18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tapiola Golfin kentän asemakaava vahvistettiin

Janne Forsellilla riittää analysoitavia viikonlopun aikana.

Tapiola Golfin kenttä rakennetaan kehä ykkösen ja Turun moottoritien tuntumaan.Mankkaan entisen kaatopaikan alueelle vuosituhannen vaihteesta suuunnitteilla olleen kentän rakentamiselle ei enää perjantain jälkeen ole juridisia esteitä. Tieto siitä, etä Korkein hallinto-oikeus oli hylännyt viimeisenkin valituksen, tuli Tapiola Golfin toimitusjohtaja Pertti Itkoselle perjantaina messuosastolle. Kenttähankkeella on tällä hetkellä noin 150 osakasta ja heillä hallussaan yli 300 osaketta. Seuraava vaihe on vuokrasopimuksen allekirjoittaminen Espoon kaupungin kanssa. Maansiirtotöitä ja valmisteluja alueella on jo tehty, osakeanti käynnistynee vielä ennen lumien sulamista, rakennustyöt kesän aikana. Edellisessä annissa osakkeita myytiin 18.000 euron hintaan. Pertti Itkonen uskoo, että kentällä pelattaisiin kaudella 2012.

Janos Uotilalla uusi show Golf Digestin osastolla

Janos Uotila antaa pallolle kyytiä Messukeskuksessa.Suomalaisen pituuslyönnin pioneeri Janos Uotila on vetänyt katsomot pullolleen showllaan jo usean vuoden ajan. Viikonloppuna hän esiintyy Golf Digest Areenalla peräti viidesti.Luvassa on vauhdikasta menoa, viihdettä, mutta myös opetuksellinen aspekti, näytös siitä miten palloa lyödään pitkälle mitä erinäisemmin tavoin. -Meillä ( tiimillä ) on pari uuttakin juttua varastossa jotka varmasti sytyttävät. Lisäksi oleellinen osa on se, että otan avustajikseni esitykseen vapaaehtoisia, Uotila kertoo. Janos Uotilalla käynnistyy kuudes vuosi pituuslyöjänä. Hän on voittanut Euroopan kiertueen, edustanut Suomea neljästi MM-kisoissa Las Vegasissa joissa paras sijoitus on 13:s. Edellinen kausi jäi työkiireiden vuoksi puolinaiseksi, vuonna 2010 Uotilan tavoitteet ovat korkealla. -Pelaan 10-13 kisaa joista suurimman osan ulkomailla. MM-kisat ovat luonnollinen tähtäin ja siellä ykköstila siintää mielessä. Tavoite on kova, mutta ei missään nimessä mahdoton, hän piirtelee tulevaa. Uotila on vahvasti mukana järjestelyissä kun pituuslyönnin SM-kisat pidetään 9-10. heinäkuuta Hartolassa. -Siellä on kova innostus asiaan ja uskon, että saamme hyvän, monipuolisen ohjelman sisältävän tapahtuman aikaan. Janos Uotila esiintyy Golf Digest Areenalla Messukeskuksessa: Pe 5.3. klo 14.00 & 17.30 La 6.3. klo 12.00 & 16.30 Su 7.3. klo 12.00

Tekonurmi valtaa alaa

Nurmijärven par-3 kentän tiiauspaikat pysyvät hyvässä kunnossa läpi kauden.Jouni Syjä on jo muutaman vuoden ajan toimittanut Golfpisteen messuosastolle Mirage-tekonurmesta rakennetun lähipelialueen. Prosessi on melkoisen vaativa, tilasuunnittelun lisäksi hän vastaa joukkoineen lähipelialueen materiaalien leikkaamisesta oikeaan kokoon, messualueen pohjustuksista sekä rakentamisesta. Aikaisemmassa elämässään it-alalla toiminut Syrjä kokee selkeästi kutsumusta alalle jonka kasvua Suomessa hän on ollut olennaisesti synnyttämässä. Sivulauseessa Syrjältä tulee usein toteamus, että aiemmat työt ovat mahdollistaneet tämänhetkiselle toimialalle päätymisen. -Olen alalla jolla todella viihdyn ja konkreettisesti näkee kättensä töiden tuloksia. Materiaalit ovat kehittyneet valtavasti, käyttösovellutukset sen myötä. Asiakasryhmistä tärkeimmät ovat yksityistaloudet,golfkentät, talviharjoittelukeskukset ja matkailukeskusten hotellit. Lähipelialueet, ranget, pienet par-2 kentät ja tiiauspaikat ovat tuotteista suosituimmat, Syrjä kertoo. Talviharjoitteluhalleissa Syrjällä on materiaalintoimittajana hyvä markkinaosuus, kasvun alalla hän uskoo tulevan jatkossa kenttien tiiauspaikoilta, rangeilta sekä uusilta putti-ja par-2 kentiltä.Ehkä näyttävin Syrjän tekemistä alueista on Naantalin Kultarannan par-2 kenttä jota voi varauksetta suositella lähipelitreeniin ja pieneen kisaan myös kokeneemmalle pelaajalle. Varsin kiehtovan näköisiä ja toimivia lähipelialueita löytyy Suomessakin nykyään enenevässä määrin kotitalouksissa. -Golf Digestin Dream 18-kentttään nousseella Nokian 16:lla on tiiauspaikalla tekonurmeamme, samoin Nurmijärven par-kolmosella, neuvottelut ovat varsin pitkällä myös parin muun kentän kanssa. Asenteet ovat muuttuneet, kehittyneet. Varsinkin tiiauspaikoilla tekonurmi on varteenotettava vaihtoehto. Se on nopea asentaa, aina kunnossa ja hoitokulut ovat olemattomat, Syrjä muistuttaa. Messukeskuksen golftapahtumassa 5-7.3 Intergreensillä on oman osaston lisäksi ”töitään” esillä Golf Digestin lähipelialueella sekä Golfliiton viheriöllä. Vuosaaren tj Staffan Tuomolin ja Jouni Syrjä neuvonpidossa tekonurmen käyttömahdollisuuksista.Syrjä edustaa yrityksensä kautta Mirage Putting Greens Internationalin tuotteita,liiketoimet eivät rajoitu pelkästään Suomeen. Hän on sopinut lähipelialueen toimittamisesta Kroatiaan, paikalliseen lomakeskukseen. -Tilauskirja näyttää erittäin hyvältä muutenkin ja messuilla syntyy varmasti taas uusia kontakteja, Jouni Syrjä kertoo. Tämän yrittäjän kanssa kannattaa pysähtyä keskustelemaan mikäli haluaa vaihtaa ajatuksia tekonurmeen liittyvistä ratkaisuista. On alan ammattimies parhaasta päästä.

Minea Blomqvist mukana Golf 2010 tapahtumassa

Golf Digestin lähipeliradalla riittää taas vilskettä ja sutinaa viikonlopun aikana.Viikonloppuna otetaan varaslähtö kauden 2010 tapahtumiin. Golf 2010 tapahtuma on entistä kattavampi poikkileikkaus siitä, mitä kauden aikana on tarjolla. Esillä ovat luonnollisesti välineet, kentät, matkat, simulaattorit sekä laaja kirjo lajiinliittyviä oheistuotteita. Osastoilla voi tehdä myös ostopäätöksiä ja hankintoja. Golfmessujen toiminnoista vastaava Golfreseptin Markku Nord on ennen tapahtumaa varsin positiivisella mielellä. -Tapahtumasta on tulossa varsin tasokas. Messuilla on erittäin paljon nähtävää, monilla osastoilla pääsee itse kokeilemaan ja kilpailemaan. Positiivinen askel on sekin, että lähes kaikki isot mailamerkit ovat jälleenmyyjien kautta edustettuna, välineitä pääsee kokeilemaan isolla rangella ja kilpailuja on monella osastolla. Nähtävää ja koettavaa riittää myös Golfliiton ja kenttien osastoilla niille, jotka ottavat harrastamisessa ensiaskeleitaan, Nord iloitsee. Blomqvist, Kakko ja Thomas Johansson Golfpisteen osastolla Golfpisteen ja Golf Digestin osastolla on paljon ohjelmaa kaikkina kolmena messupäivänä. Jo tavaramerkiksi noussut lähipelirata on kaikkien jo pelaavien kierrettävissä. Taitoa mitataan putin lisäksi chipissä, sekä kahdessa korkeampaa lyöntikaarta vaativassa lyönnissä. Kunkin päivän parhaan tuloksen tehneet palkitaan, lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan tasokas Belekin golfmatka viikoksi. Minea Blomqvist saa perjantaina kello 15.30 vastaansa kolme SHG:n juniorityttöä.Myös maamme huiput ja muiden alojen mestarit näyttävät taitojaan radalla. Minea Blomqvist esiintyy ”kisakentällä” viimeistä kertaa ennen synnytystään, hän saa vastaansa perjantaina kello 15.30 junioripelaajia Suur-Helsingin Golfista. -En kyllä tiedä miten tämän vatsan kanssa pystyn lyömään,mutta yritetään. Junnujen kanssa leikkiminen ja kisailu on aina hauskaa, Blomqvist ennakoi. Lauantaina kello 15.00lähipeliradalla kisaavat keskenään mm. Roope Kakko, maamme amatööriykkönen Kalle Samooja ,naisten amatöörimestari Elina Nummenpää, sekä PGA-valmentajana toimiva Alpo Pakarinen joka teki pitkän uran nuoruudessaan balettitanssijana. Sunnuntaina kello 15.00 lavalle nousee lähipelimaila kädessään purjehduksen olympiavoittaja Thomas Johansson joka saa kirittäjäkseen mm. Paloheinä Golfia johtavan, Suomea kuudessa eri lajissa edustaneen Hanna Teerijoen. Golfpisteen Areenalla on tarjolla myös opetusklinikka sekä lauantaina että sunnuntaina. Mika Piltz jakaa oppejaan lauantaina kello 13.30, Antti Vaalaksen vuoro tulee sunnuntaina samaan aikaan.

Golf Digestin tilaajille videoanalyysi

Golf Digest muistaa tilaajiaan varsin rahanarvoisella tavalla messujen yhteydessä. Tarjolla on swingin kuvaus sekä videokuvasta ammattitaitoisen PGA valmentajan, Antti Vaalaksen, Jarkko Raskin tai Janne Forsellin tekemä analyysi suorituksesta. Mikäli lehti ei vielä postiluukusta kolahda, pääseee svingianalyysiin tekemällä tilauksen messuosastolla. Teemu Tyry

Tapiola Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje