10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Unelmien peli

Golfin Supernainen

ANNA GOLF KAPTEENI – HELI PUHAKKA

Golfin imagoon vaikuttavat luonnollisesti lajin näkyvimmät ja menestyneimmät persoonat, jotka ovat näyttävästi esillä niin julkisuudessa kuin sosiaalisessa mediassakin.

Suomessa Minea Blomqvist on ollut minulle yhtä kuin golf niin kauan kuin muistan. Jo ennen kuin aloitin golfin, seurasin mielenkiinnolla Minnin uraa. Hän on luonut positiivista mielikuvaa lajista aidolla ja vilpittömällä olemuksellaan sekä tietenkin mielettömillä saavutuksillaan ja ollut syystäkin paljon esillä.

Minni vieraili Anna Golf Tour Pickalan osakilpailussa ja tsemppasi pelaajia

On ollut ilo seurata Minnin ”paluuta parrasvaloihin” tänä keväänä Supertähdet-ohjelman myötä. Olen katsonut nauttien, eläytyen, nauraen ja jopa kyynelin, kun Minni kertoo avoimesti ja tunteikkaasti uransa eri vaiheista, aina huippuhetkistä epäonnistumisiin, ja jopa lapsensyntymään. Oli myös hauska nähdä miten hän vie muut urheilun supertähdet bootseissa tanssimaan kapakkaan. Golfaritko muka hienostelijoita? Minni puhuu ohjelmassa kuinka yhdistää perhe-elämä kilpagolfiin, kuinka ponnisti golfin huipulle keskiluokkaisesta perheestä ja kuinka hän on päättäisyydellä ja rakkaudesta lajiin päässyt pitkälle. Valtavan inspiroivaa. Olen usein alkukauden pelien takkuilussa miettinyt Minnin päättäväisyyttä ja halunnut olla yhtä lujatahtoinen kuin hän.

Minnin julkisuus Supertähdet-ohjelman myötä on ollut loistavaa promoa golfille, etenkin naisnäkökulmasta. On erityisen hienoa, että laji saa tällaista näkyvyyttä, kun parhaillaan vietetään Golfliiton lanseeraamaa Naisten ja tyttöjen teemavuotta ja tavoitteena on saada vuoteen 2020 mennessä vähintään 10.000 uutta naisgolfaria.

Suomessa on paljon myös uusia lahjakkaita nuoria naisgolfareita, joiden toivon saavan ansaitsemaansa huomiota medioissa. Jään seuraamaan innolla esimerkiksi Jenkeissä yliopistossa loistaneen Matilda Castrenin edesottamuksia. Aurinkoiselta vaikuttava Matilda on häikäissyt saavutuksillaan ja hänen yliopistonsa teki hänestä jopa mainosvideon.

Kansainvälisellä tasolla golf on kärsinyt imagotappiota Tiger Woods –kohujen myötä eikä auta se, että Jenkeissä golfia myydään seksiä tihkuvilla naisgolfarien kuvilla. Onneksi on paljon kuitenkin kansainvälisiä valovoimaisia naisgolfin tähtiä, kuten esimerkiksi maanläheiseltä vaikuttava Lydia Ko, Ruotsin Annika Sörenstam ja Michelle Wie, joka on hyvin aktiivinen somettaja.

Annetaan golfille sen ansaitsema arvo ja näkyvyys.

x

Heli

Heli Puhakka vetää Anna Golf –kokonaisuutta ja kirjoittaa Unelmien peli –blogiin klubipelaajan näkökulmasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje