16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Staffan Johansson jatkaa Golfliiton päävalmentajana

Tapio Pulkkanen on yksi sopimuksensa uudistaneen Staffan Johanssonin luottopelaajista Argentiinan MM-kisoissa. Kuva: Antti Luukkonen

Keskiviikkona tehdyn sopimuksen myötä Staffan Johansson jatkaa tehtävässään Golfliiton maajoukkueiden päävalmentajana aina vuoden 2013 saakka. ”Johansson on tehnyt hyvää työtä pelaajiemme kanssa ja olemme iloisia saadessamme pitää hänet vielä ainakin seuraavat kolme vuotta”, totesi sopimuksen tänään julkistanut kilpa- ja huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila. ”Olen erittäin vakuuttunut siitä, että Johansson on paras mahdollinen mies maajoukkueen päävalmentajaksi.”

Argentiinassa lokakuun lopussa pelattaviin MM-kisoihin Suomen joukkueiden kanssa valmistautuva Johansson oli Marvailan tavoin tyytyväinen tehtyyn jatkosopimukseen. ”Olen tyytyväinen siihen, että saan jatkaa tehtävässäni. Tämän vuoden lopussa päättyvä kaksivuotinen pestini on liian lyhyt aika maajoukkueen peräsimessä, mikäli aikoo saada aikaan merkittäviä muutoksia. On hienoa päästä jatkamaan sitä työtä, jonka olemme urheilijoiden kanssa aloittaneet.

Kasvatus-, yhteiskunta- ja liikuntatieteitä opiskellut Johansson oli vuodesta 1988 vuoteen 1999 mukana Ruotsin golfliiton ammattilaisryhmän valmennuksessa. Lopputuloksena Ruotsi onnistui muun muassa voittamaan nykyistä World Cupia edeltäneen Dunhill Cupin. Vuosituhannen vaihteessa, ennen nykyistä pestiään Johansson ehti toimia Islannin amatöörimaajoukkueen päävalmentajana.

Myös Suomen joukkueen päävalmentajana Johansson näyttäisi löytäneen oikean suunnan. Pelaajat ovat Johanssonin aikakaudella selvinneet kahdesti joukkueiden EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Sijoitukset ovat olleet seitsemäs ja kuudes. Henkilökohtaisella puolella Tapio Pulkkanen oli vuonna 2009 17:s ja Kalle Samooja 25:s, elokuun EM-kotikisoissa jatkoon selvisi neljä suomalaista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje