ei uskoisi tekevänsä.

Kuitenkin viihdyin kentällä oikein hyvin ja sain parista asiasta isosti kiinni. Nyt pitää vaan laittaa fysiikka kuntoon ja järjestää tulevalle kaudelle aikaa pelaamisen lisäksi myös treenata.

Kierrosten määrä oli kuitenkin hurja jo nyt. Ulkomailla 22 eri kenttää, kahdeksan huippuluokan (työ)matkaa. Uusien bongattujen kenttien määrä ja taso ylittivät kaikki aiemmat vuoteni.

Seuraavassa top-ten listani pelatuista:

Yas Links, Jumeirah Fire, Albatross ( Tsekki,) Hills (Göteborg), Bethpage Black, Oitavos Dunes, Lykia LInks, Montgomerie Course ( Belek) Banyan, Black Mountain, (Hua HIn)

Nämä siis ilman järjestystä ulkomaisista. Jos yksi pitää nostaa ylitse muiden on se Albatross Prahassa. Odotukset ylittyivät huimasti. Suosittelen kaikille Prahan matkaajille-maailmanluokan kenttä ilman kikkailuja.

Hyvän avauksen jälkeen viimeisellä väylällä pääsee lyömään lähestymistä noin 150 metrin päästä. Klubitalo häämöttää taustalla.

PUULA GOLF KANGASNIEMELLÄ ON PYSÄHTYMISEN ARVOINEN YHDEKSÄNREIKÄINEN KENTTÄ.

World Cupin voittaja ( Nick Faldo parinaan) David Carter johtaa Albatrossissa valmennusakatemiaa, paikallinen kenttämestari on hakenut oppia ja kokemusta ulkomailta ja palaa ammattiylpeyttä sekä nöyryyttä.

Kotimaan kentistä positiivisimmat tuntemukset kentän ja palvelun osalta koin Gumbölessä, Kulloossa sekä Aura Golfissa. Puula Golfin kävin kiertämässä ilman mailoja auton kanssa- Ensivaikutelma oli erittäin positiivinen. Yhdyn Antti Peltoniemen määritelmään Puulasta. Suomen paras yhdeksänreikäinen kenttä.

Määrällisesti eniten pelasin Talissa, näin myös Tapaninpäivänä jolloin 18:n kuuluisa saarni menetti kolmannen haaransa myrskytuulessa.

Tali on saanut paljon siipeensä kentän kunnosta. Ja mielestäni aivan syystä. Kenttä oli keväästä asti vain välttävällä tasolla. Finnair Mastersiin se saatiin meikattua kohtuulliseen kuntoon, loppuvuosi oli vaikeaa. En lähde arvioimaan tarkemmin syitä asiaan, mutta resurssien puutteesta tuskin on kysymys. Väistyvä toiminnanjohtaja Ilkka Ulander saa valitettavan tahran kilpeen, vaikkei kentän kunto suoranaisesti hänen vastuullaan olekaan. Komentoketjun selkeyden puute kentänhoidossa on haaste muuallakin kuin Talissa.

Uuden toiminnanjohtajan nim on jo melko yleissti alalla tiedossa. Se julkaistaan heti vuodenvaihteen jälkeen. Saappaat ovat suuret ja odotukset korkealla. Sovin ko. henkilön kanssa ”puolileikilläni” ennen valintaprosessin alkua, että rikon oman Lassi-Pekka Popo Tilanderin kanssa tekemäni Talin golfmarathon ennätyksen 1990 luvulta jos hän tulee valituksi.

Lassi-Pekka Tilander sai loppusyksystä uransa toistaiseksi merkittävimmän tilauksen.

”EI JAKSA ENÄÄ MOISTA”, ILMOITTI LASSI-PEKKA TILANDER EHDOTUKSEENI 11 KIERROKSEN PELAAMISESTA

Se on 10 kierrosta keltaisilta lyöntipaikoilta normaalisäännöin 20 h 7 minuutin aikana .Popo pelasi tuolloin yhteisen retkemme 792 lyönnillä, minä jäin 800 lyönnin rajan taakse (801).

Mikäli uusi tj. kykenee kentän edestä tyhjentämään keskikesän kiireettömänä päivänä, lähden tavoittelemaan 11 kierroksen (198 reikää) pelaamista 21 tunnin aikana paria kierrosten välillä vaihtaen. Popo Tilander on nimittäin ilmoittanut jo moneen otteeseen, että hän ei tuohon enää pysty ,”etkä pysty sinäkään”. Vaan kyllä Poponkin saa 1-2 kierroksen ajan jänikseksi pienellä kiristyksellä.

Parempaa kautta 2012 toivottaen

Teemu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje