Henrik Kuningas 1951–2019 - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Henrik Kuningas 1951–2019

Viikko sitten poismennyt sijoittaja Henrik Kuningas soitti minulle aikaisin aamulla joskus kymmenkunta vuotta sitten, koska oli juuri kuullut, että talvimyrsky oli edellisenä päivänä pahoin runnellut Talin kuuluisinta puuta, keskellä 18. väylän loppupäätä sijainnutta saarnea – puuta, joka oli aikanaan tuhonnut lukemattoman määrän kortteja ja ennätysyrityksiä.

“Kunkku” halusi pitää heti kokouksen aiheesta ja oli jo etukäteen selvittänyt, että Saksasta voisi saada hankittua tilalle uuden saarnen, joka olisi jo valmiiksi tuollainen 7–8-metrinen. Hän olisi itse hoitanut kaikki toimenpiteestä aiheutuneet kustannukset. Luultavasti Talin päättäjien enemmistö oli vain mielissään tuon hankalan puun kuolemasta koska Kunkun idea ei koskaan toteutunut.

Jo ennen tätä saarniasiaa Henrik Kuningas oli ideoinut ja maksanut Suomen ensimmäisen golfopettajan, Sigurd “Sigge” Nyströmin nimeä kantavan baarin klubitalon siihen päähän, missä “Sigge” piti aikanaan myös Suomen ensimmäistä pro-shopia.

1970-luvulla golfinsa aloittanut Kuningas toi noihin aikoihin maahan golfvälineitä, mutta siirtyi pian rahakkaammille markkinoille arvopaperien pariin, ja vaikka hän pelasi viime vuodet lähinnä Hangossa, seurasi hän aina tarkkaan vanhan klubinsa asioita. Hän oli aktiivijäsen myös Espanjan legendaarisella, Jaime Ortiz-Patinon luomalla Valderraman kentällä, joka isännöi Ryder Cupia vuonna 1997, ja joka vielä tänäkin päivänä tarjoaa kunnon vastuksen maailman huipuille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje