11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Jorma Huhtanen on poissa

Pitkään Suomen Golfliittoa luotsannut hyvä ystäväni Jorma ”Jorkki” Huhtanen siirtyi 81-vuotiaana tuonpuoleiseen kesäkuun alkupäivinä. Jorkki aloitti golfin 1960 -luvun alussa ja kummina toimi sama mies, Juhani Hyväkkö, kuin allekirjoittaneella.

Jorkista kehittyi nopeasti singelitason pelaaja, jonka ensimmäinen seura oli HGK. Maamittausteknikoksi opiskelleen Jorkin golfura keskeytyi kuitenkin 70 -luvulla kun hän siirtyi vuosikausiksi koulutustaan vastaaviin tehtäviin kehitysmaihin Afrikkaan.

Suomeen palattuaan laji alkoi taas kiinnostaa ja siitä tuli lopulta hänen päivätyönsä kun hän aloitti Suomen Golfliiton ensimmäisenä kokopäiväisenä pääsihteerinä. (Toiminnanjohtaja)

Sitä ennen virkaa oli ns. puolipäiväisenä hoitanut yllämainittu Juhani Hyväkkö. Paljon aikaisemmin, silloin vielä hyvin pienen liiton, toimintaa oli johdettu vapaaehtoisvoimin. Jorkin, hänen mainion sihteerinsä Mervi Kunnaksen, sekä silloisen puheenjohtajan Seppo Soratien voimin alkoivat 1980-luvun puolenvälin jälkeen Suomen Golfliitossa ennennäkemättömän kehityksen vuodet, vuodet jolloin pelaajamäärien vuosikasvu saattoi ylittää jopa 40%.

Varsinaisen toimensa ohella Jorkki Huhtanen harrasti myös kenttien suunnittelua. Asia tuli ajankohtaiseksi kun jotkut aloittelevat seurat eivät kustannussyistä halunneet palkata oikeata golfarkkitehtia vaan kääntyivät asiassa liiton puoleen. Jorkin käden jälkiä voi ihailla vaikkapa Mäntsälän Hirvihaarassa, Lahden Takkulassa ja Mikkelin Porrassalmen kentällä. Kun Nurmijärven kentän suunnittelija Åke Persson laati vain kentän reitityksen, jäi Jorkin tehtäväksi suunnitella sen kaikki viheriöt.

Vielä eläkepäivinäänkin Jorkki vietti paljon aikaa golfin parissa toimimalla usealla pääkaupunkiseudun kentällä leppoisan tehokkaana valvojana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje