Kauanko aloittelija on aloittelija? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Merja Ilvonen

Kauanko aloittelija on aloittelija?

Tapanani on kertoa esittelyn jälkeen, että pyydän kärsivällisyyttä, koska olen aloittelija. Viimeisinä kertoina lisäsin esittelyyni vielä, että kertokaa jos teen jotain sopimatonta ja muutenkin otan vastaan kaiken palautteen. Olisi pitänyt näin aloittaa jo vuosi sitten.

Olen ollut nyt alottelijagolfari vuoden. Kun aloitettuani tunsin, että elämäni muuttuu tämän hulluuden ansiosta, olin oikeassa. Ei se elo ollut tylsää ennenkään, mutta onhan tämä tuonut ihan uutta maustetta elämääni. Ensinnäkin tämä ulkoilman määrä, kun koko urheiluhistoriani olen suosinut sisälajeja. Juoksin kyllä, mutta en juossut sentään 5 tuntia yhteen putkeen.

Toiseksi, uusien ihmisten tapaaminen, joita yhdistää intohimo golfiin. On aivan sama mikä keli on, jos seura on hauskaa. Näin kävi Tawast golfissa, kun satoi suurimmaksi osaksi 18 reikää, mutta hyvässä ladyseurassa ei tuntunut missään tämä jatkuvana tihkuva vesisade. Päivää aiemmin Linna golfissa pelasin hurmaavan saksalaisen pariskunnan kanssa, jotka olivat sinä päivänä ensimmäistä päivää Suomessa. Uskoakseni annoin heille hyvän suomikuvan, ja ehkä muistavat minut ei niinkään pelistäni vaan siitä, että sain heidät maistamaan ensimmäistä kertaa lonkeroa, johon vallan ihastuivat.

Linna Golf

TempText

Kolmanneksi, heikkouteni, kilpailuviettini ei ole enää ”se” juttu. Nythän pelaan itseäni vastaan, tai itseni kanssa samassa joukkueessa, ihan miten vaan tulkitaan. Lievä paineeni pudottaa händäriäni on sekin tässä kuukauden parin sisällä muuttanut muotoaan. En piittaa siitä jos pisteet eivät riitä pudotukseen. Tärkeimpänä pidän onnistumisien määrää kierroksella ja siitä, että nautin juuri siitä mitä teen. Mitä rennompi ja letkeämpi on asenteeni, on sitä myös kroppani ja kas, lyönnitkin parempia. Tosin olen hieman kade etelän kolleegalleni, joka ilmiömäisellä tavalla kehittyy. Olemme aloittaneet yhtäaikaa ja hänen tasoituksensa on jo 19. Kierros hänen kanssaan sai minut tuntemaan itseni aloittelijoiden aloittelijaksi. Moni kehuu, kuinka aiemmat mailapeliharrastukset edesauttavat kehitystä. Minulla ei ole siitä hyötyä, kun loistin lukion edustusjoukkueessa lukkarina paremmin kuin lyönneissä.

En voi myöntää, että olisin nauttinut verenmakusuussa olevia suorituksiani sisäurheilulajeissani, muun muassa spinningissä, sen nautinto tulee vasta myöhemmin. Golfissa tätä tunnetta ei ole. Se on nautintoa jo siitä kun tulee rangelle ja kestää vielä pelin jälkeen nukkumaanmenoon asti.

Neljänneksi, muttei vähäisemmäksi mainittakoon, että upeiden maisemien keskellä mieli lepää. Enpä ole vielä rumaa kenttää nähnyt tai kokenut, mutta ehkä se Matarengin kenttä Ruotsin Ylitorniolla ei ihan pärjää muille maisemakauneusmittelöissä. Mutta taitaa enemmän olla kalamiehiä- ja naisia siellä päin, ei niinkään golfareita.

Matarengi

TempText

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)