Blogit | Sanna Nuutinen |
23.10.2017

Syysblogi, eli syitä syysgolfille

Aamupakkasia, kenttä pidetään auki enää “on offina”, tuulee, sataa ja sormet ovat niin kohmeessa, että hyvä jos maila pysyy kädessä. Pääsin juuri hyvän wedge-treenin makuun ja mailan sweetspot löytyi. Olisi kiva jatkaa, mutta enää ei näe palloa tässä hämärässä. Pimeä tulee lopulta klo 18:45 ja on aika kerätä pallot  ja mennä autoon, jossa on onneksi tehokas lämmitys ja penkinlämmitin. Olin taas ainut henkilö harjoitusalueilla. Enkä ihmettele.

Suurimmalla osalla kilpailevista amatööreistä on käynnissä off-season, koululaiset ovat kiinni kouluhommissa ja klubipelaajiin törmää enää kentällä kun säätiedotus on optimistinen. Ylemmillä kiertueilla ja karsintoihin valmistautuvilla pelaavilla ammattilaisilla alkavat ulkomaan leiritykset olemaan ajankohtaisia ja kausi jatkuu joulukuulle. Se alkaa taas aika pian vuoden vaihtuessa uudeksi. Lomat pidetään sitten joskus…

Syksy on aina ollut tietyllä tapaa uusiutumisen aikaa. Joillekin se on uusivuosi lupauksineen, mutta minulle se on syksy. Kun katson taaksepäin, syksyisin on aina tapahtunut  muutoksia. Koulut ovat alkaneet, siirtyminen uudelle luokalle, uuteen kouluun, muutto ulkomaille opiskelemaan, paluu Suomeen ja ammattilaiseksi siirtyminen ovat aina ajoittuneet syksyyn. Myös kauden loppuminen, pieni loma ja siirtyminen hallikauteen tapahtuivat amatöörinä näihin aikoihin. Mennyttä analysoidaan ja vuoden loppuneljänneksellä alkaa jo seuraavasta kaudesta unelmointi, uusien tavoitteiden asettaminen ja ryhdytään tarvittavien muutosten tekemiseen, jotta ne saavuttaa.

Se on pakko olla nuo pimenevät illat ja synkkä sateinen keli. Tai luonnon kauneus ja raikas ilma, jotka antavat aina tilaa ajattelulle. Kesä mennään usein haipakkaa ja syksyllä pysähtyy miettimään. Pimeä tulee aikaisemmin ja iltaisin on aikaa sosiaaliselle elämälle ja voi taas esimerkiksi kirjoitella blogia.

Tässä vielä muutamia syitä syysgolfeille:

  • Kentällä on rauhallista eikä tiiaikaa tarvitse varata viikkoa etukäteen, jotta saa primetime-ajan. Harjoitusalueilla on hyvin tilaa rakentaa erilaisia harjoitteita griinin ympärille ja musiikkia voi kuunnella kännykän kaiuttimesta häiritsemättä muita.
  • Pimenevät illat ja ruskansävyinen luonto ovat kauniita. Mieli lepää.
  • Metsästä löytyy bonuksia, kuten sieniä piirakkaan ja puolukoita drinkkeihin.
  • Lämmintä kotia oppii arvostamaan ja ruoka maistuu aina paremmalta pienen ulkoreippailun jälkeen.
  • Käyttämättömät peliliput pitää väkisinkin päästä käyttämään. Kun pelaamaan lähtee vähän pakostakin, jälkeenpäin on voittajafiilis.
  • Lempipipon saa kaivaa esille ja vetää syvälle päähän.
  • Jos mahdollista, syysgolfit on toki kiva myös toteuttaa jossain Etelä-Euroopassa, jossa ilma on mieluisa ja valoa riittää hyvin vielä tähän aikaan vuodesta. Moni tuntuu valitsevan tämän vaihtoehdon ja se suotakoon heille.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.