15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomen menestynein golfari Mikko Ilonen vetäytyy ammattilaiskentiltä

Päätös syntyi kuukausien pohdinnan tuloksena.

Suomen menestynein ammattilaisgolfari Mikko Ilonen ilmoitti torstaina lopettavansa aktiiviuransa kilpapelaajana. Ilosen päätös syntyi kuukausia jatkuneen kokonaisvaltaisen pohdinnan tuloksena.

Päätökseen vaikuttivat ennen kaikkea perheeseen ja muuhun sosiaaliseen elämään liittyvät asiat sekä tulevaisuuden mahdollisuudet.

“Viime marraskuussa pelatun World Cupin jälkeen tein tietoisen ratkaisun, että otan etäisyyttä golfiin kauden päätteeksi. Tauon aikana olen keskittynyt perheeseen ja omaan hyvinvointiin. Olen käyttänyt ajan hyvin, nauttinut kunnon talvesta ja palannut lapsuuden harrastusten, hiihdon ja lumilautailun, pariin. Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle”, Ilonen sanoi.

Ilonen on pelannut ammattilaisena Euroopan kiertueella vuodesta 2001. Vuoden 2000 Amateur Championshipin lisäksi hän on voittanut viisi kertaa ET:llä kaikkiaan 398 pelaamassaan kilpailussa. Ilosen uran parhaaksi vuodeksi nousee 2014, jolloin hän voitti kaksi kilpailua ja sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle PGA Championshipissä. Kauden 2014 menestys nosti hänet parhaimmillaan maailmanlistalla sijalle 37.

“Ammattilaisurheilijana, niin golfissa kuin muissakin lajeissa, täytyy olla välillä erittäin itsekäs. Olen ollut itsekäs viimeiset 20 vuotta, joten nyt on minun aikani huolehtia muista niin kuin he ovat huolehtineet minusta. Olen erittäin kiitollinen kaikesta, mitä golf on minulle antanut, mutta nyt haluan keskittyä antamaan takaisin niille, jotka ovat minua tukeneet ja myös ylipäätään koko lajille.”

Odotan todella innolla jatkoa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ilonen ottaa nyt hieman aikaa, jotta hän voi virallisesti lopettaa ammattilaisuransa, mutta lajia hän ei suunnittele jättävänsä.

”Olen vakuuttunut, että minun päätökseni vetäytyä ammattilaiskentiltä ei ole minkään aikakauden loppu, vaan sen sijaan se on jonkun uuden ja jännittävän alku. Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita. Odotan todella innolla jatkoa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivon että voin inspiroida nuoria poikia ja tyttöjä Suomessa sekä ulkomailla, jotta he voivat saavuttaa tavoitteensa golfissa ja elämässä.”

“Mikon merkitys suomalaiselle golfille on ollut merkittävä. Suomen Golfliitto onnittelee Mikkoa loistavasta urasta ja olemme kiitollisia hänen tekemästä työstä sekä mallista, jonka hän on luonut oman tiiminsä kanssa golfareille ja Suomen huippugolfille. Mikko on merkittävä voimavara golfille ja me yhdessä odotamme jatkossakin hänen mukanaoloa lajin kehittämäisessä ja uusien yhteistyömallien löytämisessä”,  Suomen Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen sanoi.

Manageritoimisto Sportyard on edustanut Ilosta vuodesta 2003 ja suhde jatkuu myös ammattilaisuran jälkeen.

”Mikko on ensimmäinen Sportyardin aktiivisista pelaajista, joka on päättänyt lopettaa uransa. Tosiasia on, että kun Mikko tekee sen aikana, jolloin hän on edelleen kilpailukykyinen ammattilaiskiertueella, voimme pitää työtä menestyksellisenä. Meidän suhteemme on pitkäaikainen ja hän on Sportyardilla pisimpään pysynyt asiakas. Olen iloinen, että kumppanuus jatkuu, vaikka hän ei enää kilpaile maailman ammattilaiskiertueilla. Meidän suhteemme ei perustu bisnekselle vaan pidämme Mikkoa läheisenä ystävänä ja todellisena Sportyardin lähettiläänä, koska jaamme niin paljon arvoja ja näkemyksiä golfista ja elämästä yleensä”, Sportyardin perustaja Johan Elliot sanoi.

”Haluan vielä kiittää kaikkia minun lähipiirissäni olevia ihmisiä sekä kaupallisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat tukeneet minua vuosien varrella. Odotan että pääsemme tekemään hienoja asioita yhdessä myös tulevaisuudessa”, Ilonen totesi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • MP-33 says:

  Ilmankos ei ole alkukaudella kisoissa näkynyt. Kiitos, Mikko, hienoista kisoista, joita olemme saaneet seurata lähes 20 vuoden ajan! Muista ikäni sen ensimmäisen voiton Indonesiassa. Kämmenet hikoillen tuli katsottua Viasatilta asiantuntevasta alkuperäisselostuksesta nauttien – viimeinen kierros on vieläkin tallessa ja taidan katsoa sen joku päivä. Ja tietysti ne kaikki muut voitot ja menestyksen hetket.

 • golftintti says:

  Muistan kuinka alkuvuosina jännitettiin ET:n sijoituksia ja kortin säilyttämistä, taisi kerran tulla ratkaisu vasta kauden viimeisessä pelissä.
  Myös sen, kuinka Linna Golfin rangella hellepäivänä Mikko treenasi sadeasu päällä – seuraava kisa oli Briteissä, silloin viimeistään tajusi minkälaista sitoutumista ammattilaisgolfarin elämä on.
  Kiitos siis monista jännittävistä hetkistä!

 • KL1 says:

  Vaikka meillä on ollut ammattilaisia jo paljon ennen Mikkoa, niin hän on mielestäni ollut Suomen ammattilaisgolfin suunnannäyttäjä ja muutenkin kaikin puolin esimerkillinen esikuva. Kiitos, Mikko!