Tilander tuulettaa |
20.6.2017

Kymmenen Ryder  Cup -pelaajaa Vanajanlinnassa

Paljon entisiä mestaripelaajia on liikkeellä keskiviikkona (21/6)alkavassa ammattilaisten Euroopan Senior Tourin virallisessa, kolmen päivän mittaisessa osakilpailussa. Ehkä tunnetuin heistä on Englannin Mark James, joka on voittanut Euroopan normaali Tourilla peräti 17 kertaa. Ryder Cup’issa hän on edustanut Eurooppaa 7 kertaa ja toiminut lisäksi vuoden 1999 -ottelussa kapteenina.

Kaikkiaan kymmenen Vanajanlinnan tämän viikon vieraista on jossain uransa vaiheessa pelannut tässä golfin tärkeimmässä ottelussa ja lisäksi paikalla on Espanjan Miguel Angel Martin, joka selvisi vuoden 1997 otteluun, mutta jota kapteeni Severiano Ballesteros ei päästänyt kentälle lainkaan.

Mukana on myös Pohjois-Irlantia edustava Ronan Rafferty, joka oli Euroopan eniten tienannut golfari vuonna 1989. Toinen Hämeenlinnassa mukana oleva irlantilainen on Philip Walton, joka vuoden 1995 Ryder Cupissa upotti, polvet horjuen, sen ratkaisevan viimeisen putin, joka ratkaisi silloin voiton Euroopalle.

Italian Constantino Roccan muistamme ehkä parhaiten siitä kun hän, vuoden 1995 British Openissa upotti viimeisellä viheriöllä valtavan pitkän putin, pääsi uusintaan häviten sen sitten USA:n John Daly’lle.

Imatralla syntynyt, mutta sittemmin Ruotsiin siirtynyt ja ET:llä menestynyt Jarmo Sandelin on nyt tullut täysi-ikäiseksi ja avaa senioripelinsä tulevana keskiviikkona. Suomalaista seuraa hän saa Mikael Piltzistä, joka on maamme ainoa edustaja tässä kilpailussa.

Erittäin mielenkiintoinen vieras on ikuisena amatöörinä pidetty ja kaikki mahdolliset amatööritittelit voittanut Gary Wolstenholme, josta tuli ammattilainen vasta seniori-iässä. Hän oli pitkään, eli vuodesta 1987 lähtien, vakiovieras Erkko Trophyssa, voittaen sen kerran ja häviten vuonna 2003 uusinnassa maamiehelleen Ross Fisherille.

Merkittävä vieras on myös aikanaan Zimbabwea edustanut tyylikäs Mark McNulty, jolla on 15 voittoa ET:llä. Nykyään mies näyttää edustavan hieman vakaampaa maata eli Irlantia.

Kaukaisimmat vieraat tulevat aina Australiasta saakka. Mike Harwood on viisinkertainen ET-voittaja, Greg Turnerille niitä on kertynyt 3 ja Peter Fowler on voittanut, yhdessä Wayne Gradyn kanssa, vuoden 1989 World Cup’in.

Ensi keskiviikosta perjantaihin riittää Vanajanlinnan mainiolla kentällä siis paljon nähtävää. Vanhat mestarit osaavat edelleen pelata ja ehkä heihin on meidän tavallisten amatöörienkin helpompi samaistua ja omin silmin todeta kuinka golfpallo edelleen tottelee eläkeikää lähestyvien legendojen letkeitä svingejä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.