11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Super-Aarni greencardin tuotepäälliköksi

Aarni Nordqvist on keskiössä kun suomalaista Green Cardia kehitetään entistä toimivammaksi.

Aarni

Golfliiton asettama toimikunta aloitti työskentelynsä greencardin uudistamiseksi keväällä 2010.Vaikka toimiikunnan työskentely oli vasta alkukiidossaan, Golfliiton hallitus kiirehti marraskuussa päättämään tietyistä uudistuksista. Päätöksen mukaan greencardia suorittavan pelaajan on kyettävä pelaamaan yhdeksän reikää kahdessa tunnissa. Tavoite on kunnianhimoina ja kova tavallisellekin pelaajalle. Se voidaan tulkita vahvaksi keskustelunavaukseksi ja pohjaksi uudistukselle jolla pyritään lisäämään myös aloittelevan pelaajan, seurojen ja Golfliiton välistä yhteistyötä

Helmikuussa liiton toimistossa työnsä aloittava Aarni Nordqvist tulee vastaamaan greencard-uudistuksen toimeenpanosta, HCP Golf toiminnoista sekä tulevista kampanjoista.

Keväällä kauppatieteiden maisteriksi Turun Kauppakorkeakoulusta valmistuva Nordqvist on suorittanut myös Golfin Lajitutkinnon. Työkokemuksenaan Nordqvist on toiminut kotiseurassaan Aura Golfissa assistant pro:na vuosina 2005-2009. Lisäksi hän on työskennellyt toimittajana Suomen Golflehdessä sekä Turun Sanomien urheilutoimituksen avustajana. Golfia Aarni on pelannut vuodesta 1991.

Näkemystä golfista ja sportista Nordqvist on lisäksi saanut useista luottamustehtävistään. Pitkäaikaisen liiton nuorisotoimikunnan jäsenyyden lisäksi hän on ollut mm. SLU:n viestintävaliokunnan jäsen sekä Liikunnan ja Urheilun Nuorisokomitean varapuheenjohtaja.

Tulevaa pestiään Nordqvist odottaa innolla: ”Olen erittäin otettu mahdollisuudesta päästä mukaan liiton organisaatioon. Haasteita on paljon edessä. Erityisesti greencard-uudistus vaatii, että koko golfyhteisö puhaltaa yhteen hiileen.”

Allekirjoittanut toimi Aura Golfissa valmentajana ja pro-shopin pitäjänä 1994-1996. Aarni Nordqvist oli tuolloin uraansa aloitteleva juniori joka pelaamisen ja harjoittelun ohella toimi varsin aktiivisesti apupoikana valmentamiseen ja shopin pitämiseen liittyvissä asioissa. Hän oli aina siellä missä tapahtui.

Nimesin hänet tuolloin ”Super-Aarniksi”, pojaksi jolle pystyi delegoimaan varsin vaativiakin tehtäviä. Greencardin kehittäminen on vaativa ja monisäikeinen urakka joka herättää monenlaisia mielipiteitä ja intohimoja. Super-Aarnilla on erinomaiset mahdollisuudet viedä projektia eteenpäin. Hänellä on aito palo golfin parissa työskentelyyn ja lajin eteenpäinviemiseen, mainiot sosiaaliset taidot ja kokemusta myös golfopetukseen liittyvistä haalarihommista.

Oleellinen asia on nyt ja tulevaisuudessa se, että paikallisella tasolla valmentajilla ja pelilupia myöntävillä pitää olla liikkumavaraa ja pelisilmää myöntäessään greencardeja. Suomalainen ensiaskeleitaan kentällä ottava pelaaja pärjää kansainvälisessä vertailussa keskimäärin hyvin jo nyt, vaikka ääripäät pelitasossa luonnollisesti ovatkin kaukana toisistaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje