Maltillisempi hinta ja pienentyneet tilavaatimukset ovat uutukaisen myyntivaltteja.
TrackMan 4 on monille tuttu laite tunnistettavan oranssin värinsä ansiosta. Sen näkee tour-pelaajille rangella ja opettajilla erilaisissa opetustiloissa, mutta se on myös varsin suosittu laite simulaattorikäytössä niin Suomessa kuin maailmallakin.
Nyt TrackMan on tuonut markkinoille uuden, nimenomaan sisäkäyttöön tarkoitetun TrackMan iO:n. Uutuuden värimaailma on muuttunut oranssista mustaharmaaksi, mutta kaikista eniten on muuttunut teknologia alle nelikiloisen laitteen sisällä.
Tähän asti TrackMan 4 on vaatinut lyöntimatkaa laitteesta seinään vähintään 4,7 metriä, jotta laite on toiminut oikein. Mutta kattoon asennettavan iO:n kanssa tätä vaatimusta ei enää ole. Riittää, että lyöjä mahtuu heiluttamaan mailaa, sillä iO lukee kaiken datan pallon yläpuolelta osumahetkeltä, eikä lyöntilinjan takaa niin kuin nelosversio.
Tämä tilan tarpeen pieneneminen tulee varmasti mieluisana uutisena monelle TrackManin nimeen vannovalle simulaattoriyrittäjälle tai esimerkiksi omaa sisälyöntipaikkaa harkitsevalle harrastajalle.
TrackMan iO:n teknologia perustuu tutkaan ja kahteen kameraan. Suurnopeuskamera pystyy ottamaan jopa 4600 kuvaa sekunnissa, jolloin mailan osuma palloon tallentuu kameraan erittäin hyvälaatuisena. Myöskään mitään ylimääräisiä valoja tai lisätäpliä palloihin tai mailoihin ei tarvita, siitä pitää huolen infrapunakameratekniikka, jota iO hyödyntää.
Muista teknisistä yksityiskohdista mainittakoon, että uutuuslaite lukee pallosta 13 eri arvoa, eli käytännössä kaiken saman kuin TrackMan 4. Ero tulee siinä, miten laite lukee mailan lapaa osumahetkellä.
Tällä hetkellä se osaa tulkita TrackManin termeillä ilmaistuna dynamic loftin, face anglen, impact heightin, ja impact offsetin. TrackMan lupaa nettisivuillaan, että tulevaisuudessa laite osaa lukea myös club speedin, club pathin ja face to pathin.
Uuden TrackMan iO:n hintalappu on huomattavasti oranssia veljeään pienempi, kun laitteen hankkii itselleen kotikäyttöön. Silloin laite maksaa karvan vajaat 14 tuhatta dollaria.
Mutta jos laitteen haluaa kaupalliseen käyttöön, hintalappu on 21 495 dollaria. Eli TrackMan on selkeästi haistanut markkinaraon kotikäyttöön tarkoitetuissa simulaattoreissa, jotka ovat viimevuosina yleistyneet kohinalla.
Lue seuraavaksi: Suomen talvi on golfarin kannalta tuhottoman pitkä – voisiko simulaattorigolfilla pitää pelaajat aktiivisena horroskauden aikana?