16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Tunisian paluu

Muutamien vuosien takaiset terrori-iskut karkottivat Tunisiasta kaikki golfaavat ja muutkin turistit peräti kolmeksi vuodeksi. Turismi on Tunisialle yksi tärkeimmistä tulonlähteistä ja olisi luullut, että näinä lamavuosina esim. golfkentät olisi jätetty täysin rempalleen, mutta vielä mitä! Kaikki samat ihmiset istuivat siellä samoilla vanhoilla paikoillaan vain odottamassa, että joku tulisi. Riemu olikin rajaton, kun pari viikkoa sitten ilmestyin paikalle 79 suomalaisgolfarin kanssa. Kentistä oli kolmen lamavuoden aikana pidetty hyvää huolta ja kaikki toimi yhtä hyvin kuin aina ennenkin.

Omat Tunisian matkani ovat yleensä aina suuntautuneet Soussen kaupungin liepeillä sijaitseville El Kantaoui -klubin kahdelle kentälle, joiden laatua ja kuntoa pystyi nytkin luonnehtimaan aivan kohtuulliseksi. Merkkinä siitä, että tunisialaiset haluavat saada golfarit takaisin mahdollisimman pian, on matkojen hintataso. Viikon matka, johon sisältyi niin lennot, hotellit, ruoat juomineen ja kaikki golf, ei maksanut kuin vaivaiset 699 euroa. Siitä ei golfmatka paljoa halpene.

Monet epäilevät edelleen maan turvallisuustilannetta, mutta paikan päällä näki selvästi, kuinka paljon siihen asiaan oli maassa panostettu. Metallinpaljastimia oli jopa golfklubin sisäänkäynninyhteydessä, hotelleista puhumattakaan ja turvamiehiä oli sijoitettu lähes kaikkialle ja jopa golfkentillä heitä väijyi siellä sun täällä.

Kun Turun torillakin voi saada puukosta, on tietenkin pakko lopuksi todeta, ettei maailmasta enää täysin turvallista paikkaa taida enää löytyä. Kun ei sekään tunnu auttavan, että pysyisi vain kotona.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje