Marcel Siemin unelma Mastersista - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Teemu Tyry

Marcel Siemin unelma Mastersista

Hassan II Trophyssa asetelma viikonlopulle on kihelmöivä monellakin tavalla. Saksan Marcel Siem johtaa, voitolla hän nousee lähes satavarmasti maailmanlistalla 50:n joukkoon ja Mastersiin-ensimmäistä kertaa elämässään.

Osallistujalistalla ovat hänen maanmiehistään jo Bernhard Langer ( kisan voittaja 1985 &1993) sekä Augustassa vaisusti pelannut MartinKaymer.

Siem on pelannut European Touria Mikko Ilosen tavoin jo vuosituhannen taitteesta alkaen. Henkeä täynnä oleva tuittupää oli iso tähti amatöörinä, kypsyminen menestyjäksi European Tourilla otti kuitenkin käytännössä vuosikymmenen. Kaudella 2012 Siem (1,37 milj.euroa) ansaitsi samanverran kuin neljällä edellisellä yhteensä ollen rahalistallakin 14.

Louis Oosthuizenin avausvastustaja Marcel Siem ehti jakaa maanantain harjoittelun ohessa nimikirjoituksia. Kuva: All Over Press

Otteisiin on tullut tasaisuutta, jota asiantuntijat hänenkin tapauksessaan kuvailevat kliseenomaisesti henkiseksi kypsymiseksi. Saksalaisen kuppi ei enää kiehahda yli niin usein kuin aiemmin on ollut tapana. Siemin pelitapa uppoaa yleisöön, hän lyö palloa pitkälle ja elää tilanteisssa vahvasti mukana.

European Tourilta hänellä on kaksi voittoa, joista viimevuotinen Ranskan mestaruus kivikovassa seurassa nosti miehen arvostuksen aivan uudelle tasolle. Kauden 2006 päätteeksi parivaljakko Siem-Bernhard Langer ylsi World Cupissa ykköseksi. Langerin isällinen ja rauhoittava vaikutus oli tuollloin tärkeä tekijä Siemin peliesitykseen.

Mikko Ilonen pelasi tuplabogista huolimatta näyttävän kierroksen. Kuva: Juho Vesanen

Lauantaina Siem saa pelikaverikseen Mikko Ilosen, joka niinikään metsästää kolmatta ykköstilaansa Tourilla. Mikolla on saksalaisen tavoin yksi huippukausi (2007, rahalistalla 34.) cv-historiassaan. Ennusmerkkejä sille, että meneillään olevasta voisi tulla toinen, jopa vieläkin parempi, on olemassa.

Ilosen saldo kolmesta aiemmasta Marokon kisasta ( kolmas, seitsemäs, 17.) on parempi kuin missään muussa kisassa. Näissä kolmessa kisassa sekä meneillään olevassa kisassa hänen yhteenlaskettu lyöntiensä määrä on alhaisempi kuin kenelläkään muulla kilpailijoista. Takaa-ajajalla on yleensä parempi lähtökohta kierrokselle kisaa johtavalla, joten lauantain kierros on suomalaisittain täynnä odotuksia.

Kisan puolivälissä on vaikeaa lähteä ennakoimaan lopullista tuloslistaa. Silti uskon Ilosen (-9) olevan sunnuntainakin mukana voittotaistossa yhdessä Siemin sekä vuoden 2011 voittajan David Horseyn (-9) kanssa.

Pidetään peukkuja Mikko Iloselle, jolla on ennen Marokon kisaa plakkarissaan 24 sijoitusta kymmenen joukkoon ET:n kisoissa. Hän ei ole yltänyt yhdessäkään yksittäisessä kisassa kolmeen top-10 sijoitukseen. Nyt siihen on erinomaiset mahdollisuudet, kotimaassa toki toivotaan Ilosen nousevan voittoon ja Marokon golfkuninkaaksi.

Teemu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)