23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woodsille uran 56:s ykköstila PGA Tourilla

Tiger Woodsin saldo World Tourin lyöntipeleistä on häikäisevä, 16 kisaa, 11 voittoa © Getty Images

<a href=Tiger Woodsille ei löytynyt uhkaajaa Miamissa &copy Getty Images">Tiger Woodsilla ei ollut sunnuntaina huolenhäivää johtoasemansa pitämisessä World Tourin ja PGA Touirin kisassa Doralin Blue Monster kentällä. Woods kasvatti johdon avausreiällä viiteen, piti sen 4-5 lyönnin suuruisena 16:lle asti jossa hänen pelikaverinsa Brett Wetterich teki birdien ja kavensi kolmeen. Viimeisellä Woods pelasi varmasti raudalla ulos, toisen lyönnin suosiolla viheriön eteen ja teki bogeyn jonka seurauksena kierrrostulokseksi tuulisena päivänä tuli 73 ja voittomarginaalia jäi kaksi lyöntiä. -Olen erittäin tyytyväinen, Woods pelkisti tuntemuksensa. Ja syytä olikin. Hän voitti kolmannen kerran peräkkäin Doralissa, kaksi aiempaa olivat tavallisia PGA Tourin kisoja. World Tourin saldo on häikäisevä. 13 voittoa 24:lla yrittämällä. Vielä käsittämättömämmäksi menee kun otetaan näistä vain lyöntipelit, 11 ykköstilaa 16:ssa kisassa. Uuden nimen saaneessa nyt pelatussa Doralin kisassa (CA Championship) Tigerilla kaikki kisansa huomioiden paras saldo, kahdeksan osallistumiskertaa, kuusi voittoa. Ja näissäkin ovat mukana olleet poikkeuksetta kaikki maailman parhaat. Kaikenlisäksi tämä oli 31:s perättäinen kerta kun Woods voitti PGA Tourilla johdettuaan ennen viimeistä kierrosta, päätä ei siis palele tiukoissa paikoissa. Brett Wetterich oli siis toinen, kolmatta sijaa jakoivat Sergio Garcia, Geoff Ogilvy ja Robert Allenby.Niclas Fasth pelasi tasaisen hyvän kisan ja oli kuudes, Thomas Björn ja Robert Karlsson jakoivat 11:tta tilaa. Toisella kierroksella kahden lyönnin johdossa käväissyt Henrik Stenson putosi 19:ksi.

Tiger Woods jyr&#228,&#228, Miamissa

<a href=Sergio Garcia on syljen lisäksi lennätellyt myös mailaa epätoivon hetkinä. Kuva vuoden 2004 Mastersista &copy Getty Images">Tiger Woods aloitti Blue Monster kentällä kolmannen kierroksensa eaglella ja piti tilanteen hallussaan koko päivän. Kahden viimeisen kierroksen aikana Woods on tehnyt vain yhden bogeyn ja pelannut kymmenen alle. Hänen johtonsa kasvoi neljään lyöntiin, ja kun muistetaan ettei Tiger ole PGA Tourilla koskaan hävinnyt johdettuaan ennen viimeistä useammalla kuin yhdellä lyönnillä, näyttää tilanne voiton suhteen selvältä. Woods kiirehti kierroksen ja harjoittelun jälkeen seuraamaan Roger Federerin avauskierroksen peliä. Federer puolestaan oli keskiviikkona ihastelemassa Woodsin viimeistä harjoituskierrosta. Yhteensä 16 pelaajaa on 4-8 lyöntiä Tigeria jäljessä. Pelikaverikseen hän saa Brett Wetterichin, kakkosparissa ovat Woodsin reikäpelissä kahdesti kukistanut Nick O´Hern sekä Vijay Singh. Ernie Els on jostain syystä vihoissaan lehdistölle, tavoistaan poiketen hän kieltäytyi kommenttien antamisesta kolmantena päivänä peräkkäin. Lauantain puheenaihe oli Sergio Garcian käytös. Puttipeliinsä usein turhautuva espanjalainen otti kolme puttia ja sylkäisi reikään. TV-haastattelussa hän pahoitteli tapahtunutta todeten: -Missasin lyhyen putin enkä ollut siitä kovin onnellinen. Ei huolta se ( sylki) osui keskelle reiän pohjaa, muuten olisin korjannut jälkeni, Garcia mietti. Että sellainen tapaus. Inhottavan näköistä ja todella huonoa esimerkkiä johon PGA Tour varmasti puuttuu mikäli Garcia jatkaa täsmäammuntaansa.

Tiger Woodsilla kahden ly&#246,nnin johto Blue Monsterilla

Stewe Williams ja <a href=Tiger Woods lukivat toisena päivänä mainiosti Miamissa tuulet, tulos 66 nosti Woodsin kärkeen &copy Getty Images">Tiger Woods selvitti toisen kierroksen Blue Monster kentällä ilman bogeja laitettuaan kolme pitkää par-puttia sisään. Birdejä kertyi sateisen ja tuulisen päivän aikana kolme, tulos 66 nosti hänet kahden lyönnnin johtoon ja maailmanlistan ykkönen oli tyytyväinen esitykseensä. -Olen ylpeä tavasta jolla pelasin ja tein tulosta. Näissä oloissa 66 on oikein hyvä saavutus. Parputit pitivät minut mukana pelissä, ne ovat usein tärkeämpiä henkisesti kuin samanmittaiset birdieputit, Woods mietti kierroksen jälkeen. Ratkaiseva ero avauspäivään (71) olikin viheriötyöskentelyssä. Woods kämmäili torstaina 32 kertaa kulmaraudan kanssa, perjantaina hän selvisi 26:lla putilla harjoiteltuaa caddiensä Stewe Williamsin kanssa torstaina pimeän tuloon asti. Miamissa keli oli vaihteleva, tuulta ja sadetta. Woodsin tulos oli päivän paras. Lauantaina hän saa parikseen kaksi lyöntiä jäljessä olevan Australian Rod Pamplingin jonka kanssa on pelannut melkoisen määrän harjoituskierroksia. Kolmen lyönnin päässä Woodsista on peräti seitsemän pelaajaa, näiden joukossa mm. toisella kierroksella kahden lyönnin johdossa käväissyt Henrik Stenson, Ernie Els sekä loistavalla lähipelillä ( yhtän neljän putin viheriötä lukuunottamatta) kiertänyt Thomas Björn.

Henrik Stenson ja Thomas Bj&#246,rn vireess&#228, World Tourin avauskierroksella

Fanny Sunessonin ja <a href=Henrik Stensonin yhteistyö on tuottanut ensimmäisten viikkojen aikana loistavia tuloksia &copy Getty Images">Henrik Stenson aloitti vahvasti Doralin Blue Monster-kentällä pelaten Australian Robert Allenbyn tavoin tuloksen 67, viisi alle. Stenson on voittanut kuluvalla kaudella jo Dubaissa kovan kisan, hänestä tuli myös ensimmäinen skandinaavi joka on voittanut World Tourin kisan (reikäpelimestaruus). Edellisviikolla Bay Hillissa flunssasta toipunut ruotsalainen jäi kärjestä, mutta Doralissa hän ei ujostellut, päivä saldo oli seitsemän birdietä ja kaksi bogeyta. Kovassa, puuskittaisessa tuulessa vain 15 pelaajaa 73:sta alitti parín. Stensonilla on edellisvuosien harvoista USA:ssa pelatuista kisoistaan kaksi ansiokasta kolmatta sijaa, World Tourin kisasta ja kivikovasta Players Championshipista. Viikonloppuna hänen odotetaan taistelevan voitosta. -Haluan pelata siten, että pääsisin mahdollisimman usein kisaamaan päätöspäivänä voitosta, Stenson filosofoi kierroksensa jälkeen. Thomas Björn on pelannut enemmän kuin vaatimattomasti loppukesästä lähtien. Ryder Cupista putoaminen ja sen ympärillä vellonut tanskalaisen synnyttämä keskustelu ovat ehkä myös vieneet energiaa, viimeisten viikkojen aikana myös sairastelu. Björn on ollut tuloslistoilla jälkipäässä, edellisessä kisassaan hän hävisi Trevor Immelmanille reikäpeliottelun jo 13:lla reiällä. Edellisten kuukausien tuloskuntoonsa nähden Björn oli päivän superyllättäjä tuloksellaan 68. Maailmanlistalla 58:ksi World Rankingilla pudonnut Björn oli avaustensa kanssa ihmeissään, hän osui vain kolmeen väylään. Kolme kertaa Majoreissa kakkoseksi sijoittuneen Björnin menestykseen Doralissa on vielä vaikea uskoa, mutta avauskierros antoi varmasti uskoa tulevaisuuteen. Tiger Woods vaikeroi putterinsa kanssa, putteja kertyi peräti 32. Phil Mickelson on käytännössä ulkona kuvioista, torstain tulos oli 77.

Tiger Woodsin n&#228,yt&#246,s luvasssa Blue Monsterilla?

Tiger Woodsin lyöntipelikisojen voittosarja katkesi sunnuntaina Bay Hillissa, mutta World Tourin kisojen menestyskulku saattaa hyvinkin jatkua torstaina käynnistyvässä CA-Championshipissa. Muistin virkistämiseksi hieman faktaa: Tiger on osallistunut 23:een World Tourin kisaan ja voittanut niistä 12. Voittoprosentti on yli 50:n, Majoreissa prosentti ammattilaisena pelaamissaan kisoissa on 25 , ( 12 voittoa, 48 kilpailua) Nyt pelattavassa kisassa (aiemmin American Express) hän on saalistanut ennätyksellisesti seitsemällä yrittämällä viisi voittoa. Kaikki eri kentillä, joka tekee tilastosta entistäkin vaikuttavamman. Syksyllä Ryder Cupin jälkeen Tiger ojensi haastajiaan voittamalla kahdeksan lyönnin erolla. Missään muussa kilpailussa Tigerin voittoprosentti ei ole näin hyvä. Kaiken lisäksi Tiger on juhlinut nyt areenana toimivalla Doral Resortin Blue Monster kentällä kahta peräkkäistä Ford Championshipin ykköstilaa. Blue Monster ei ole ollut viimevuosina nimensä veroinen, Tigerin kierroskeskiarvo on ollut 66,5, kahdeksan viimeistä kierrosta 44 alle. Edessä voi toki olla Woodsin näytös, luultavimmin 74 miehen kisassa nähdään jännitävä loppunäytös. 12 viimeisen kerran aikana ero ykkösen ja kakkosen välillä on ollut 0-2 lyöntiä 72 reiän jälkeen. Woods on saavuttanut molemmat ykköstilansa lyönnin marginaalilla, joten muillakin on varmasti mahdollisuutensa. Mukana olevista pelaajista voittoon Doralissa ovat yltäneet Jim Furyk sekä Ernie Els. Useimmille eurooppalaisille Blue Monster on kisakenttänä tuntemattomampi kuin esimerkiksi Bay Hill. Vanhalta mantereelta yrittäjiä on peräti 18, näistä suosikkiein joukkoon voidaan perustellusti listata reikäpelimestari Henrik Stenson, Luke Donald, pirteästi viimeiset kuukaudet pelannut Padraig Harrington sekä Bay Hillissä väläytellyt Sergio Garcia. Palkintorahaa World Tourin kisassa on jaossa kahdeksan miljoonaa taalaa, voittaja kuittaa noin 1,4 miljoonaa, viimeinenkin reilut 30.000.

World Tourin osakilpailu, Miami

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje