Old Coursen kuuluisan sillan pieleen ilmestyi erikoiset kiviasetelmat - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Old Coursen kuuluisan sillan pieleen ilmestyi erikoiset kiviasetelmat

Viime syksynä Alfred Dunhill Links Championshipin voittanut Ryan Fox oli kuvattavana Swilcan Bridgellä. Kuva: Getty Images

Kaikki maailman suurimmat golftähdet ovat poseeranneet muinoin karjasiltana toimineella Swilcan Bridgellä.

Maailman vanhimmalla golfkentällä, St Andrewsin Old Coursella sijaitsevaa Swilcan Bridgeä pidetään yhtenä lajin koskemattomista maamerkeistä. Tai niin on ainakin oletettu.

Nyt kuuluisan sillan edustalle näyttää molemmin puolin ilmestyneen eräänlaiset patiot, joilla tiettävästi halutaan hillitä sillan ympäristöön muodostuvaa kulumaa. Swilcan Bridge on aina vetänyt puoleensa niin lajin suurimpia tähtiä kuin sunnuntaisin kentällä vapaasti liikkuvia ulkoilijoita.

Viritykset jakavat mielipiteitä. Yksi kysyy, olisiko ratkaisu voinut olla hieman huomaamattomampi. Toinen on taas sitä mieltä, että pation olisi voinut jättää tekemättä kokonaan. Kehut ovat olleet vähissä, mutta St Andrewsista ei toistaiseksi ole asiaa kommentoitu.

Swilcan Bridgen arvioidaan olevan peräisin 1200−1300-luvulta. Se toimi alun perin karjasiltana, kun seudun lampaita ja lehmiä kuljetettiin Swilcan-puron yli laitumilleen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje