17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][28]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Wiurilan uudistettu junioritoiminta palkittiin laatumerkillä

Wiurilan junnutoiminnassa on mukana viitisenkymmentä junioria. Kuva: Wiurila.

Salon Halikossa sijaitseva Wiurila Golf & Country Club juhli elokuun lopussa 25-vuotissyntymäpäiväänsä. Paitsi neljännesvuosisadan mittaista taivaltaan, juhli Wiurila samassa yhteydessä sille myönnettyä junioritoiminnan laatumerkkiä.

Harva on kuitenkaan mieltänyt Wiurilaa varsinaiseksi kasvattajaseuraksi. Tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen, sillä seuran junioritoiminnassa puhaltavat uudet, raikkaat tuulet.

Nelisen vuotta sitten Wiurilassa päätettiin palkata oma pro ja organisoida junioritoiminta uusiin kantimiin. Samassa yhteydessä seuran junioritoimikuntaa vetämään saatiin Pasi Kuhalainen. Seuran prona toimii Miikka Heinonen.

”Seuratoiminnan pyörittäminen on minulle tuttua, sillä vanhassa kotikaupungissani vastasin taekwondo-seuran toiminnasta yli 10 vuotta”, Kuhalainen kertoo.

Taekwondossa mustan vyön jo vuonna 1994 suorittanut Kuhalainen on sittemmin siirtynyt yhä voimakkaammin golfin pariin. Kipinä seuratoimintaan kyti kuitenkin edelleen vahvana, ja siksi hän lähti mielellään mukaan, kun Wiurilasta tiedusteltiin hänen halukkuuttaan.

Kuhalainen on harrastanut golfia 15 vuotta ja suorittanut myös Golfliiton ohjaajakoulutuksen tasot 1 j 2. Lisäksi hän on suorittanut juniorigolfohjelman koulutuksen.

Wiurilassa järjestetään myös tutustumiskäyntejä lähialueen koululaisille. Kuva: Wiurila.

Wiurilassa järjestetään myös tutustumiskäyntejä lähialueen koululaisille. Kuva: Wiurila.

Kuhalainen ei suinkaan vastaa seuran junioritoiminnasta yksin. Seura on vahvasti toiminnan tukena ja junnutyhmien vetäjinä toimii hänen lisäkseen kahdeksan muutakin henkilöä.

”Toiminta tarvitsee yleensä yhden innokkaan puuhamiehen, mutta tärkeää on myös vastuunjako. Laatumerkissä painotamme voimakkaasti nimenomaan organisoitumista ja tavoitteellisuutta”, Golfliiton seuratoiminnan nuorisovastaava Sami Övermark kiteyttää.

Kuhalaisen kiitteleekin Golfiiton koulutusten ja valmiiden materiaalien tasoa. Hänen mukaansa ne on todettu Wiurilassa erittäin käyttökelpoisiksi.

”Haluamme kasvaa pala kerrallaan, ja siksi tavoitteet määritellään vuodeksi kerrallaan. Hirveästi on ideoita, mutta emme ole haukanneet vielä koko kakkua, vaan menemme askel askeleelta eteenpäin”, hän sanoo.

Golfliiton junioritoiminnan laatumerkkijärjestelmän toiminnassa on mukana 28 seuraa. Ne ovat sitoutuneet kehittämään toimintaansa yhteisten periaatteiden mukaisesti. Seurojen apuna on oma juniorikehittäjä, joka antaa oman panoksensa ja asiantuntemuksensa seuran toimintaan, ja katsoo samalla että toiminta noudattelee ohjelman suuntaviivoja.

Wiurilan junioritoiminnassa on mukana yli 50 nuorta. Heidät on jaettu kuuteen perusharjoitteluryhmään tason mukaan. Ryhmiä löytyy niin harrastajille kuin kilpailullisesti suuntautuneillekin junioreille.

Kuhalaisen mukaan harjoituksista on pyritty rakentamaan hauskoja. Töitä golfin eteen tehdään, mutta leppoisassa ja motivoivassa ilmapiirissä.

Sisätreeneissä treenataan muutakin kuin golfin lajitaitoja. Kuva: Wiurila.

Sisätreeneissä treenataan muutakin kuin golfin lajitaitoja. Kuva: Wiurila.

Wiurilan juniorit harjoittelevat talvisin Salo-hallissa. Täksi talveksi kunnalta on haettu myös yhtä harjoitusvuoroa läheisen koulun liikuntasalista.

Wiurila on hyvä esimerkki siitä, että tavoitteellisella ja organisoidulla toiminnalla golfista saadaan kiinnostava laji myös nuorille. Avainasemassa ovat seurat ja niissä toimivat ohjaajat. Junioritoiminnan laatumerkillä pyritään aktivoimaan myös muita seuroja oppimaan toiminnassa mukana olevien seurojen kuten Wiurilan hyväksi todetuista käytänteistä.

Golfilla tuntuu menevän Salon alueella kaiken kaikkiaan hyvin. Lähes naapurissa sijaitsevassa Salo Golf ja parinkymmentä kilometriä päässä sijaitsevassa Meri-Teijo tekevät nekin aktiivista juniorityötä.

Golfin harrastajamäärät ovat junioripuolella kääntyneet viime vuosina laskuun, siksi hyvin organisoidun seuratoiminnan merkitys on kasvanut entisestään.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)