Kansa on puhunut-Kenttäranking 2015 - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Teemu Tyry

Kansa on puhunut-Kenttäranking 2015

Tiistaina illansuussa julkaistaan Golflehden Kenttäranking 2015 ja sen tulokset. Aloitimme laajamittaisten rankingien tekemisen Golf Digestin brändin alla 2007. Nyt julkaistava on järjestyksessään viides ja varmasti kattavin.

Aiemmin ”pääsarjan” ykkönen on valikoitunut asiantuntijaraadin äänin, suuren yleisön mielipide on jäänyt huomioarvossa kakkoseksi, vaikka suuria eroavaisuuksia tuloksissa ei ole ollutkaan.

Yhteistyön syveneminen Golfliiton kanssa loi mahdollisuuden osallistuttaa kaikki suomalaisgolfarit äänestykseen.

Tämänvuotiseen rankingiin liputin ensimmäisenä ”kansanäänestyksen” puolesta, vaikka 2007 loimme johdollani kärjeksi asiantuntijaraativetoisen mallin toimia.

Golfkausi käynnistyy Suomessa tavanomaista aiemmin. Kuva Tahkovuoren uudelta kentältä.Nyt toteuttamamme malli on varastettu ja parannettu Ruotsin Golf Digestin tekemästä rankingista. Kategorioita joilla golfkeskukset arvioidaan on aiempaa enemmän. Varsinaisen kentän osuus on kokonaisarvostelussa pienempi, pelaajalle jäänyt tunne asiakaskokemuksesta nousee päärooliin.

Ratkaiseva ero Ruotsissa toteutettuun malliin on se, että länsinaapurissa valinnan tekivät asiantuntijat, meillä osakas-ja asiakaskunta. Pidän valitsemaamme huomattavasti parempana, tulevaisuuden mallina arvioida ja kehittää toimintaa kentillä.

Kun Ruotsissa on yli 600 kenttää ja niitä arvioi noin 150 henkilöä, jää suurella osalla kentistä raadin pelikerrat todella vähäisiksi.

Suomessa vastaajien määrä ( n. 9000) yllätti positiivisesti. Mielipiteensä antaneiden kirjo oli todella kattava, heavyusereista satunnaisia kierroksia pelaaviin.

Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi esitti omana toiveenaan starttipalavereissa, että entistä useampia kenttiä nousisi kärkeen listauksissa.

Tämä yhteiseksi luokiteltava toive toteutuu piristävällä tavalla. Kokonaislistauksessa ja eri osasia arvioitaessa on kärkipäässä runsaasti golfkeskuksia, jotka ovat jääneet useimmilta pelaajilta vähälle huomiolle.

Vapaita kommentteja kentistä ja käyntikerroista golfkeskuksissa kertyi valtava määrä. Näiden lukeminen ja osuvimpien valitseminen kunkin 147 kentän kohdalle Kenttärankingin digiversioon oli hyvin avartava kokemus.

Sen kautta oppi tulkitsemaan pisteytyksiä etenkin palveluiden ja ilmapiirin, mutta myös kenttään liittyvien osasten kohdalta. Havahduin monen kentän kohdalla huomaamaan niitä itsekin kokemiani tekijöitä, jotka nostivat tai pudottivat golfkeskuksen pisteitä äänestäneiden mielissä.

Palautteet liikkuvat hyvin paljon nimenomaan äänestykseen nostamiemme uusien aiheiden, etenkin ilmapiiriin ja palveluiden kokemiseen.

Nämä henkilöityvät lähes aina caddiemasteriin, toimitusjohtajaan , kenttävalvojaan tai ravintolan henkilökuntaan.

”Caddiemasterin palvelu on aivan huippua. Aina iloiset ja asiansa osaavat opiskelijat luovat tunnelman josta rakentuu energinen vire kentälle.”

”XXX:n persoona on kentälle rasite. Olen kuullut useaan otteeseen hänen asiatonta käytöstään vieraspelaajille. Sillä ei ole mitään tekemistä nykyaikaisen asiakaspalvelun kanssa.”

Vastaavia ääripään esimerkkejä löytyy materiaalista sadoittain.

Oletettua suurempi merkitys ilmapiiriin tuntuu olevan myös kentän omien pelaajien suhtautumisella vieraisiin, josta kirjoitettu palaute valitettavan harvoin on positiivista.

Golfareissa asuu edelleen turhan usein oman reviirin puolustaja, jolle vieras ihminen kotikentällä on uhka.

Kenttärankingin pohjalta syntyi valtava määrä tietoa ja vapaita kommentteja käytettäväksi pelaajalta pelaajalle viestinnässä digitaalisessa maailmassa.

Kansa on puhunut ja antanut todistuksensa.

TempTextTiistaina listojen julkistusten jälkeen alkavat jälkipelit jotka ovat varmasti vilkkaita, viihdyttäviä sekä hyödyllisiä. Joillain kentillä heitellään hattua ilmaan, hyvin paljon on myös niitä kenttäyhteisöjä, joilla nimenomaan sijoitus on suuri pettymys.

Suosittelen lämpimästi ilmaiseen Kenttäranking- digilehteen tutustumista. Sieltä löytyy jokaisesta kentästä Suomessa kaikki oleellinen, pisteytykset, luonnehdinnat ja vapaat kommentit pelaajilta.

Uskon vahvasti siihen, että Kenttärankingin julkaisulla on myös suuria kaupallisia vaikutuksia kauden 2016 vieraskenttien valintaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)