- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Karri Kakko

Giniä ja kauniita lauseita

Callawayn Ian-kaksikko viritti Mikko Korhosen draiverin huippuiskuun.

Mikko Korhosen uusi draiveri säädettiin tuottamaan tuhat kierrosta minuutissa vähemmän alakierrettä.

Hei, kaikille Golfpisteen lukijoille! Ja terveisiä Abu Dhabista.

Viikonlopun kierrokset odottavat, kun Mikko Korhonen sai tänään perjantaina kasattua kelvollisen neljä alle tuloksen. Itse asiassa, Korppa on pelannut viimeiset 27 reikää viisi alle ja ilman bogeja. Eilen torstaina jokainen huonompi lyönti johti bogiin, joten suurempaan paniikkiin ei mielestäni ollut aihetta. Tosin vierestä on aina paljon helpompi huudella.

Mielenkiintoista tuloksenteossa on ollut se, että birkuista vain yksi on syntynyt wedgellä. Sekin 25 metristä, 18 väylän griinin vasemmanpuoleisesta karheikosta. Muut birkut on tehty melko kaukaa. Muistini mukaan, rautaseiskalla ja rautanelosella yhdet birkut mieheen. Raudat kuusi ja viisi ovat tuottaneet kaksi birkkua. Mikään fakiiri ei tarvitse olla tajutakseen, että par-viitosilla on varaa parantaa. Toki niitä ei kahdella ole helppo tavoittaa, mutta wedgen matkalta voisi muutaman helpon birkun myös korjata viikonloppuna.

Joka tapauksessa on mukavaa, että työt jatkuvat myös viikonloppuna. Edellisen viikon MC on taakse jäänyttä elämää ja vaikka parannettavaa varmasti löytyy, niin nyt Korhonen on jo osittain pelin päällä.

Abu Dhabin kilpailu kuuluu Euroopan Tourin mittapuulla niin sanottujen isojen kisojen joukkoon. Paikalla on paitsi maksettuja tähtipelaajia Yhdysvalloista asti myös naftaliinista vedettyjä vanhoja starboja, jotka minun linsseillä katsottuna veivät Tapio Pulkkaselle kuuluneen paikan lähtöviivalta.

Ison kisan aattona myös mailanvalmistajien edustajilla riitti kiirettä, kun tavoitteena oli saada oman tallin tuoreimmat tuotteet pelaajien bägeihin. Toki tallipelaajat ovat saaneet omansa testattua jo hyvissä ajoin, mutta täältä Abu Dhabista alkaen uutuudet ovat myös muiden saatavilla.

Maailman pitkälyöntisimpiin kilpapelaajiin kuuluva Tapio Pulkkanenkin haki draiverin virityksellä yhä lisää metrejä.

Myös Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen pääsivät testaamaan Callawayn uutta nimellä Rogue kulkevaa driveria. Päällisin puolin maila ei eroa viime vuoden hittituotteesta Epicistä juuri lainkaan. Sama teknologia näyttäisi olevan edelleen käytössä. Ainoastaan väritys ja pohjan muotoilu näyttäisi nopealla silmäyksellä eroavan viime vuotisesta Epicistä.

Keskiviikkona on tavallisesti aikaa keskittyä harjoitteluun, kun kentälle ei pääse Pro Amin vuoksi. Näin ollen Korppakin innostui ajatuksesta testata hieman tarkemmin jo tiistaina kentällä testattua Rogueta. Ensi vaikutelma oli ollut hyvä, mutta kentällä pallo ei lentänyt riittävän pitkälle. Sovimme Pulkkasen Tapion kanssa, että lainaamme hänen Trackmaniaan lounaan jälkeen. Sitä ennen oli hänen ”vuoronsa” käydä läpi mailojen mitat ja verrata uutuusdriveria omaan käytössä olevaan.

Tapio itse suoritti tarkkaa tieteellistä työtä ja löi vuoron perään käytössä olevalla puu-ykkösellä ja uutuudella. Kollegani Riku Mattila tarkkaili herkeämättä tietokoneen ruutua ja kirjoitti tulokset pienelle paperiarkille. Trackmanin mittojen perusteella voittajaksi näin alkutestauksessa selviytyi vanha malli, uutuuden jäädessä liki 10 metriä vanhasta. Tarina ei tässä vaiheessa kerro, miten kävi, kun hänelle tuotiin tarjoiluun muutama uusi lapa ja varsi?

Korppa Korhonen pääsi lounaan jälkeen testiajolle. Mukaan saatiin kaksi Callawayn edustajaa. Molempien etunimi on Ian, ja he ovat tuttuja jo vuosien takaa. Nämä miehet ovat pelaajaa lähimpänä olevat henkilöt mailoja tilatessa ja testatessa. Testauksen edetessä muistin viime syksynä keskustelleeni toisen Ianin kanssa ginistä ja meneillään olevasta gini-buumista Britteinsaarilla. Miehien intoa lisätäkseni kerroin suomalaisesta ginistä ja sen saamasta palkinnosta jossain päin maailmaa. Kerroin miehille, että kaksi pulloa on tulossa tuliaiseksi kumpaisellekin. Pääsette sitten maistamaan maailman parasta gin & tonicia. En tiedä, oliko tästä apua, mutta kummatkin tekivät kovasti töitä saadakseen Korpalle oikeanlaisen ajurin käyttöön.

Ensimmäinen havainto testissä oli, että kentällä käytetty ”nuppi” lähti vaihtoon. Se tuotti noin tuhat kierrosta liikaa spinniä, kuten kentällä oltiin havaittu. Uusi nuppi oli pienempi ja se asennettiin asentoon -1, perusasetuksen ollessa 10,5. Tämän jälkeen Korppa ampui kuulaa taivaalle tuhat kierrosta vähemmällä spinnillä ja Trackmanin mukaan noin 260 metrin kantamalla.

Callawayn tiimin avulla mailaan tehtiin säädöt, joilla sekä spinni että lähtökulma saatiin optimoitua. Oli todella mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon muutamalla säädöllä saatiin saman mailan ominaisuuksia muutettua! Tässä vaiheessa oli pakko todeta: technology does work after all! Sen toisen Ianin mukaan kaunein lause, jonka olen hänelle koskaan lausunut. No, ensi viikolla lahjoitan Ianeille pienet tuliaiset. Mahdanko puolestani kuulla kauneimmat lauseet heidän suustaan?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)