St Andrews taipui Swilcan Bridgen kivipatiota koskevan arvostelun alla ja otti takapakkia - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

St Andrews taipui Swilcan Bridgen kivipatiota koskevan arvostelun alla ja otti takapakkia

Swilcan Bridge on Old Coursen 1. ja 18. väylää halkovan puron ylittävä silta. Kuva: Getty Images

Old Coursen taustaorganisaatio aikoo selvitellä parempia vaihtoehtoja kuuluisan maamerkin ympäristön suojelemiseksi.

Golfin ystävät ympäri maailman älähtivät, kun ensimmäiset kuvat St Andrewsin Old Coursen Swilcan Bridgen edustalle ilmestyneistä kivipatioista ilmestyivät viikonloppuna sosiaaliseen mediaan. Luomukset tuomittiin jyrkästi, ja St Andrews Links Trust puolusteli tiedotteessa ratkaisuaan.

Kun meteli ei laantunut, päätti golftoimintaa St Andrewsissa operoiva organisaatio kovan paineen alla poistaa viritelmät.

”Pidimme kivirakennelmia pitkän aikavälin ratkaisuna. Vaikka asetelma olisi antanut suojan, emme pystyneet luomaan sillan äärelle sellaista ilmettä, joka täyttäisi ikonisen ympäristön vaatimukset. Tästä syystä olemme päättäneet poistaa rakennelmat”, St Andrews Links Trust kertoi toisessa kahden päivän sisällä julkaisemassaan tiedotteessa.

Yksi golfin kuuluisimmista maamerkeistä houkuttelee äärelleen valtavia määriä ihmisiä lajifanaatikoista sunnuntaikävelijöihin. Noin yhdeksänmetrisen Swilcan Bridgen ympäristö on kovalla kulutuksella, eikä St Andrews Links Trust ole löytänyt sillan pieleen sopivaa materiaalia, joka paitsi tarjoisi kestävän suojan olisi myös riittävän esteettinen.

Organisaatio oli hyvillään saamastaan huomiosta, ja kiitti kaikkia asiaan kantaa ottaneita.

”Saamamme laaja huomio on osoitus siitä, miten paljon St Andrewsista välitetään maailmanlaajuisesti. Kivirakennelmien paikalle asetetaan lähipäivinä siirtonurmea. Sen jälkeen jatkamme erilaisten vaihtoehtojen tutkimista pysyvän ratkaisun löytymiseksi”, tiedotteessa todettiin.

Lue seuraavaksi: Old Coursen kuuluisan sillan pieleen ilmestyi erikoiset kiviasetelmat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Abhibarn says:

    Olisikohan tekonurmi pyhäinhäväistys asennettuna kivisillan molemmin puolin ainakin visuaalisesti huomattavasti enemmän silmään istuvaa kuin kivetty kulkutie ja kestävyydestäkin on pitkä kokemus !

  • Harmo says:

    Varmasti sillan ympäristö on kovalla kulutuksella, ei kuitenkaan kentällä pelaavien golfareiden vaan turistien takia. Silta on sen verran lähellä 18. väylän tiiauspaikkoja, että vain täysin epäonnistunut drive osuu siltaan tai menee ojaan. Tämä parin kiekan kokemuksella Old Coursella. Sillasta normaali avauksilla vain kävellään yli. Siirtonurmi (ei keinonurmi) on kai tapa, jolla kulumaa on tähän asti hoidettu. Mielestäni siisti kivetyksen laajentaminen olisi myös OK. Old Coursehan on samalla kaupungin puisto, jossa sunnuntaisin (jos ei ole kilpailua) kaupunkilaiset istuvat vilttien kanssa pick-nickillä.