21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tanja Poutiainen puttikisassa Talissa

Tanja Poutiainen puttasi Finnair Mastersissa kilpaa yleisön kanssa.

Tanja Poutiainen puttasi Finnair Mastersissa kilpaa yleisön kanssa.

Tanja Poutiainen palasi perjantaina kesän kolmannelta lumileiriltä ja lauantaina hän oli jo puttailemassa Finnair Mastersissa Nordean osastolla. Yleisö sai haastaa alppitähden kisaan.

Golf ei ole Tanjalle aivan outo laji, hän on pelannut muutaman kierroksen kesässä jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Golf poikkeaa suomalaistähden leipätyöstä, jossa kaikki ladataan kahteen räjähtävään suoritukseen.

”Omaan suoritukseen keskittymisessä on kuitenkin samoja piirteitä. Golfissa hyvä vire täytyy pitää yllä useita tunteja, mutta on meilläkin laskujen välissä aikaa, eikä keskittyminen saa silloin herpaantua”, vertaili Tanja lajeja.

Poutiaiselle golf on sosiaalista toimintaa ilman kilpailullisia tavoitteita. Hän pelaa tasoituksella 27 ja joutuu miettimään pitkään pelinsä vahvinta aluetta.

”Ehkä se on suoraan lyöminen, siinä onnistun mailalla kuin mailalla. Mutta kuten tasoitus kertoo, se ei ole aina tehokasta”, hän hymähtää, mutta ainakin iltapäivän puttikilpailujen perusteella pelin tuo osa-alue on hallussa. Tekeminen oli laadukasta ja oikeaoppista, vaikka leikkimielisestä kilpailusta olikin kyse.

Alppihiihtäjän kesä ei ole mitään laiskottelua vaan tiukkaa harjoittelua. Helle ei ole tuonut motivaatio-ongelmia.

”Vaikka Suomessa on puhuttu kaikkien aikojen kesästä, ei Rovaniemellä niin kuumaa ole ollut. Mahtoikohan lämpötila nousta kertaakaan yli 30 asteen, en ainakaan muista. Oikeastaan tämä oli sellainen normikesä, välillä paistaa ja välillä sataa.”

Poutiainen oli ensimmäistä kertaa ammattilaisten golfkisassa paikan päällä eikä hän tunne suomalaisia huippupelaajia kuin nimeltä. Kaikki huippu-urheilu kuitenkin kiinnostaa Tanjaa ja hän lupasi lähteä seuraamaan suomalaisten otteita heti velvollisuutensa hoidettuaan.

”Joissakin yhteistyökumppanien järjestämissä kilpailuissa olen ollut, mutta tämähän on ihan eri tason touhua.”

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje