Blogit | Teemu Tyry |
30.1.2017

Thomas, Wang ja Rahm sankareina – golfmaailman huipulla tuulee

Tammikuun päättyessä ei kannata vielä tehdä suuria yhteenvetoja pääkiertueiden sankareista. Ennustuksia kuitenkin jo nähdyn uusien sankarien läpimurron myötä on lupa kirjoittaa. Suurelle yleisölle tuntemattomampia nimiä, nuoria pelaajia, on noussut kolkuttelemaan tähtien kantaan.

PGA Tourilla Justin Thomas (23-v) lunasti kalenterivuoden alkuun kahdella näyttävällä voitollaan paikan maailmanlistan kärkikymmenikköön. Jo marraskuinen Malesian kisan ykköstila avasi menestysputken, joka voi kauden mittaan kantaa hyvinkin pitkälle. Thomasin paras kaveri Jordan Spieth ei ollut lainkaan yllättynyt läpimurrosta, vaan uskoo ”helpoilla kentillä” menestyneen Thomasin pärjäävän myös kovemmissa kinkereissä.

Jon Rahm vaihtoi talvikauden aikana palloa myöten varustuksensa uusiksi.Kuva Getty Images

Jon Rahmin (22-v) nopea kotiutuminen PGA Tourin ja majorien tunnelmaan näkyi selkeänä jo edelliskaudella. Pohjalla on hurjan upea menestysputki Arizona State Universityssa (11×1), jossa Phil Mickelsonin veli Tim on koulinut espanjalaista timanttia.

Erona maan aiempiin supertähtiin ( Ballesteros, Olazabal, Jimenez, Garcia) Rahmilla on plakkarissaan hyvät pohjat yliopistovuosilta USA:n elämänmenoon ja kenttiin. Varmaksi ei voi menestystä luvata, mutta Rahm saattaa olla jo alkaneen kauden suurin nousukas.

Korealaiset naiset ovat voittaneet 21 major-kisaa. Jeunghun Wangh nousi niiden pelaajien joukkoon, joiden toivotaan nostavan Korean miesten saldon kahteen. Y.E. Yang osoitti kovuutensa vuoden 2009 PGA Championshipissa kukistamalla Tiger Woodsin. Kuva: Getty Images.

Korean Jeunghun Wang (21-v) säväytti jo edelliskaudella, mutta lähinnä Aasiassa pelatuissa kisoissa. Marraskuun toinen tila kivikovassa Nedbank Challengessa sai jatkoa tammikuussa Abu Dhabissa (11.) ja Qatarissa (voitto).

Hontelo nuorukainen kompasteli vuoden 2016 majoreissaan (2xMC). Sunnuntaisen voittonsa myötä hän nousi Korean ykköspelaajaksi ja vahvaksi ehdokkaaksi myös Mastersin osallistujalistaan. On ennenaikaista nostaa Wangia vielä Thomasin ja Rahmin rinnalle, mutta niin vahvoja ovat otteet olleet, että Qatarin voitto voi saada jatkoa isommissakin kinkereissä jollain aikavälillä. Vuoden aikana nousua maailmanlistalla on tullut 125 sijaa (164-39).

Vuoden 2016 käynnistyessä ennakoitiin kolmikon Jason Day, Jordan Spieth ja Rory McIlroy ratkovan lähes keskenään ykköstilojen kohtalon majoreissa ja muissa suurkisoissa.

Toisin kävi. Sankareiksi nousivatkin Danny Willett, Dustin Johnson, Henrik Stenson ja Jimmy Walker.

Tammikuun menestyjät saavat talven ja kevään edetessä rinnalleen vielä muita nousukkaita.

Varmaa on vain se, että tämän kauden majoreihin lähdetään ennätyksellisen tasaisista lähtökohdista. Viimeisten kahden vuoden aikana vahvoja näyttöjä antaneita voittajakandidaatteja on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Mikko Ilosen kaksi karsiutumista Lähi-Idässä pohjautuivat huonoon puttipeliin, ehkä osittain myös yhdeksän tunnin aikaeroon viiden viikon USA:n leirin jälkeen. Dubain ja Malesian kisat toivottavasti kääntävät kelkkaa jo oikeaan suuntaan.

Mikko Korhosen peli-ilme on ollut lupaavan ryhdikäs viimeisten kuukausien aikana.Getty Images)

Mikko Korhonen nousi otsikoihin Etelä-Afrikan seitsemännellä sijallaan. Jaettu kärkipaikka Qatarissa kisan puolivälissä karisi viikonloppuna. Isot propsit Korhonen ansaitsee tason nostosta. Pitkiä huonoja jaksoja ei uralta löydy, laadusta pelaajana kertoo  jatkoonpääsyprosentti European Tourilla (68,1).

Loppuun neljä nimeä, joiden uskon voittavan majoreita kuluvalla kaudella.

Patrick Reed, Rory McIlroy, Hideki Matsuyama, Phil Mickelson.

Jos kaksi osuisi kohdalleen, voisi tulosta pitää erittäin hyvänä. Yksi neljästä olisi sekin ok tulos.

Artikkelia korjattu 31.1. klo 16.35 Wangin kuvatekstin osalta.

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Issortabla,
Paljon kiitoksia aiheellisesta korjauksesta, joka on tehty kuvatekstiin Wangin kohdalle.
yt.
teemu tyry

Nyt on unohtunut, että Yang Yong-eun (Y.E. Yang) voitti PGA Championshipin 2009, vai lasketaanko saldoa vasta jostain muusta vuodesta, kun se on jo nollautunut?

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.