25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suzann Pettersen selvään voittoon, Wikström paransi

Kaisa Ruuttila aloitti mainiosti Irlannissa.

Suzann Pettersen otti jo kauden toisen voiton Ladies European Tourilla. &copy Getty Images Maailmanlistan kolmonen Norjan Suzann Pettersen oli lopulta omaa luokkaansa Irlannissa Portmarnock Links -kentällä pelatussa naisten Eurooppa Tourin kilpailussa. Pettersenin yhteistulos kolmelta kierrokselta oli 11 alle parin. Historiallisen kaksoisvoiton Norjalle varmisti Marianne Skapnord, joka hävisi Pettersenille viisi lyöntiä. Kolmas oli Uuden-Seelannin Lynn Brooky kaksi lyöntiä Skapnordille hävinneenä. Pettersen on nyt pelannut kaksi kilpailua LET:llä tällä kaudella ja voittanut ne molemmat. Edellinen voitto tuli toukokuun lopulla Deutche Bank Ladies Swiss Openissa. Vakuuttavaa jälkeä. Seuraavaksi on vuorossa kahden viikon päästä Evian Masters ja siitä viikon päästä British Open. Pettersen pelaa Euroopassa varmuudella myös kotimaassaan pelattavan SAS Mastersin. Kaisa Ruuttilan ensimmäisen päivän kolmossijan myötä suomalaisittain mukavan startin saanut kilpailu päättyi lopulta suomalaisittain kohtuullisesti, kun Ursula Wikström nosti itsensä jakamaan sijaa 16 pelattuaan viimeisen kierroksen kakkoskierroksen tapaan tulokseen 70 (-2). ”Unskin” kokonaistulos oli +1, rahaa tuli 6210€ tilille lisää. Suoritus nostanee rahalistalla sijalla 32 ollutta Ursulaa muutaman pykälän ylöspäin. – Tänään meno oli paljon ”stedinpää” kuin eilen, vaikka toki parantamisen varaakin vielä jäi. Kisasta jäi hyvä maku, kun pystyin parantamaan peliä kisan edetessä, totesi Ursula Wikström kilpailun jälkeen. – Puttikin parani matkan varrella ja sain upotettua tänään jopa muutaman yli puolitoista metrisen, jotka kahdella ensimmäisellä kierroksella vaan kurkkivat reikiä, jatkoi Wikström. Päivän parhaan tuloksen 66 (-6) pelasi USA:n Morgan Pressel, jolla Pressel nousi sijalle T7. Kilpailussa jaettiin yhteensä 450.000€ palkintorahaa, mikä tekee kilpailusta yhden LET:n suurimmista. Talin Finnair Mastersin palkintopotti on 200.000€.

Suzann Pettersen otti paikkansa Irlannissa, Ruuttila romahti

Suzann Pettersen johtaa Irlannissa. &copy Getty Images Suomalaistoiveet olivat korkealla Kaisa Ruuttilan avauskierroksen jälkeen, kun Ruuttila oli hienosti kolmantena lyönnin Norjan Suzann Petterseniä perässä. Toinen päivä toi kuitenkin mustia pilviä Ruuttilan ylle, kierrostulos 81 (+9) ja karu putoaminen jatkosta yhden lyönnin erolla. Kaisa aloitti kierroksensa hyvin tehden kuudelle ensimmäiselle reiälle parit. Seiskalta alkoi kolmen väylän bogiputki, jonka katkaisi 10:lle tullut tupla. Yhdentoista birkku sai peräänsä kaksi bogia par-viitosille. Kohtalo kristallisoitui viimeisellä reiällä, jolle Kaisa suttasi triplabogin. Tuplalla olisi siis päässyt jatkoon. Ammattilaisgolf on siitä kova laji, että takaiskusta huolimatta homma jatkuu taas seuraavana päivänä ja seuraavalla viikolla. Me amatöörit voimme ottaa tauon jos siltä tuntuu, ammatikseen pelaavien on pelattava silloin kun palkkashekkejä on tarjolla. Siis pää pystyyn Kaisa, potentiaalia on. Ursula Wikströmin päivä oli täysin päinvastainen. Ursula taiteili kentän kaksi alle parin (70) ja nousi cut-rajan väärältä puolelta sijalle 25, yhteistuloksella kolme yli parin. Matkaa kärkikymmenikköön on neljä lyöntiä, kärkeen yhdeksän. Kärkeen nousi Norjan ennakkosuosikki ja maailmanlistan kolmonen Suzann Pettersen, joka pelasi toisen perättäisen 69 lyönnin kierroksen. Takaa-ajajaksi ilmoittautui Uuden-Seelannin Lynn Brooky, joka on lyönnin perässä. Toinen norjalainen Marianne Skapnord on kolmantena tuloksessa 4 alle parin. Ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Federica Piovano teki 15 paria, mutta pelasi silti tuloksen 78 ja putosi sijalle 16. Mukaan mahtui neljän väylän pätkä, joilla syntyi tulokset bogi – par – bogi – tuplapar (par4 reiällä), kolme reikää siis 6 yli. Huomenna on onneksi uusi päivä.

Kaisa Ruuttila jahtaa Suzann Petterseni&#228,

Kaisa Ruuttila teki peräti kuusi birdietä, mutta myös kaksi bogia ja yhden tuplan naisten Eurooppa Tourin AIB Ladies Irish Openin avauspäivänä. Kilpailu pelataan kuuluisalla Portmarnockin links kentällä. Ruuttila, jonka paras sijoitus ET:llä on edelleen viime kesäinen kuudes sija Talin Finnair Mastersista, jakaa kolmatta tilaa tuloksellaan 70 (-2). Kärjessä on Italian Federica Piovano tuloksella 67 (-5) ennen Norjan supertähteä ja maailmanlistan kolmosta Suzann Petterseniä, joka pelasi tuloksen 69 (-3). 26-vuotias Piovano on voittanut vuonna 2005 Austrian Openin. Piovano on muuttanut svingiään valmentajansa Denis Pughin kanssa ja kausi alkoikin neljällä missatulla cutilla. Viime viikolla Piovano oli Teneriffalla jo 17. – Olen muuttanut svingiäni viime vuodesta lähtien. Muutaman kuukauden olen myös työskennellyt urheilupsykologin kanssa ja treenannut paljon punttisalilla, mitä en aiemmin ole tehnyt. Muutos ottaa aikaa, Piovano järkeili. Keskellä svingimuutosta pelaa myös Suzann Pettersen, jonka uusi valmentaja David Leadbetter on muuttanut tähden alkuasentoa. – Olisin ottanut tuloksen kolme tai neljä alle jos sitä olisi tarjottu ennen kierrosta joten olen oikein tyytyväinen, Pettersen sanoi. Pelaajat olivat kaikki erittäin tyytyväisiä päästessään pelaamaan links-golfia. LET ei juuri linkskentillä vieraile. Kilpailun toinen suomalainen Ursula Wikström pelasi tuloksen 77 (+5) ja jakaa sijaa 75.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje