28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Sergio Garcia mainoskuvausten kautta Ryder Cupiin hengennostattajaksi

Sergio Garcian svingiä zoomailtiin Omegan kuvausten aikana tavallistakin lähempää.

Sergio

Sergio Garcialla on Ryder Cupista parempi menestystatistiikka kuin yhdelläkään muulla mukana olevista yli kymmenen ottelun miehistä. Garcia pelasi itsensä golfmaailman sydämiin syksyllä 1999 loistaen Jesper Parnevikin parina. Kaikkiaan hän on voittanut 24:sta ottelustaan 14, tappioita on vain kuusi. Garcia todellakin tietää kuinka matchpeleissä ottelut käännetään.

Kuluvalla kaudella hän on kuitenkin sukeltanut peleissään syvemmälle kuin kukaan olisi uskonut. Lyöntipelikisoissa Garcia ei ole kertaakaan ollut kymmenen joukossa, helmikuussa hän oli kuitenkin World Tourin reikäpelikisassa neljäs. Loppuvuotta ovat leimanneet jatkuvat epäonnistumiset,nyrpeä, turhautunut ilme kasvoilla ja muutamat mailanpaiskomiset kesken kierroksen.

Kapteeni Colin Montgomeriella ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia antaa edes villiä korttia Garcialle. Hän kutsui tämän kuitenkin joukkueen avuksi, hengennostattajaksi ja sparraajaksi ilman virallista asemaa. Apulaiskapteenin roolissa Montyn apuna toimivat Thomas Bjorn, Darren Clarke sekä Paul McGinley.

Siviilissä hauska ja seurallinen Garcia voi hyvin nousta tärkeäksi taustavoimaksi joukkueelle. Toivoa sopii myös, että Ryder Cupin kokeminen ilman omia mailoja antaisi sellaisia kiksejä jotka nostaisivat motivaatiotason omaan tekemiseen vaadittavalle tasolle.

Garcia pelasi edellisen kisansa PGA Championshipissa elokuussa (MC), tämänhetkisen tiedon mukaan espanjalainen kilpailee seuraavan kerran lokakuun lopulla kotikentällään Murciassa.

Omegan olympialähettiläänä ympäri maailmaa

SergioGarcialla on takaiskuista huolimatta hyvä nimi yhteistyökumppanien ja yleisön silmissä. Viimeisten viikkojen aikana hän on kiertänyt filmiryhmän kanssa ympäri maailman tekemällä Omegalle televisiomainosten sarjaa jossa yhdistetään olympialaiset, kisojen virallinen kellomerkki sekä edellisen kerran olympialaisissa vuonna 1904 ollut golf. Laji palaa kisoihin vuonna 2016 Brasiliassa.

”Mainosten tekeminen oli varsin hauskaa ja lyöminen stressittömämpää kuin kisoissa. Jos joku suoritus ei miellyttänyt, sen pystyi aina ottamaan uusiksi”, Garcia kuvaili urakkaansa jossa hänen ympärillään hyöri tavallistakin lähempänä kameroita ja suuri määrä ”faneja” jotka olivat paikallisten seurojen jäseniä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje