14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Golfia Pohjois-Kyproksella

Useampien hyvien yritysten jälkeen onnistuin vihdoin pari viikkoa sitten vierailemaan Pohjois-Kyproksella ja maan ainoalla golfkentällä nimeltä Korineum Golf & Beach Resort. Paikka on tuttu sadoille suomalaisgolfareille, joita on paikalla vieraillut sen reilut kymmenen vuotta, jonka kenttä on ollut olemassa.

Tämä golfklubi on sikäli mielenkiintoinen, että sen syntysanat lausui, nyt jo edesmennyt, suomalainen vuorineuvos Kauko Rastas, joka lomaili seudulla aikanaan paljon. Hän yllytti klubin johtajan, Umut Gurtuncin ja tämän perheen golfkentän tekoon, osoittaen heille myös tarkoitukseen sopivan maa-alueen.

Rastasta muistetaan klubilla edelleen, hänen nimeään kantavalla tärkeällä kilpailulla. Paljon tätä hanketta ennen oli Kauko Rastas rakentanut hienon oman golfkentän Espanjan Aurinkorannikolle. Tämä kenttä, nimeltään Guadalhorce, on Kosti Kurosen suunnittelema ja sijaitsee lähellä Malagan lentokenttää.

Myöhemmällä iällä golfista innostunut Kauko Rastas oli aikanaan ns. idän kaupan suuria nimiä rakentaen rajan taakse mm. keskisuuren teollisuuskaupungin nimeltä Kostamus. Idän kauppaan liittyvissä asioissa hän sai paljon vetoapua oikein hyvältä ystävältään, Presidentti Urho Kekkoselta.

Korineumin kenttä oli käyntimme aikana aivan erinomaisessa kunnossa ja sitä oli ilo pelata. Tosin kentän alkupuoliskon kovat nousut vaativat kävelevältä seniorilta hyvää kuntoa, mutta ponnistelut korvataan huimaavilla merellisillä näkymillä. Korineum on tällä hetkellä täydellinen resort-kohde, josta tasokkaita huoneita löytyy yli 80 kappaletta. Klubilla on myös poikkeuksellisen monipuoliset harjoitusalueet ja jopa kolmen reiän mittainen harjoituskenttä.

Korineumista puhuttaessa pitää myös mainita varttitunnin matkan päässä sijaitseva hyvin vanha ja viehättävä kaupunki nimeltä Kyrenia. Sen vanhin osa ja satama ovat ehdottomasti käynnin arvoisia ja siellä on nähtävyyksien ohella mahdollisuus tehdä poikkeuksellisen edullisia ostoksia. Sanotaan, että esim. alkoholin hinnat alittavat siellä parhaimmatkin tax free -tarjoukset. Klubilta järjestetään päivän mittaan säännöllisiä kuljetuksia Kyreniaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje