[11][17]

Suomi jäi Sotograndessa kauas kärjestä

Linda Henriksson johti ryhmänsä kahdeksanneksi Sotogranden joukkueturnauksessa.

Suomi oli mukana sekä miesten että naisten joukkueilla Sotograndessa lauantaina päättyneessä kansainvälisessä turnauksessa. Espanjan lyöntipelimuotoinen joukkueturnaus on yksi alkukauden kovimpia amatöörikisoja ja samalla hyvä tasonmittari kotimaisille kärkipelaajille. Nelimiehiset joukkueet pelasivat turnauksessa neljä henkilökohtaista lyöntipelikierrosta, joista päivittäin kolme parasta kelpuutettiin joukkueen tuloskertymään. Suomi sijoittui kilpailussa kymmenenneksi, yhteistuloksellaan 874. Joukkueen vahvin lenkki oli odotetusti maan ykkösamatööri Kalle Samooja, jonka kaikki (75-72-70-72) kierrostulokset sisältyivät joukkueen yhteistulokseen. Tapio Pulkkaselta ja Henri Satamalta kelpasi molemmilta kolme ja Miro Veijalaiselta kaksi kierrosta Suomen kokonaissaldoon. Kalle Samoojan otteet olivat parasta suomalaisantia miesten kisassa. Kisan voitti ylivoimaisesti Englanti, jolle Suomi hävisi hulppeat 44 lyöntiä. Englannin tahti oli murskaava, sillä toiseksi sijoittunut Italiakin jäi tähtensä Matteo Manasseron johdolla briteistä 23 lyöntiä. Tanska oli kolmas. Positiivista suomalaisnäkökulmasta on kuitenkin se, että joukkueen taakse jäivät kestosuosikki Ruotsi sekä amatöörien arvoturnauksissa viime aikoina vahvasti pelanneet, Hollanti ja Norja. Miesten kisassa oli mukana yhteensä 18 joukkuetta. Naisten kilpailussa erot eivät kasvaneet aivan yhtä suureksi jo pienemmän joukkuekoonkin vuoksi. Suomen kolmikko Linda Henriksson, Elina Nummenpää ja Minna Vuorenpää sijoittui 11 joukkueen turnauksessa kahdeksanneksi, yhteistuloksellaan 603. Myös naisten joukkueen etukäteen vahvimmaksi ounasteltu Henriksson kirjautti kaikki (73-78-74-70) kierrostuloksensa ryhmän yhteistulokseen. Suomi jätti kisassa taakseen Walesin, Itävallan ja Belgian yhdistelmät. Eroa voiton vieneeseen Espanjaan jäi 19 lyöntiä. Kuusi lyöntiä isäntämaalle hävinnyt Ranska oli toinen. Tanska oli myös naisten kisassa kolmas, kaksi lyöntiä vahvempana ennen neljänneksi sijoittunutta suuryllättäjää Tsekkiä. Tulokset, miehet: http://www.golfspainfederacion.com/pdf/notas/copsotmas0410.pdf Tulokset, naiset: http://www.golfspainfederacion.com/pdf/notas/copsotfem0410.pdf Marko Kuivasaari