Tilander tuulettaa |
28.5.2017

Ruohopeittoja odotellessa…

Kevät on usein julmaa aikaa ja joidenkin tilastojen mukaan myös itsemurhat yleistyvät tähän vuodenaikaan. Kehottaisin kuitenkin kaikkia kenttämestareitamme malttamaan siinä suhteessa mielensä vaikka niin monilla kentillämme tasaiset ruohopeitteet antavat vielä odottaa itseään.
Syypäitä tähän tilanteeseen ovat luonnollisesti huonohko talvi ja varsinkin poikkeuksellisen kylmä kevät. Vuodet eivät ole veljiä keskenään ja näin kylmää kevättä ei ole koettu miesmuistiin. Pitempään eläneet väittävät jopa, että edellisestä kerrasta on kulunut jopa 60 vuotta.

Tyypillinen huonosta keväästä kärsinyt on Tali, jonka kiersin talven jälkeen ensimmäistä kertaa viime torstaina. Kentän tilanne ei todellakaan silmiäni hivellyt, mutta peli kyllä sujui vanhassa brittihengessä, ”pelaa pallo niin kuin se makaa ja kenttä sellaisena kuin se eteesi avautuu,” Talin ja monen muunkin vanhemman suomalaisen kentän ongelma on kaikki paikat vallannut yksivuotinen Poa Annua -ruoho, jota myös rikkaruohoksi haukutaan. Jos sen kasvu ei pääse heti toukokuun alussa vauhtiin, päästään tasaisista ruohopeitteistä nauttimaan vasta juhannuksena, niin kuin taitaa tänäkin kesänä käydä.

Talissa tämä yksivuotisten ja monivuotisten ruohojen ero korostuu kahdella viheriöllä, jotka on äskettäin uusittu ja joihin on ulkomailta ostettu rullatavarana hyvät ja monivuotisilla lajikkeilla varustetut pinnat. Nämä viheriöt (7 ja 11) ovat kutakuinkin eheät. Tietysti agressiivinen Poa vähitellen hyökkää niillekin, mutta hyvin ne ovat ainakin vielä puolensa pitäneet.

Yllä olevasta johtuen löytyvät tämän hetken parhaat ruohopeitteet suhteellisen uusilta kentiltä, joita löytyy kyllä aivan tarpeeksi. Huonokuntoisilla kentillä tulee sattuma peliin mukaan varsinkin viheriöillä, mutta eikö tämä onnen elementti ole muutenkin tässä pelissä aina mukana. Tylsäähän tästä tulisi jos aina vain parhaat voittaisivat.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti