26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Tigerin tuskaa

Avasin äsken nettini ja pääsin yllättäen ja vielä livenä todistamaan Tiger Woods’in peliä Jack Nicklausin isännöimän ja Tigerin viidesti voittaman Memorial -kisan kolmannen kierroksen viimeisellä reiällä. Tiger oli selvinnyt – nippa nappa – kahden kierroksen jälkeen jatkoon, mutta kolmannella mies kulki täysin varjojen mailla. Viimeinen uloslyönti meni vesiesteeseen vasemmalle. Dropin jälkeen hän jäi edessä olevan puun katveeseen ja joutui taivuttamaan seuraavaa lyöntiä sen ympäri, jääden tämän par-4 reiän viheriöstä noin 30-40 metrin päähän. Seuraava lyönti ei aivan yltänyt viheriölle vaan valui jyrkkää rinnettä parikymmentä metriä taaksepäin ja ajautuen paikkaan jossa bunkkeri jäi hänen ja reiän väliin. Sitten seurasi duffi hiekkaesteeseen ja sieltä noin 3 metrin päähän, josta kahden putin jälkeen korttiin kirjoitettiin ”lumiukko” kahdeksikko. Kierroksen tulokseksi tuli hämmästyttävä 85, mikä on miehen kaikkien aikojen huonoin tällaisissa yhteyksissä. Tätä kaikkien aikojen nöyryytystä seurasi – painostavan hiljaisuuden vallitessa – valtava ja paikalle vanhan mestarin sisääntuloa varta vasten kerääntynyt yleisö, eikä Tiger’ille todellakaan jäänyt paikkaa mihin piiloutua. Katsojatkin, minä mukaan lukien, kokivat kaiken näkemänsä varmasti kovasti ahdistavana.

Tiger Woods’in viime aikojen kompurointia on yritetty selittää teknisillä ongelmilla, mutta yhä enemmän alkaa tuntua siltä, että vika on korvien välissä ja vanha vahva itsetunto alkaa olla pelkkä muisto vain. Kukaan ei enää usko, että mies voittaa enää yhtäkään Major -turnausta saati sitten muutakaan ja Jack Nicklaus’in ennätys(18) tulee ilmeisesti kestämään iät ja ajat.

Tigerin lopullinen poistuminen kuvioista tulisi varmasti supistamaan golfiin tulevia rahavirtoja tuntuvasti, koska uusien tähtien valovoima ei tule yltämään Tigerin tasolle. Hänenlaisia ilmiöitä ei nimittäin synny kuin korkeintaan kerran vuosisadassa. Tulemme tietysti näkemään loistavia ja varmasti Tigerin tasoisia pelaajia, mutta koko hänen tarinansa on ollut niin poikkeuksellisen kiehtova, ettei sellaista hevin synny. Tiger Woods tulee varmasti vielä pitkään oleva se ainoa golfari, jonka nimi tunnetaan – lajista riippumatta – kaikkialla maailmassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)