Kuluneen kauden fiiliksiä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Kuluneen kauden fiiliksiä

Kulunut golfkausi on tuntunut monesta syystä toistaiseksi parhaimmalta.

Asiaan vaikuttavat monet erilaiset lajiin liittyvät tekijät pelaamisen lisäksi, joista en edes osannut oikein haaveilla aloittaessani lajin neljä vuotta sitten. Erityisen hyvältä kuluneella golfkaudella on tuntunut oman pelin hienoisesti parantunut tulostaso. Tasaisuuden kasvaminen rauhoittaa pelifiilistä kummasti. Vaikka golfissa mikään ei tunnu ikinä riittävän, niin olen kuitenkin huomannut, että pääsen puttaamaan birdietä ja paria useammin kuin aikaisemmin, ja se on tuntunut todella hyvältä. Lyönteihin on tullut hieman pituutta ja lähipeli parantunut.

Golf on kuitenkin niin paljon enemmän kuin pelkkä peli ja tuntuu, että kuluneella kaudella muut lajiin liittyvät elementit ovat tulleet paremmin esiin. Intohimo golfia kohtaan on syventynyt myös muilta osin. Kliseisesti sanottuna, näen metsää puilta paremmin koko lajin suhteen.

Golfin sosiaalisen kulman on ymmärtänyt oikeastaan kunnolla vasta tänä kesänä. Olen tutustunut kuluneen kesän aikana mahtaviin ihmisiin ja saanut uusia ystäviä golfin myötä, joiden kanssa on viettänyt mieluusti aikaa myös kentän ulkopuolella. Yhteinen intohimo golfiin on todella vahva yhdistävä tekijä, ja saman henkisten ihmisten löytäminen lajin parista on helppoa. Myös businesspuolelta on syntynyt uusia kontakteja luonnollisesti ja vaivattomasti yhdessä pelaamisen myötä. Jollain tasolla tuntuu, että golfarin on helppo luottaa toiseen golfariin myös liike-elämässä. Pelin aikana ehtii muutenkin tutustua pelikaveriin todella hyvin, etenkin nyt kun oma peli on jokseenkin jiirissä.

Helteisestä ja aurinkoisesta kesästä on päässyt nauttimaan ulkona isoina annoksina golfin ansiosta ja vielä samaan aikaan liikkuen. Ennemmin niin, kuin kahvilassa ja rannoilla notkuen. Kuluneen kesän golfkelit olivat t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-t heti toukokuun alusta lähtien ja d-vitamiinia on kerätty talvea varten varastoon yllin kyllin. Golfin myötä on päässyt näkemään makeita paikkoja, joita ei muuten saisi kokea. Näistä mainitakseni muutaman esim. Pärnu Bay Golf Links, joka on todellinen luonnon golfkeidas Virossa tai Talin historiallinen ja kaunis puistokenttä narskuvine puuhuviloineen. Myös Master Golfin kaunis kenttä Bodomin rannalla on poikkeuksellisen tunnelmallinen. Aivan ihanat kentät ja klubitalojen miljööt saavat tuntemaan olon etuoikeutetuksi. Näissä paikoissa viettää ihan mieluusti lämmintä kesäpäivää.

Masterin puttiviheriöllä saa ihastella kauniita maisemia Bodomin järvelle

Lajiin kuuluvat hauskat tapahtumat ovat tuoneet harrastamiseen myös ihan uuden ulottuvuuden. Tällaisia oli kuluneella kaudella mm. Golfliiton Partner Cup Talissa  ja Teemu Selänteen isännöimä Finnish Flash Kultarannassa, jotka ovat jääneet muistoihin hauskoina kesäpäivinä mahtavassa seurassa. Tämän kaltaiset tapahtumat tuovat lajiin hyvää pöhinää ja yhteen kokoavat alan toimijoita, joka on tärkeää lajin kannalta.

Team J.Lindeberg Finnish Flashissa

Elän ja hengitän yhä vahvemmin golfia myös kentän ulkopuolella. Seuraan sosiaalisessa mediassa yhä enemmän kansainvälisiä golfmedioita, kiertueita, alan vaikuttajia sekä kotimaisia ja kansainvälisiä pelaajia. Heidän aktiviinen ote somessa tuo hyvällä tavalla golfin rentoutta esiin myös niille, jotka eivät välttämättä muuten lajiin millään tavalla törmäisi. Olen huomannut somesta myös, että yhä useampi tuttuni on aloittanut golfin. Tuntuu, että lajissa oleva valtava potentiaali on nostamassa hieman päätään. Nyt olisi tärkeää saada nostettua myös erilaisten julkkisten ja tähtien innostuminen golfista isosti valtavirran mediaan. Ehkä juuri nyt ollaan kynnyksellä, jolloin on juuri oikea momentum kaataa bensaa liekkeihin ja promota lajia oikein kunnolla, jotta yhä useampi ennakkoluuloinen tai ennakkoluuloton rohkenisi kokeilla lajia ja pääsisi nauttimaan myös näistä muista golfiin liittyvistä hienoista elementeistä.

Tällä kaudella on jäljellä todennäköisesti vielä muutama lokakuinen kierros, jotka ovat aamusta hyytäviä, mutta päivää kohti paikoitellen auringossa jopa lämmittäviä. Kierroksen jälkeen voi nauttia lämmittävän juoman ja viettää loppupäivän hyvällä omatunnolla kotona villasukat jalassa. Pian on orientoiduttava kohti talvikautta ja mietittävä, miten golfista voisi saada enemmän irti myös talvikaudella hallitreenin ja kilpagolfin katsomisen lisäksi – vaikka ei niissäkään valittamista ole.

Enkä malta odottaa mitä kausi 2019 tuo taas tullessaan.

xx

Heli

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje